De Bibliotheek maakt je rijker!

Wist u dat u bij de Bibliotheek aan de Vliet veel meer kan doen dan alleen boeken lenen?

U kunt bij ons ook terecht voor cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten, zoals films en tentoonstellingen. Wilt u een computercursus volgen, Nederlands leren spreken en schrijven? Hulp bij het gebruik van uw mobiele telefoon, andere mantelzorgers ontmoeten, leestips voor uw kind? Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu.

De Bibliotheek wil iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving laten deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een plek bieden voor iedereen die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

U wordt rijk in de bibliotheek; in de figuurlijke betekenis. De bibliotheek is belangrijk, vindingrijk en maakt mensen kansrijk.

BELANGRIJK

...en ze leest nog lang en gelukkig dankzij onze Bibliotheek aan Huis.

Met samenwerkingspartners en vrijwilligers maken wij het mogelijk dat iedereen gebruik kan maken van de bibliotheek en de activiteiten die wij organiseren.

GLANSRIJK

De Bieb is dé plek als je rustig wilt werken of studeren.

In onze bibliotheken kun je gebruik maken van de stilteruimte, diverse werkplekken, computers en printers en gratis WiFi. Om gebruik te maken van de meeste faciliteiten hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek.

KANSRIJK

Nieuwe Nederlanders vergroten hun kansen met ons Taalhuis.

Wilt u zich blijven ontwikkelen? Wij bieden diverse activiteiten en cursussen op het gebied van taal, literatuur en digtaal aan.

VINDINGRIJK

De Bieb is dé uitvinding als je iets moet opzoeken voor school.

Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Naast lezen, kunnen zij informatie opzoeken en mee doen aan leuke activiteiten.