Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • De hemel verslinden

  Paolo Giordano

  Wanneer een jonge vrouw een relatie met een van de buurjongens van haar oma op het Italiaanse platteland krijgt, beginnen zij samen een ecologische leefgemeenschap, maar hun relatie komt onder druk te staan door hun onvervulde kinderwens.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De hemel verslinden

 • Heimweeland

  Kati Naumann

  Een alleenstaande moeder besteedt haar vrije tijd aan het zoeken naar 'lost places'. Zij ontdekt een verborgen kelder en gaat op onderzoek naar de vroegere bewoners van het huis dat daar ooit heeft gestaan.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Heimweeland

 • Gebrek is een groot woord

  Nina Polak

  Een jonge vrouw die zeilboten van welgestelde families over zee vervoert, verblijft enige tijd in een huis in Amsterdam maar raakt daar steeds meer onthecht.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gebrek is een groot woord

 • Een stralende toekomst

  Rebecca Makkai

  In Chicago maakt in de jaren tachtig de aidsepidemie veel slachtoffers onder een vriendengroep; in 2015 gaat de zus van een van hen in Parijs op zoek naar haar dochter die in een sekte zit.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een stralende toekomst

 • Oude meesters

  Joost de Vries

  Twee arrogante broers, die een haat-liefdeverhouding met elkaar hebben, concurreren met elkaar om aandacht en erkenning en de vrouwen in hun leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oude meesters


Boek van de maand

Het ministerie van opperst geluk

Arundhati Roy

Intrigerend, caleidoscopisch meesterwerk over de geschiedenis van India en Kasjmir vanaf 1975. Deze tweede roman verscheen twintig jaar na Roy's debuut, waarvoor ze de prestigieuze Booker Prize ontving.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken