Van 29 maart tot en met 5 april zijn het weer de Media Ukkie Dagen, met het thema: Van speen tot game. In deze week richten we volle aandacht op het mediagebruik van de allerkleinsten. Hoe kunnen ouders of opvoeders bewust omgaan met de mediaopvoeding van jonge kinderen?

In de bibliotheek hebben we activiteiten georganiseerd waarin spelen voor 0-4 jarigen centraal staat. De hele week kunt u terecht in het speciaal ingerichte Babylab. Hier vindt u informatie over de mediawijze opvoeding van uw kind.

En wilt u thuis meer informatie? Neem dan een kijkje op onze speciale mediawijsheid pagina.

Babycafé XL (0 - 2 jaar)

In het Babycafé XL krijgt u bruikbare tips over spelen, speellezen en speelgoed. Onze gasten zijn blogger en ervaringsdeskundige MamaLou en een pedagoog van het Spel- en Opvoedpunt Leidschendam-Voorburg. En u kunt met andere ouders ervaringen uitwisselen.

Wist u dat u al na drie maanden samen met uw baby kunt ‘speellezen’? Door voor te lezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes ontdekt u samen een boekje. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de taal- en spraakontwikkeling en concentratie. Spel en speelgoed zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Uw baby ontdekt tijdens het spel het eigen lichaam. En speelgoed daagt uw baby uit om te onderzoeken.

Het geeft niet als uw baby slaapt of rondkruipt. Er is ruimte om te voeden en te verschonen.

De koffie en thee staan voor u klaar!

Gratis

Leidschendam • vr 29 mrt • 10:15 - 11:15 uur

Speen & Film: De Matchmaker (0 - 2 jaar)

Een speelfilm waar u uw baby gewoon mee naartoe kan nemen! Op deze vrijdagochtend is ons Filmhuis in Rijswijk speciaal geopend voor ouders met baby’s. Er is iets meer verlichting, het geluid staat wat zachter en er is de mogelijkheid om met uw baby de zaal uit te lopen. Ook is er een magnetron om de voeding op te warmen.

Chris reist als fotograaf de wereld over en geniet volop van zijn leven. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt, keert hij terug naar huis. Chris moet enorm wennen aan de hechte dorpse gemeenschap en wil het liefst zo snel mogelijk weer weg. Een nieuwe klus biedt zich aan: een promo voor een datingsite. Hij filmt stiekem zijn hippe moeder, maar dan stromen de reacties van mannen binnen.

Leden € 6,00 • niet-leden € 7,50
Baby’s gratis

Peutervoorlezen (2 - 4 jaar)

Tijdens de Media Ukkie Dagen is er een speciale editie van het Peutervoorlezen. Er zijn verhalen die je gewoon voorleest maar en zijn ook boekjes die nét even iets specialer zijn.

Beleef deze ochtend het verhaal van Boet de Beer en zie zijn wereld tot leven komen met augmented reality*. 

Wandel en speel mee in Boets wereld!

Gratis

Rijswijk • vr 29 mrt • 10:00 - 10:30 uur

Voorburg • wo 3 apr • 10:00 - 10:30 uur

Leidschendam • vr 5 apr • 10:00 - 10:30 uur

(op vrijdag 5 april is er aansluitend aan het Peutervoorlezen in Leidschendam een Babycafé)

 

*Men spreekt van Augmented reality wanneer een digitaal beeld over de werkelijkheid wordt gelegd. U kunt nog steeds de omgeving zien, maar er wordt extra informatie aan toegevoegd.

 

 

Babycafé (0 - 4 jaar)

Wist u dat u al na drie maanden samen met uw baby kunt ‘speellezen’? Door voor te lezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes ontdekt u samen een boekje. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de taal- en spraakontwikkeling en concentratie.

Aansluitend op het Peutervoorlezen in Leidschendam is er een Babycafé. Hier krijgt u bruikbare tips over speellezen. Het geeft niet als uw baby slaapt of rondkruipt. Er is ruimte om te voeden en te verschonen. De koffie en thee staan voor u klaar!

Gratis

Leidschendam • vr 5 apr • 10:30 - 11:00 uur

Babyconcert (0 - 2 jaar)

In een ontspannen en vriendelijke sfeer kunt u met uw baby genieten van prachtige live muziek gespeeld door professionele muzikanten.

Uw baby mag rondkruipen, babygeluidjes  maken en kan gevoed worden.

Dit is de ideale manier om uw baby kennis te laten maken met prachtige klassieke muziek. En voor u om weer eens lekker naar een concert te kunnen luisteren.

Het babyconcert duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop kunt u van dichtbij kennismaken met de instrumenten.

Leden € 4,00 • niet-leden € 5,00
Baby’s gratis

Media Ukkie Dagen

Meer weten over de Media Ukkie Dagen?