Films in Voorburg en Rijswijk

Theater Ludens in Voorburg & Filmhuis Rijswijk

Koop online je kaartjes voor het filmprogramma (januari t/m maart 2023)

Wij delen op dit moment alleen de films tot en met maart. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates!

Dit keer wisselen we tussen prachtige verhalen, feelgood movies en documentaires over maatschappelijke onderwerpen.

Wij hopen je via dit programma te vermaken, te verrassen en te inspireren.


Filmhuis Classics - Chinatown

Hollis Mulwray is een rijke landeigenaar. Ida Sessions, die doet alsof ze zijn vrouw Evelyn is, vraagt privé-detective Jake Gittes om zijn overspel te onderzoeken. Jake neemt foto's van Hollis met een jonge vrouw. Wanneer Hollis wordt vermoord, besluit Jake de moord te gaan onderzoeken. Hij vindt meer dan waar hij naar op zoek was...

THEATER LUDENS
do 2 februari • 20:00

KOOP EEN KAARTJE

Elizabeth: A portrait in part(s)

Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is.

THEATER LUDENS
do 9 februari • 14:00 - 17:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Elvis

Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.

THEATER LUDENS
do 16 feb • 20:00

KOOP EEN KAARTJE

Lezing/film: Writing with fire

In 2020 start een groep Dalit-vrouwen een krant ‘Khabar
Lahariya’ (vertaling: Golven van Nieuws’). Wat de journalistiek nog lastiger maakt: deze groep staat niet in het kasten systeem. De vrouwen worden met veel vijandigheid benaderd. In India wordt de media gedomineerd door mannen. Deze documentaire laat ons zien wat het betekent om te breken met tradities, hoe vrouwen hun eigen kracht weten te vinden maar ook wat het belang is persvrijheid.

Vóór en na de film wordt er een lezing gehouden over persvrijheid en gendersensiviteit. 

FILMHUIS RIJSWIJK
di 21 februari • eerste lezing 13:00 - 13:45 uur
film: 14:00 - 16:00 uur
tweede lezing: 16:00 - 17:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Lezing/film: The King's Speech

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal voorafgaand de film een lezing houden.

THEATER LUDENS
do 23 februari • 14:00 - 17:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Ennio

Weinig componisten hebben zo'n grote impact weten te maken in hun carrière als Ennio Morricone. In deze documentaire vertelt de Italiaanse maestro over zijn vele samenwerkingen en de totstandkoming van zijn iconische filmmuziek.

THEATER LUDENS
do 23 februari • 20:00 - 0:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Les Bien-Aimés

'Les Bien-Aimés’ vertelt het verhaal van een moeder en dochter die beiden nogal tumultueuze liefdeslevens leiden.

In de eerste periode volgen we eerst het leven van de moeder, Madeleine, in de jaren ’60 wanneer ze haar geliefde Jaromil vanuit Parijs achterna wil reizen naar Praag. De komst van Russische tanks in de stad zorgt er echter voor dat ze van elkaar gescheiden raken en Madeleine keert terug naar Frankrijk. Vervolgens maken we een sprong van dertig jaar. Véra, de dochter van Madeleine, is ondertussen volwassen en is smoorverliefd op een Londense man, Henderson, die niet in staat blijkt om haar gevoelens te beantwoorden.

THEATER LUDENS
do 2 maart • 20:00 

KOOP EEN KAARTJE

The worst person in the world

Julie loopt tegen de 30 aan en ervaart een kleine existentiële crisis. Haar talenten weet ze niet te benutten en haar vriendje Aksel, een succesvolle striptekenaar, wil zich nu al een tijdje settelen. Wanneer ze zichzelf op een feestje uitnodigt, ontmoet Julie de charmante Eivind. Al snel verruilt ze Aksel voor deze nieuwe relatie.

THEATER LUDENS
do 9 maart • 14:00 - 17:15 uur

KOOP EEN KAARTJE

Shabu (met lezing)

We volgen Shabu en zijn vrienden in zijn wijk in Rotterdam-Zuid die op de dunne scheidslijn tussen kind en volwassen zijn. Een muzikale feelgood familiedocumentaire.

Na afloop van de documentaire zal het Financieel Netwerk Rijswijk in dialoog gaan over financiële zelfredzaamheid. Hoe herken je armoede? Wat kan je doen schulden aan te pakken?

FILMHUIS RIJSWIJK
di 21 maart • film 14:00 - 15:45 uur
lezing 16:00 - 16:45 uur

KOOP EEN KAARTJE

Judy

Judy is een biografische film over de Amerikaanse zangeres en actrice Judy Garland. Garland werd gedragen door haar publiek, maar verafschuwd door de mensen die met haar moesten werken. Wat deze tamelijk geslaagde biopic vooral aantoont is dat het succes een duidelijke keerzijde kent en niet voorkomt dat iemand steeds verder wegzakt in de ellende. De entertainmentwereld is vergeven van de opportunisten die een slaatje willen slaan uit het succes én de ellende van een wereldster.

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal vooraf de film een lezing geven. 

THEATER LUDENS
do 23 maart • 14:00 - 17:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Quo Vadis, Aida

Quo vadis, Aida is een Bosnische film uit 2020. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar sommige scènes en dialogen zijn gefictionaliseerd. Aida was vroeger lerares Engels. Tijdens de bezetting van de Bosnische stad Srebrenica door het Servische leger, fungeert ze als tolk voor de Nederlandse VN-militairen. Samen met haar man en zonen zoekt ze onderdak in de VN-basis. De bescherming die de militairen kunnen bieden is echter minimaal en Aida moet bepalen hoe ver ze gaat om haar familie te beschermen.

THEATER LUDENS
do 30 maart • 20:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Howards End

Twee zusters hebben een ontmoeting met een rijke familie. De jongste wordt afgewezen door de zoon van de familie, en de oudste raakt bevriend met de rijke moeder. Uiteindelijk weet de oudste zuster zich in de rijke familie in te trouwen.

THEATER LUDENS
do 6 april • 20:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Stray (Lezing + Film)

We volgen de honden Zeytin, Nazar en puppy Kartal op snuithoogte langs hun favoriete adressen in de stad. We volgen hondenlevens maar krijgen ook meer inzicht in het werkelijke dagelijkse leven in Istanboel, over vrijheid, solidariteit en naastenliefde. Voorafgaand aan de film zal dierenasiel ’t Julianalaantje meer vertellen over hun werk. En indien mogelijk is er ook een Meet & Greet met honden die een nieuw huis zoeken.

FILMHUIS RIJSWIJK
di 18 april • 13:00 - 17:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Becoming Astrid (met lezing)

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep treft en het verdere verloop van haar leven bepaalt. Het geeft haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen en wordt zo auteur van o.a. Pippi Langkous. Kunsthistorica Anne Marie Boorsma geeft vooraf de film een lezing. Annie-Marie geeft je inzicht over de film. Anne-Marie attendeert je op feiten die je normaliter niet opgevallen zouden zijn.

THEATER LUDENS
do 20 april • 14:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Drive My Car

De theateracteur en regisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met de dramaturge Oto tot deze aan een hersenbloeding komt te overlijden. Twee jaar later staat Kafuku op het punt een theaterstuk te regisseren in een theaterfestival in Hiroshima. Voor deze gelegenheid krijgt hij de jonge vrouwelijke chauffeur Misaki toegewezen die zich voornamelijk stilhoudt.

THEATER LUDENS
do 20 april • 20:00 uur 

KOOP EEN KAARTJE

Operation Mincemeat

Spionagedrama met romantische verwikkelingen. Het waargebeurde verhaal wil dat het succes van een belangrijke slag tijdens WO II afhankelijk was van de geloofwaardigheid van een lijk. Twee Britse geheimagenten willen de Duitsers namelijk misleiden met een zogenaamd topgeheime brief met misinformatie over de plek van een geplande invasie. Die brief moet worden gevonden op het aangespoelde lijk van iemand die voor een gesneuvelde Britse piloot kan doorgaan. Naast de horde praktische problemen die de heren te tackelen hebben, leveren ze onderling ook nog strijd om de gunst van hun naaste medewerkster.

THEATER LUDENS
do 4 mei • 14:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

A streetcar named Desire

Deze magistrale film betekende de doorbraak van Marlon Brando 'Stella...!' schreeuwde Marlon Brando vertwijfeld door de geladen nacht van New Orleans in Kazans magistrale filmversie van Tennessee Williams toneelstuk 'A streetcar named Desire'.

THEATER LUDENS
do 11 mei • 20:00 uur 

KOOP EEN KAARTJE

Ali & Eva (met muzikale afsluiting)

We volgen de honden Zeytin, Nazar en puppy Kartal op snuithoogte langs hun favoriete adressen in de stad. We volgen hondenlevens maar krijgen ook meer inzicht in het werkelijke dagelijkse leven in Istanboel, over vrijheid, solidariteit en naastenliefde.

Filmhuis Rijswijk
di 16 mei • 14:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Melancholia (met lezing)

De aarde wordt bedreigd door een andere planeet - Melancholia - die in grote vaart komt aanvliegen. De film volgt twee zussen (Dunst en Gainsbourg), die elk op hun eigen manier met de dreigende ondergang omgaan.

Een wonderschone, grappige en indrukwekkende film over het einde van de wereld.

THEATER LUDENS
do 18 mei • 14:00 uur 

KOOP EEN KAARTJE

The boat that rocked

Nadat Carl (Sturridge) in 1966 van school is gestuurd, stuurt zijn moeder hem naar zijn peetvader Quentin (Nighy), in de veronderstelling dat die hem kan helpen bij het volwassen worden. 'Spectaculaire misser,' aldus Quentin, die zich als baas van Radio Rock dagelijks in het epicentrum van de rock 'n' roll bevindt - een boot midden op de Noordzee.

THEATER LUDENS
do 18 mei • 20:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Moonage Daydream

Experimentele non-fictiefilm over het popgenie David Bowie. Regisseur Brett Morgen kreeg van de erven Bowie toegang tot iets van vijf miljoen stukken archiefmateriaal en verwerkte dat in vijf jaar tijd tot dit caleidoscopische, half-psychedelische en zeer ambitieuze portret van de kameleontische Bowie.

THEATER LUDENS
do 25 mei • 20:00 uur 

KOOP EEN KAARTJE

L'amour c'est mieux que la vie

Toen ze samen de gevangenis verlieten, besloten Gérard, Ary en Philippe voortaan eerlijk door het leven te gaan. Twintig jaar later hoort Gérard dat hij niet lang meer te leven heeft. Zijn twee vrienden willen hem een allerlaatste romance geven, om Gérards levensmotto te eren, want: liefde is beter dan het leven.

THEATER LUDENS
do 1 juni • 14:00 uur

KOOP EEN KAARTJE

Dear Elizabeth

Wanneer Sid Straw de taak krijgt om zijn schoolreünie te organiseren, moet hij dat via Facebook doen. Na het maken van een account tracht hij contact te leggen met een oude klasgenoot: actrice Elizabeth Banks. De berichten die Sid naar haar stuurt verspreiden razendsnel via het internet. Met elke mislukte poging om mensen te overtuigen dat hij haar echt kent, loopt zijn leven verder uit de hand.

THEATER LUDENS
do 8 juni • 14:00 uur 

KOOP EEN KAARTJE

Ticket to Paradise

Wat een korte trip naar Bali had moeten zijn, wordt voor de net afgestudeerde Lily (Dever) een keerpunt: ze ontmoet de man van haar dromen, gaat prompt in op zijn huwelijksaanzoek en besluit voorgoed op het eiland te blijven. Haar gescheiden ouders (Roberts en Clooney) schrikken zich een hoedje en reizen naar Bali om de bruiloft te saboteren. Drie keer raden hoe dat afloopt.

THEATER LUDENS
do 15 juni • 14:00 uur

KOOP EEN KAARTJE


Folder

Filmhuis-folder

Een seizoen met verhalen voor iedereen die je verrassen, je doen blijven nadenken en uitnodigen tot een gesprek met anderen.

Wij hopen je komend seizoen te kunnen begroeten bij de voorstellingen en wij wensen je alvast heel veel kijkplezier.

Bekijk de Filmhuis folder (PDF)

Filmhuis Rijswijk

Generaal Eisenhowerplein 101
2288 AG Rijswijk

070 2400 250
www.bibliotheekaandevliet.nl

PRIJZEN FILM
Leden € 11,50
Niet-leden € 13,00

KAARTVERKOOP
Kaarten voor de films in het Filmhuis Rijswijk kun je alleen kopen aan de informatiebalie in de locaties van de Bibliotheek aan de Vliet of via de website.

In de bibliotheek kun je alleen met pin of tegoed op je bibliotheekpas betalen. Op de website koop je een filmkaartje door te betalen met iDEAL.

Theater Ludens

Burgemeester Feithplein 95
2273 BW Voorburg

070 3871 168
www.theaterludens.nl

PRIJZEN FILM
Leden € 7,00
Niet-leden € 9,00

PRIJZEN LEZING + FILM
Leden € 10,50
Niet-leden € 12,50

KAARTVERKOOP
Kaarten voor de films in Theater Ludens kun je alleen kopen aan de kassa bij Theater Ludens of via de website van het theater. 

Je kunt eenvoudig en snel online kaarten bestellen en direct afrekenen met iDEAL.

De theaterkassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en een uur vóór aanvang van iedere voorstelling.