Filmhuis & Ludens


De films van dit voorjaar: januari tot en met mei

Goodbye Christopher Robin

Het verhaal begint kort na de Eerste Wereldoorlog. Schrijver A.A. Milne keert terug uit de loopgraven naar zijn vrouw Daphne. In 1920 krijgen ze een zoontje, Christopher Robin. Vijf jaar later verhuizen ze samen met een nanny naar een huis op het platteland, waar Milne hoopt beter te kunnen schrijven, maar waar Daphne helemaal niet kan aarden. Hier ontstaan de beroemde Winnie the Pooh-boeken, die voor Christopher ook veel moeilijkheden met zich meebrengen: optredens voor publiek, pesterijen op school en een slechte relatie met zijn vader.

What will people say

De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha's wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders. ‘What Will People Say’ is het autobiografische verhaal van regisseur Iram Haq.

All the money in the world

In 1973 wordt de 16-jarige kleinzoon en naamgenoot van oliemagnaat John Paul Getty (Christopher Plummer) in Italië ontvoerd. Getty weigert losgeld te betalen, maar stuurt wel zijn onderhandelaar (Mark Wahlberg), een ex-CIA-man, naar Italië, om de jongen te bevrijden. Pauls moeder Gail Harris (Michelle Williams) is wanhopig en besluit zelf te onderhandelen met de ontvoerders. De inmenging van de sensatiepers maakt de zaak nog ingewikkelder.

The mule

Earl Stone is een eenzame man van eind tachtig die altijd zijn werk boven zijn gezin heeft gesteld. Hij heeft jarenlang daglelies gekweekt, maar nu is zijn bedrijf failliet door de concurrentie via internet en dreigt hij uit zijn huis gezet te worden. Via een kennis van zijn kleindochter krijgt hij een baan aangeboden als koerier voor een Mexicaanse drugskartel. Dat gaat lang goed, maar dan raakt hij in problemen door een machtsstrijd binnen het kartel en door de aandacht van twee DEA-agenten.

Geannuleerd
Deze film is geannuleerd en wordt op een later moment vertoond.

Tea with the dames

Vier dames komen jaarlijks samen in een cottage van één van hen. Zij halen herinneringen op, bespreken de laatste roddels en mijmeren over hun imposante carrières. Normaal gesproken is dit een onderonsjes waar geen pottenkijkers bij gewenst zijn, maar voor één keer mocht regisseur Roger Michell de camera's laten meedraaien. Het resultaat: een heerlijke documentaire. 

Geannuleerd
Deze film is geannuleerd en wordt op een later moment vertoond.

Das schweigende Klassenzimmer

De DDR, 1956. Theo en Kurt zijn naar West-Berlijn geweest en zagen daar op het journaal dat in Boedapest een volksopstand is neergeslagen.Terug in Oost-Duitsland houden ze samen met hun medeleerlingen tijdens de les een minuut stilte om zo hun solidariteit met de slachtoffers te tonen. Na de actie beschuldigt de Stasi de leerlingen van een contrarevolutie.

Geannuleerd
Deze film is geannuleerd en wordt op een later moment vertoond.

Searching

David Kim is sinds twee jaar weduwnaar. Wanneer zijn 16-jarige dochter Margot niet thuiskomt, schakelt hij de politie in, maar als het onderzoek van rechercheur Rosemary Vick (Debra Messing) niet vordert, gaat hij ook zelf op onderzoek. Hij weet Margots wachtwoorden te achterhalen en ontdekt via de sociale media dat hij haar slecht kende en dat zij weinig vrienden had. Is Margot weggelopen of is er iets ergs gebeurd? 

Geannuleerd
Deze film is geannuleerd en wordt op een later moment vertoond.

Yao

In zijn dorp in Senegal staat de 13-jarige Yao klaar om zijn held te ontmoeten: Seydou Tall (Omar Sy van Intouchables), een beroemde Franse acteur. Wanneer hij uitgenodigd wordt om zijn nieuw boek te promoten, gaat Seydou voor het eerst naar zijn land van herkomst. Om zijn droom te vervullen legt de jonge Yao 387 kilometer af om in zijn eentje naar de hoofdstad te reizen. Onder de indruk van dit kind besluit de acteur zijn verplichtingen te ontvluchten en hem naar huis te vergezellen.

Der Hauptmann

Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles in het sombere Emsland, vindt de 19-jarige korporaal Willi Herold een verlaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.

Lazzaro felice

De jonge boer Lazzaro woont in het geïsoleerde dorp Inviolata dat leeft van de tabaksteelt. Markiezin Alfonsina, bijgenaamd ‘Koningin van de sigaret’ buit de dorpelingen uit, die op hun beurt misbruik maken van de goedhartigheid van Lazzaro. Door een merkwaardig voorval vindt er een verschuiving plaats in tijd en ruimte, en belanden de dorpelingen in het moderne stadsleven.

Bankier van het verzet

Als bankier Walraven (Barry Astma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

The rider

Markiezin Alfonsina, bijgenaamd ‘Koningin van de sigaret’ buit de dorpelingen uit, die op hun beurt misbruik maken van de goedhartigheid van Lazzaro. Door een merkwaardig voorval vindt er een verschuiving plaats in tijd en ruimte, en belanden de dorpelingen in het moderne stadsleven.

Grâce à dieu

Op een dag ontdekt Alexandre per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd misbruikte, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

Sunset

Er heerst onrust en chaos in Boedapest in 1913 wanneer de 20-jarige Írisz terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad, haar geboorteplaats. Írisz solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Hunt for the wilderpeople

De tienjarige Ricky (Julian Dennison) is een onhandelbare jongen die door zijn moeder in de steek is gelaten. De kinderbescherming brengt hem naar pleegouders op het platteland, de hartelijke Bella en haar humeurige man Hector (Sam Neill). Wanneer Bella overlijdt, vlucht Ricky de wildernis in, gevolgd door Hector. De twee verdwalen in de bossen en moeten hun meningsverschillen opzij zetten om te overleven. Ondertussen organiseert de politie een grote klopjacht.

Vice

De film ‘Vice’ geeft een inkijkje in het politieke leven van voormalig vicepresident Dick Cheney. De ambitieuze, republikeinse zakenman Cheney maakt in de jaren ‘70 snel politiek carrière: stafchef voor Gerald Ford, minister van Defensie voor George H.W. Busch. Onder George W. Busch wordt hij vicepresident en bouwt die functie naar eigen inzicht uit tot een zeer invloedrijke binnen het kabinet.

Later rustig terugkijken?

Bekijk al onze activiteiten in de online agenda!


Films die alleen in Theater Ludens worden vertoond

Fanny and Alexander

Fanny en Alexander zijn lid van de weelderige en kleurrijke familie Ekdahl in een Zweeds stadje begin vorige eeuw.Hun ouders, Oscar en Emilie, beheren beiden het lokale theater, en worden daarbij geholpen door Oscar's moeder en broer. Als Oscar op vroege leeftijd sterft, trouwt weduwe Emilie met een bisschop en verhuizen ze met de twee kinderen naar zijn strenge en sobere kanselarij. De kinderen voelen zich direct diep ongelukkig. 

Downton Abbey

Wilt u nog meer genieten van de intriges tussen de bewoners van Downton Abbey, de tv-hit van de afgelopen jaren? Nu is er de speelfilm. We zien hoe de bewoners en hun personeel zich voorbereiden op hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen naar het landhuis en daarmee staat de toekomst van Downton Abbey op het spel.

The African queen

Een avonturenklassieker uit 1951 van John Huston met in de hoofdrollen Hollywoodsterren Humphrey Bogart en Katherine Hepburn.Het verhaal, naar de roman van C.S. Forester, speelt in Duits Oost-Afrika, 1914. Een ongetrouwde vrouwelijke zendeling vraagt de hulp van een lompe, stevig drinkende vrachtschipper om met zijn oude veerboot, de African Queen, voor de Duitsers te vluchten naar Belgisch Kongo. De twee tegenpolen moeten allerlei gevaren doorstaan en tussen hen groeit een bijzondere band.

An American in Paris

Jerry Mulligan (Gene Kelly) probeert in het naoorlogse Parijs aan de bak te komen als schilder.Hij geniet de bescherming en onverdeelde aandacht van een welgestelde Parisienne (Nina Foch), maar heeft zelf heeft hij een oogje op de bescheiden Lise Bouvier. Wat Jerry niet weet, is dat zijn vriend Henri met haar verloofd is. Met het betoverende Parijs en prachtige impressionistische schilderijen als decor, is de film één van de hoogtepunten van de Hollywood musical, bekroond met zes Oscars.

Vergelijkbare e-books lenen?

Bent u geïnspireerd geraakt door een genre en wilt u soortgelijke e-books lezen? Meld u nu aan via de online bibliotheek en bekijk alle e-books per genre! Zo zit er altijd iets bij wat u aanspreekt. Er zijn veel nieuwe boeken en toptitels te vinden. U kunt zich aanmelden met uw pasnummer en wachtwoord die u bij de Bibliotheek aan de Vliet gebruikt en heeft direct toegang tot alle e-books.

Naar boeken 'luisteren'?

Wilt u wel mooie verhalen meekrijgen maar heeft u weinig tijd om films te kijken of om te lezen? Of heeft u misschien moeite met lezen? Dan is de luisterbieb echt iets voor u! Download de app op uw smartphone, registreert u zich met uw bibliotheekgegevens van de Bibliotheek aan de Vliet en en bekijk het grote aanbod.