Taalcafé in het teken van liefde

Ook het Taalcafé staat deze maand in het teken van de liefde. We praten over wat is liefde voor jou? Doe je aan Valentijnsdag? Welke woorden hebben te maken met liefde? Aan welke kleuren en liedjes denk je bij liefde?

Het Taalcafé is de plek om de Nederlandse taal beter te leren spreken en begrijpen. Kom langs en ga in gesprek onder het genot van een kop koffie of thee!

Pop-up leesclub

Liefde is misschien wel het vaakst beschreven thema in de literatuur. Wat is uw favoriete liefdesgeschiedenis als het om literatuur gaat? Vertel erover en deel het met andere boekenliefhebbers.

Tijdens deze pop-up leesclub bespreken we boeken die de Liefde als thema hebben. Een klassieker, een eigentijds boek, fictie of non-fictie, Nederlands of in het Nederlands vertaald: het mag en kan allemaal. Neem uw favoriete boek over de liefde mee en praat erover met andere boekenliefhebbers. Deelnemers hoeven elkaars favoriete boek niet te kennen of te hebben gelezen. Het gaat er juist om dat je elkaar inspireert met het verhaal over jouw ultieme liefdesboek. 

Bij een pop-up leesclub mag iedereen aansluiten. Of je nu lid bent van de bibliotheek of niet, of je veel of weinig ervaring hebt met het bespreken van een boek in groepsverband. De pop-up leesclub wordt ingeleid door een medewerker van de bibliotheek. Daarna gaat u onderling in gesprek. Aan het einde van de leesclub gaat u met nieuwe leesinspiratie naar huis! 

MEER INFORMATIE & AANMELDEN:

Woensdagmiddagactiviteiten in Rijswijk: Verliefd op februari


Muis en varken zijn verliefd


Luister naar het kleurrijke prentenboek ‘Voor Jou’ van Milja Praagman, waarin Muis Varken wil laten zien hoeveel ze van hem houdt. Maar het lukt steeds niet. Gelukkig vindt Varken wel iets om te zeggen hoeveel hij van Muis houdt. Na het voorlezen maak je een doorzichtig schilderij met echte bloemen.

Voorlezen en knutselen voor kinderen van 4 - 8 jaar

Drukkerij Valentijn

Wil jij iemand verrassen die je lief vindt? Stap binnen bij Drukkerij Valentijn en maak je eigen kaartenserie. In de drukkerij ontdek je allerlei technieken. Kom ook marmerpapier, een stempel en enveloppen maken. Aan het eind van de middag stuur je aan iemand die je lief vindt een prachtige valentijnskaart.

Knutselactiviteit voor kinderen van 6 - 12 jaar

K3 Love Cruise

Aan boord van het cruiseschip van kapitein Bas mag K3 een spetterend optreden geven. Alles verloopt goed, totdat de parel die Klaasje van haar grootmoeder kreeg, verandert in parel-elf, Elvin die wraak wil nemen op de meisjes. Kom jij ook kijken en meezingen met K3 in deze sprankelende film?

Film voor kinderen van 4 - 8 jaar

Liefde voor bits en bytes

In het E-lab vieren we de liefde voor bits en bytes. Vier jij het met ons mee? Maak je eigen vriendschapsarmbandje met een geheime lettercode. Leer hoe je in pixels en met een code een echte ‘Co de Monster’ ontwerpt en kleurt. En kun jij  versleutelde boodschappen ontcijferen?

Computeractiviteiten voor kinderen van 9 - 12 jaar

E-books - Literatuur & Romans