Cashless betalen in de bibliotheek

De Bibliotheek aan de Vliet is overgestapt op cashless betalen. U kunt niet meer met papier- en muntgeld betalen. Via uw pinpas en iDEAL kunt u ieder bedrag, zonder extra kosten, betalen. Dit betekent meer veiligheid voor u en onze medewerkers. Bovendien is cashless betalen makkelijk en snel waardoor wij u meer service kunnen bieden.

Tegoed op uw bibliotheekpas
Als lid heeft u de mogelijkheid een tegoed op uw pas te zetten waarmee u bijvoorbeeld leengeld of te-laat-geld betaalt. Dit kan handig zijn wanneer uw kind zelfstandig de bibliotheek bezoekt, maar geen eigen pinpas heeft.
Het zetten van een tegoed op een bibliotheekpas kan met uw pinpas bij het oplaadpunt in de bibliotheek of op onze website met iDEAL.

Opladen in de bibliotheek
Voor het aanvullen van uw tegoed of betalen maakt u gebruik van een oplaadpunt. Hiervoor heeft u uw bibliotheekpas en een pinpas nodig.

Opladen via de website
U kunt voor het aanvullen van uw tegoed of betalen ook gebruik maken van onze website. Hiervoor gaat u naar ‘Mijn Bibliotheek’. Log in met uw pasnummer of gebruikersnaam en toegangscode en klik op ‘Details financiële posten’. Kies vervolgens het tegoed dat u op uw pas wilt storten (minimaal € 1,00) en bevestig dit. Selecteer uw bank en volg de stappen op het scherm.

Betalen met iDEAL

Met iDEAL kunt u openstaande registraties op uw pas betalen.

Hoe werkt het?

• Log in bij Mijn Bibliotheek met uw pasnummer of gebruikersnaam en toegangscode
  • Kies in het menu van Mijn Bibliotheek voor Details financiële posten
  • Vink openstaande registraties
  • Vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in
  • Betaal via iDEAL met uw eigen bank

iDeal en kinderen
Ouders kunnen via iDEAL voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten of met iDEAL openstaande registraties afrekenen. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.

Van wie is het deposito?
Het deposito is van u. Het door u gestorte tegoed blijft op uw pasje staan. Bij de zelfbedieningsautomaten of aan de balie wordt het tegoed gebruikt voor te laat geld en/of leengeld.

Financieel overzicht
Door in te loggen bij Mijn Bibliotheek en de keuzes Details financiële posten en Status iDeal transacties krijgt u
een overzicht van uw financiële handelingen bij de bibliotheek.

Voordelen Cashless betalen

Makkelijk in gebruik
met uw pinpas of bibliotheekpas

Meer veiligheid voor u en onze medewerkers