Hoe ik talent voor het leven kreeg – Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi neemt je mee in de jaren dat hij in Nederland in een asielzoekerscentrum doorbracht. Het is indrukwekkend hoe de soms Kafka-achtige ervaringen hem uiteindelijk niet wanhopig of levensmoe hebben gemaakt. Al Galidi is een auteur die met humor en scherpte de asielzoekersprocedure, Nederlanders en asielzoekers allemaal even kritisch op de korrel neemt.

Pluche – Femke Halsema

Het woord openhartig, zo vaak ten onrechte gebruikt, is hier op z’n plaats. Femke Halsema spaart zichzelf niet als ze beschrijft hoe ze met vallen en opstaan het politieke vak heeft geleerd. Interessant om de recente politieke geschiedenis door de ogen van een insider te lezen. Daarnaast lees ik graag hoe vrouwen zich succesvol in de politieke arena bewegen.

Biutiful – regisseur Alejandro Iñárritu (DVD)

Javier Bardem raakte mij diep als vader die hoort dat hij nog maar kort te leven heeft. In korte tijd wil hij alles recht zetten; zijn leven als kleine crimineel, zijn stukgelopen huwelijk, de toekomst van zijn kinderen. Prachtig vormgegeven, sterk geacteerd. Een film die je gek genoeg verslagen en getroost tegelijk achterlaat.   

Tips van Juanita