Films in Voorburg en Rijswijk

Theater Ludens in Voorburg & Filmhuis Rijswijk

Koop online je kaartjes voor het filmprogramma (september t/m december 2022)

Het gezamenlijke filmaanbod bestaat uit: natuurdocumentaires, remakes van klassiekers, drama’s en films die een glimlach op je gezicht brengen. 


Envole moi (Fly me away)

Het leven is voor Thomas één groot feest. Voor zijn vader, de hartchirurg dokter Reinhard is de maat vol. Hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten. Marcus is 12 en woont alleen bij zijn moeder. Hij lijdt aan een ernstige hartziekte en zijn leven bestaat uit school en ziekenhuisopnames. Thomas en Marcus ontwikkelen een unieke vriendschap die hun levens voor altijd verandert.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 6 september • 14:00 - 16:00 uur

Respect

Respect vertelt het buitengewone verhaal van wereldster Aretha Franklin. Haar zangcarrière begon als kind toen ze in het kerkkoor van haar vader zong. Jaren later beleeft ze haar grote doorbraak met haar eerste hit ‘Respect’. Uiteindelijk groeit Aretha Franklin uit tot een internationale superster.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 13 september • 14:00 - 16:45 uur

Adam

De zwangere, ongetrouwde Samia zoekt een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Samia gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij van Abla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 20 september • 14:00 - 16:00 uur

Licorice pizza

Een onwaarschijnlijk liefdesverhaal neemt ons mee terug naar het Los Angeles van begin jaren zeventig. Gary en Alana zetten samen een waterbeddenhandel op.  Hoewel hij een puber is en zich gedraagt als een volwassen man is zij juist een meisjesachtige vrouw. Hoewel er duidelijk een aantrekkingskracht is, twijfelen ze veel over hun gevoelens voor elkaar.

THEATER LUDENS
do 22 september • 20:00 - 22:00 uur

Film/workshop: The hidden life of trees

Boswachter Peter Wohlleben neemt je in The hidden life of trees mee op ontdekkingstocht naar een onbekende wereld, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ van bomen die met elkaar communiceren. Een wandeling door het bos zal nooit meer hetzelfde zijn.

Na afloop van de documentaire ga je met Astrid Landman de speciale kijkervaring omzetten naar een mooi gedicht. Via verschillende oefeningen leer je al je zintuigen te gebruiken bij het maken van de tekst.

FILMHUIS RIJSWIJK
za 24 sept • film 13:00 - 15:00 uur
za 24 sept • workshop 15:00 - 16:00 uur

FILM + WORKSHOP:

FILM:

After Yang

In een wereld waarin iedereen een robot in huis heeft als een oppas, haalt Jack de androide Yang in huis voor zijn dochter. Wanneer Yang kapot gaat, doet Jack er alles aan om de geliefde robot te herstellen. Tijdens deze zoektocht herontdekt hij de connectie met zijn verleden, zijn vrouw en zijn dochtertje. Yangs digitale memory-scapes met bomen en sterren zijn een lust voor het oog.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 27 sept • 14:00 - 16:00 uur

Lezing/film: Camille Claudel

De film werd in 1988 voor het eerst uitgebracht. En vertelt het verhaal over Camille Claudel die de muze van de beroemde beeldhouwer Rodin wordt. Ze beleven een hartstochtelijke relatie. De moeilijkheden beginnen wanneer Camille beseft dat Rodin zijn eerste vrouw nooit zal verlaten.

Voorafgaand aan de film houdt kunsthistoricus Anne Marie Boorsma een lezing.

THEATER LUDENS
do 29 september • lezing 14:00 - 15:00 uur
do 29 september • film 15:00 - 17:15 uur

Death on the Nile

Wanneer de Belgische detective Hercule Poirot op een luxe stoomboot in Egypte vakantie viert moet hij toch aan het werk. We volgen Poirot over de Nijl en langs de piramides op zoek naar de moordenaar van een pasgetrouwde vrouw.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 4 oktober • 14:00 - 16:30 uur

THEATER LUDENS
do 8 december • 15:00 - 17:30 uur

Corpus Christi

Aangrijpend drama over jonge delinquent Daniel, die de jeugdinrichting ontvlucht en zich in een plattelandsdorpje voordoet als priester. Met zijn eigenzinnige aanpak en dwarse morele opvattingen zorgt hij voor veel opschudding. Maar ook trauma’s aanpakt waar de vorige priester niet aan durfde te beginnen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 11 oktober • 14:00 - 16:15 uur

Lezing/film: Victoria & Abdul

Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India, ontmoeten elkaar tijdens de vieringen rondom haar Gouden Jubileum en er blijkt een klik te zijn tussen hen beiden. De mensen om hen heen proberen deze band te verbreken, maar hun vriendschap wordt steeds sterker.

Voorafgaand aan de film houdt kunsthistoricus Anne Marie Boorsma een lezing.

THEATER LUDENS
do 13 oktober • lezing 14:00 - 15:00 uur
do 13 oktober • film 15:00 - 17:00 uur

Drive my car

Een toneelacteur heeft twee jaar geleden zijn vrouw verloren. Nu wordt hij gevraagd het theaterstuk Oom Wanja te regisseren op een theaterfestival in Hiroshima. Een zwijgzame vrouw rijdt hem rond in zijn rode Saab 900. Tijdens de ritten komen geheimen uit het verleden aan het licht. 

Het scenario won een prijs op het filmfestival van Cannes en bij de Golden Globes en de Bafta’s won Drive my car de prijs voor Beste Internationale Film.

THEATER LUDENS
do 13 oktober • 20:00 - 22:00 uur

Eiffel

Gustave Eiffel werd door de Franse regering gevraagd iets spectaculairs te creëren voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs, maar Eiffel was alleen geïnteresseerd in het grootstedelijke project. Alles verandert als hij zijn jeugdliefde  Adrienne ontmoet. Hun verboden relatie inspireerde hem om de skyline van Parijs voorgoed te veranderen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 18 oktober • 14:00 - 16:15 uur

THEATER LUDENS
do 15 december  • 20:00 - 22:15 uur

The Courier

The Courier vertelt het waargebeurde verhaal over een Britse zakenman en spion, Greville Wynne. Tijdens de Koude Oorlog werkt hij samen met een Russische contraspion om informatie in te winnen over het kernwapenbeleid van de Sovjet-Unie. Het beoogde doel van de missie is de Cubaanse rakettencrisis oplossen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 25 oktober • 14:00 - 15:45 uur

Vele gezichten van de zevenhuizerplas

Een snoek neemt je gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. Je ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen en boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.

Na afloop is maker Robert Hughan aanwezig voor een vraagronde en meer uitleg over zijn nieuwe project ‘Den Haag: Groene stad achter de duinen’.

FILMHUIS RIJSWIJK
za 29 oktober • 14:00 - 16:00 uur

Love Sarah

Clarissa wil de droom van haar overleden moeder laten uitkomen: een bakkerswinkel openen in Notting Hill, Londen. Ze krijgt hulp van haar moeders beste vriendin Isabella en haar excentrieke oma Mimi. Zal het de drie vrouwen lukken om ondanks hun verschillen de droom uit te laten komen?

FILMHUIS RIJSWIJK
di 1 november • 14:00 - 16:00 uur

THEATER LUDENS
do 22 december • 15:00 - 17:00 uur

Miss

Alex, een elegante 9-jarige jongen, heeft maar één droom: op een dag tot Miss France gekroond worden. 15 jaar later verliest Alex zijn ouders en zijn zelfvertrouwen en vervalt hij in een eentonig leven. Een onverwachte ontmoeting maakt zijn vergeten droom wakker. Alex besluit om te strijden voor de titel van Miss France door zijn identiteit als jongen te verbergen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 8 november • 14:00 - 16:00 uur

Silence of the tides

Een film die in- en uitademt met de getijden van de Waddenzee, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Dit Werelderfgoed is één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld.

Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

THEATER LUDENS
do 10 november • 15:00 - 17:00 uur

West side story

Het verhaal is bekend: twee jeugdbendes en één onmogelijke liefde in New York. Deze remake van de beroemde musical is geregisseerd door Steven Spielberg.

Tony leidt de Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee vallen voor elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

THEATER LUDENS
do 10 november • 20:00 - 22:00 uur

Annette

In de magische film Annette, die ook wel omschreven kan worden als een sprookjesachtige rockmusical, volgen we de zelfzuchtige cabaretier Henry en de succesvolle operazangeres Ann. De twee zijn opslag verliefd geworden en hun relatie zit in een sneltrein, mede dankzij de aanhoudende stroom van media-aandacht. Na de geboorte van hun dochter Annette groeien de twee uit elkaar.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 15 november • 14:00 - 16:45 uur

King Richard

Geïnspireerd op het ongelofelijke verhaal van een vader die van zijn twee dochters, Venus en Serena, topsportsters maakt. Vastbesloten om zijn dochters in de wereldranglijst in de tenniswereld te krijgen, maakt hij gebruik van onconventionele methodes. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen is om iets te kunnen veranderen.

THEATER LUDENS
do 17 november • 20:00 - 22:00 uur

Mijn vader is een vliegtuig

Met Mijn vader is een vliegtuig verfilmde regisseur Antoinette Beumer haar gelijknamige roman.

Eva lijkt alles voor elkaar te hebben: een gezin, goede carrière en een droomhuis. Tot haar moeder plotseling overlijdt.  Ze raakt erg in de war en duikt in haar verleden om de oorzaak van haar paniekaanvallen te vinden.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 22 november • 14:00 - 16:00 uur

Workshop/film: My Salinger year

Joanna Rakoff schreef een boek over haar contact met schrijver J.D. Salinger en haar baan als assistent van zijn agente. Daar handelde zij de lezerspost van de schrijver af. In My Salinger year volgen we de persoonlijke ontwikkeling van Joanna, die zelf ook schrijver wil worden, in New York.

Voorafgaand aan de film kun je mee doen aan de workshop Autobiografisch Schrijven. In deze workshop halen we herinneringen op aan vroeger en schrijf je deze op papier onder begeleiding van Nynke Feenstra.

FILMHUIS RIJSWIJK
za 26 nov • workshop 13:00 - 13:45 uur
za 26 nov • film 14:00 - 16:00 uur

FILM + WORKSHOP:

FILM:

First cow

De negentiende eeuw. Cookie Figowitz wordt als kok ingehuurd voor een groep pelsjagers in het Oregonterritorium. Op een nacht in het bos ontmoet Cookie de mysterieuze immigrant King-Lu die op de vlucht is voor enkele wraakzuchtige Russen. Het begin van een ontluikende vriendschap. De twee stappen samen in een onderneming waarvan het succes afhankelijk is van de melkproductie van een dure melkkoe van een landeigenaar.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 29 november • 14:00 - 16:15 uur

Mijn Rembrandt

De schilderijen van Rembrandt hebben na 350 jaar niets aan aantrekkingskracht ingeboet. Verzamelaars wereldwijd koesteren de magie van de doeken van de Hollandse meester. Deze documentaire toont de passie van diverse Rembrandt-liefhebbers en collectioneurs. 

Een van hen, de Franse baron Éric de Rothschild, brengt twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 6 december • 14:00 - 16:00 uur

Belfast

De negenjarige Buddy is gek op films en groeit op in de late jaren 60 in Belfast. Het is een turbulente periode voor het gezin uit de arbeidersklasse. Buddy wordt getuige van een land waarin grote chaos heerst. Intussen worstelen zijn ouders met de idee om Noord-Ierland te verlaten en een nieuw leven te beginnen.

THEATER LUDENS
do 8 december • 20:00 - 22:00 uur

Herself

Wanneer Sandra voor de zoveelste keer is mishandeld door haar man besluit ze bij hem weg te gaan. Maar in Ierland is het niet zo makkelijk om aan een eigen woning te komen. ‘Herself’ laat een urgent thema zien: de wooncrisis. Ze komt op het idee om een tiny house te bouwen.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 13 december • 14:00 - 16:00 uur

Verrassingsprogrammering Filmhuis Rijswijk

Een speciale dag in Filmhuis Rijswijk met lezingen en film(fragmenten) met een verbindend thema: film en film klassiekers.

Gedurende deze dag neemt Gerlinda Heywegen van Bureau Koning Film je tijdens de lezingen mee door de filmgeschiedenis.

De dag wordt afgesloten met een verrassingsfilm.

FILMHUIS RIJSWIJK
za 17 december • 10:00 - 16:00 uur

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holiday is een succesvolle zangeres die het niet nalaat politiek getinte liedjes als ‘Strange Fruit’ uit te brengen. Hierdoor opent de Federal Bureau of Narcotics de jacht op haar. Deze wil Holiday aanklagen voor drugsfeiten. Er wordt een undercoveroperatie op poten gezet onder leiding van de agent Jimmy Fletcher. De twee beginnen een affaire. 

FILMHUIS RIJSWIJK
di 20 december • 14:00 - 16:00 uur


Folder

Een seizoen met verhalen voor iedereen die je verrassen, je doen blijven nadenken en uitnodigen tot een gesprek met anderen.

Wij hopen je komend seizoen te kunnen begroeten bij de voorstellingen en wij wensen je alvast heel veel kijkplezier.

Filmhuis Rijswijk

Generaal Eisenhowerplein 101
2288 AG Rijswijk

070 2400 250
www.bibliotheekaandevliet.nl

PRIJZEN FILM
Leden € 6,50
Niet-leden € 8,00

PRIJZEN LEZING + FILM
Leden € 11,50
Niet-leden € 13,00

KAARTVERKOOP
Kaarten voor de films in het Filmhuis Rijswijk kun je alleen kopen aan de informatiebalie in de locaties van de Bibliotheek aan de Vliet of via de website.

In de bibliotheek kun je alleen met pin of tegoed op je bibliotheekpas betalen. Op de website koop je een filmkaartje door te betalen met iDEAL.

Theater Ludens

Burgemeester Feithplein 95
2273 BW Voorburg

070 3871 168
www.theaterludens.nl

PRIJZEN FILM
Leden € 7,00
Niet-leden € 9,00

PRIJZEN LEZING + FILM
Leden € 10,50
Niet-leden € 12,50

KAARTVERKOOP
Kaarten voor de films in Theater Ludens kun je alleen kopen aan de kassa bij Theater Ludens of via de website van het theater. 

Je kunt eenvoudig en snel online kaarten bestellen en direct afrekenen met iDEAL.

De theaterkassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en een uur vóór aanvang van iedere voorstelling.