Collectie

Kunt u de deur niet (veel) uit?

Speciaal voor u hebben we een selectie gemaakt met de nieuwste e-books en luisterboeken!

Geniet van de nieuwste e-books

Droom weg bij de nieuwste luisterboeken


Online leren

Wilt u uzelf uitdagen om iets nieuws te leren of u te verdiepen in een (nieuwe) hobby? Ga naar onze online leren pagina en bekijk alle mogelijkheden.is er Junior Einstein: een online oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Oefen iedere dag taal, rekenen en nog veel meer!

Voor kinderen van de basisschool

is er Junior Einstein: een online oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Oefen iedere dag taal, rekenen en nog veel meer!

Voor de allerkleinsten

zijn er voorleesfilmpjes: prikkel je zintuigen en laat je meenemen in een bijzonder verhaal!


Zoek uw boek, muziek, tijdschrift, film en nog veel meer in deze handige zoekmachine. U kunt zoeken naar gedrukte boeken, e-books, luisterboeken en nog veel meer. Handig: u ziet gelijk of het gedrukte boek ook beschikbaar is en in welke vestiging bij u in de buurt.

Theorie examen oefenen, de krant lezen...

Oefen voor je theorie-examen. Lees miljoenen teksten uit kranten, boeken en tijdschriften. Bekijk testen van de consumentenbond. Of luister (en kijk) naar de mooiste verhalen in de filmbieb, het muziekweb of de luisterbieb.

Digitale bronnen voor volwassenen

Junior Einstein, digitale prentenboeken...

Gebruik Junior Einstein en oefen alle vakken van de basisschool. Wordt voorgelezen uit bekende prentenboeken met beeld en muziek. Bekijk interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken. Of oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor.

Digitale bronnen voor de jeugd

E-books

bekijk de nieuwste collectie, het e-book van de dag en het thema van de maand. Laat u inspireren door onze leestips. De nieuwste boeken van uw favoriete genre(s) zijn zo, bij u thuis, binnen handbereik.

Ga naar de e-books

Luisterboeken

Met de LuisterBieb geniet u altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone. Bekijk ook de nieuwste luisterboeken en lees alles over ons 'passend lezen' aanbod.

Download de Luisterbieb app

Kranten & tijdschriften lezen

Of u nu wel lid bent van de bibliotheek of niet, u bent altijd van harte welkom om eens uitgebreid de krant te komen lezen in de bibliotheek. U kunt digitaal via PressReader meer dan 6000 kranten en tijdschriften uit 100 landen en in 60 talen online lezen.

Ga naar PressReader

Lees ook thuis met PressReader

PressReader is te raadplegen op onze publiekspc's, maar u kunt ook de mobiele app installeren op je eigen smartphone of tablet. Daarmee kunt u kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Ga naar PressReader

Daisyroms

Speciaal voor mensen die slecht zien of een leesbeperking hebben, zijn zijn er gesproken boeken (speciale luisterboeken) op Daisy-rom. Een daisyrom is een soort cd voor een daisy-rom speler. Daisyrom spelers kunt u ook bij ons lenen. Het voordeel ten opzichte van een luisterboek is dat u gemakkelijk kunt bladeren en afspeelsnelheid kunt aanpassen.

Bekijk de gesproken boeken

Grootletterboeken

Voor iedereen die moeite heeft (gekregen) met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, boeken die gedrukt zijn met grotere letters.

Bekijk al onze grootletterboeken