Mooie of bijzondere verhalen kom ik overal tegen. Een vriendin tipt mij, een tijdschrift beschrijft het of ik word getrokken naar het boek tijdens het winkelen. En nieuwsgierigheid leidt mij de weg.

Bibliotheek Wise app

Wat ik handig en onmisbaar vind, is de Bibliotheek Wise app. Waar ik ook ben, ik kan altijd checken of mijn gevonden parel te leen is in de bibliotheek of het op mijn verlanglijst zetten voor later. Echt ideaal!

De Zombietrein en andere stripgedichten - Edward van de Vendel

Poëzie heeft mij als genre nooit getrokken totdat ik via Facebook kennis maakte met de Versjes van Lars en de gedichten van René Oskam. Via dit sociale medium ben ik ook in aanraking gekomen met de spreuken van Mwah. De tekstuele verwenners met spreuken. Zij geven mij allen een glimlach en/of een moment anders denken of kijken. Zodra er voor mijn gevoel een eigentijdse twist aan een vers, gedicht of spreuk zit, past het mij.

De ontdekking van stripgedichten zorgde daarom voor een kleine kick. De Zombietrein en andere stripgedichten was de bouwsteen voor een vermakelijke avond. Herkenbare situaties vertaald in beeld en vormgegeven in een gedicht. Heerlijk!

Is daar iemand? - Wouter van Noort

Is daar iemand? vond ik confronterend aantrekkelijk. Een leven zonder smartphone kan ik mij nog wel herinneren maar niet meer voorstellen. De zoektocht van Wouter van Noort over hoe de smartphone ons leven beheerst vond ik interessant, herkenbaar, onvoorstelbaar maar ook geruststellend. Verschillende en tegenstrijdige gevoelens passeerden de revue in mijn eigen zoektocht voor een balans van mijn smartphonegebruik.  

Tips van Jolanda