PressReader

PressReader is een gratis digitale kranten en tijdschriften service voor iedereen die een PressReader Hotspot bezoekt. In onze bibliotheken kunt u via PressReader meer dan 6000 kranten en tijdschriften uit 100 landen en in 60 talen online lezen. Download uw favoriete krant en tijdschrift op uw smartphone, tablet of laptop en lees ze later thuis of onderweg!

PressReader bevat naast alle internationale titels ook Nederlandse kranten en tijdschriften. De Telegraaf, NRC Handelsblad, Metro, Privé, Foodies, Auto Review, Fitness for Men en Gloss zijn enkele beschikbare titels. U leest kranten en tijdschriften getoond in de originele opmaak. De PressReader databank bevat een archief tot 90 dagen terug.

Zoekt u een titel? Dat kan op titel, taal, land of trefwoord. Ook is het bij veel buitenlandse kranten mogelijk om artikelen te vertalen, te beluisteren en te delen.

U kunt de PressReader App downloaden in:

Hoe werkt PressReader?

  1. Maak verbinding met het WiFi netwerk in de bibliotheek

  2. Open PressReader en download uw gewenste krant of tijdschrift

  3. Lees in de bibliotheek, thuis of onderweg

Wilt u meer weten over PressReader of heeft u vragen?

Kijk hieronder in de veelgestelde vragen of vraag een van onze medewerkers om hulp.
Meer informatie kunt u ook vinden op de website van PressReader.

Veelgestelde vragen

Wat is PressReader?

PressReader is een dienst waarmee u digitaal kranten en tijdschriften kunt lezen. PressReader bevat meer dan 5.000 kranten en tijdschriften uit honderd verschillende landen in zestig talen. Fulltext, actueel en met een archief tot negentig dagen.

Hoe gebruik ik PressReader?

PressReader is te vinden op de speciale PressReadercomputer in de bibliotheek in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Ook op onze internetcomputers kunt u via de pagina Digitale bronnen naar PressReader gaan. Daarnaast kunt u ook de mobiele app installeren op uw smartphone of tablet. Daarmee kunt u alle kranten en tijdschriften van PressReader downloaden en op dat moment óf later thuis of onderweg lezen.

Hoe kan ik PressReader buiten de bibliotheek gebruiken?

Daarvoor moet u PressReader-app eerst downloaden op uw apparaat (dat kan in de bibliotheek, maar ook erbuiten) en daarna ín de bibliotheek activeren.

Om dat te doen:

  • Log in op het WiFi-netwerk van de bibliotheek en open de PressReader-app.
  • U ziet dan een startscherm met de mededeling dat u toegang tot de app wordt aangeboden door de Bibliotheek aan de Vliet.
  • Ook ziet u hoe lang u nog toegang heeft tot de app.
  • Vanaf het moment dat u in de bibliotheek uw toegang activeert, heeft u zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken.
  • Na die zeven dagen kunt u dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen.

Moet ik de PressReader App thuis of in de bibliotheek downloaden?

Dit kan allebei. In de bibliotheek kunt u ons WiFi netwerk gebruiken om de app te downloaden. U kunt dan ook gelijk kranten of tijdschriften downloaden.

Moet ik een PressReader account aanmaken?

Het is niet nodig om een account te hebben om de PressReader-app op een meegenomen apparaat te gebruiken. U activeert het gebruik van de app voor 7 dagen wanneer via het WiFi netwerk van de Bibliotheek aan de Vliet de app opent. Ook zonder account kunt u later thuis of onderweg kranten en tijdschriften downloaden en lezen.

Waarom is een PressReader account toch handig?

Een account is handig als u thuis of onderweg Pressreader wilt gebruiken op een ander apparaat dan het apparaat waarmee u in de bibliotheek heeft ingelogd.

Voorbeeld: u heeft in de bibliotheek Pressreader geopend op uw mobiele telefoon, maar u wilt later thuis de kranten op uw tablet lezen. Dán heeft u een account nodig. Zodra u met uw account inlogt op uw tablet, kunt u die namelijk ook gebruiken voor PressReader. U kunt er overigens ook voor kiezen om geen PressReader account aan te maken, maar in plaats daarvan een social media account te gebruiken. Zo kunt u ook met bijvoorbeeld uw Facebook account inloggen op PressReader.

Op welke computers in de bibliotheek kan ik een PressReader account aanmaken?

In Leidschendam, Rijswijk en Voorburg staan speciale PressReadercomputers met een extra breed beeldscherm waarop u online de kranten kunt lezen en waarop u een account kunt aanmaken. Maar ook op onze internetcomputers kunt u gebruik maken van Pressreader. U kunt via de Digitale bronnen naar PressReader gaan. Maar ook kunt u via de internetcomputers PressReader gebruiken door naar PressReader.com te gaan.

Kan ik ook thuis een PressReader account aanmaken?

In de bibliotheek heeft u als lid van de bibliotheek de mogelijkheid om met minimale gegevens (e-mailadres, wachtwoord, voornaam en achternaam) een account aan te maken.

Maakt u thuis een account aan, dan worden er meer gegevens gevraagd, waaronder een creditcardnummer. Die informatie is niet nodig om in de bibliotheek kranten te kunnen downloaden.

Ik kan geen kranten en tijdschriften downloaden, wat nu?

Bent u verbonden met het WiFi-netwerk van de bibliotheek? Zo nee, maak verbinding met het WiFi-netwerk, log in als u daarom gevraagd wordt en probeer het dan nogmaals.

Ik zie geen 'groen koffiekopje' in beeld.

Dan bent u op dat moment niet verbonden met een PressReader hotspot of uw zeven dagen zijn om. Ga naar de bibliotheek om verbinding te maken met het WiFi netwerk en open de PressReader-app, zodat deze weer wordt geactiveerd. U heeft dan weer zeven dagen toegang tot alle publicaties van de PressReader.

Er verschijnt een melding dat er een bedrag wordt afgerekend voor het downloaden.

Dan bent u op dat moment niet verbonden met een PressReader hotspot of uw zeven dagen zijn om. Ga naar de bibliotheek om verbinding te maken met het WiFi netwerk en open de PressReader-app, zodat deze weer wordt geactiveerd. U heeft dan weer zeven dagen toegang tot alle publicaties van de PressReader.

Kan ik een publicatie op meerdere apparaten downloaden?

Ja, u kunt met meerdere apparaten werken. Dit kan op twee manieren:


  • U neemt alle apparaten mee naar de bibliotheek, verbindt met het WiFi-netwerk in de bibliotheek en opent de app die daarmee voor zeven dagen wordt geactiveerd.

  • U neemt één apparaat mee, bijvoorbeeld een smartphone, maakt verbinding met het het WiFi-netwerk in de bibliotheek en opent vervolgens de app die verbonden is met een PressReader-account. Hierdoor wordt dit account voor zeven dagen geactiveerd. Later, ook buiten de bibliotheek, opent u de app op een ander apparaat (laptop, tablet, PC, andere smartphone). U gebruikt op dat apparaat hetzelfde account waarmee u de app in de bibliotheek heeft geactiveerd. U kunt met één account op maximaal zes apparaten actief zijn.

Zijn er ook Nederlandse kranten en tijdschriften?

PressReader bevat naast alle internationale titels ook Nederlandse kranten en tijdschriften. U kunt in PressReader zoeken op taal en op land. Als u zoekt op
Nederlandse taal, krijgt u een overzicht waarin ook Vlaamse titels zijn opgenomen.