Kinderboekenweek

Wat wil jij worden?

Later als ik groot ben word ik... Weet jij al wat je wilt worden? Kom tijdens de Kinderboekenweek langs bij Bibliotheek aan de Vliet en doe mee aan de speurtocht en andere leuke activiteiten om te ontdekken welk beroep bij jou past. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan alvast online aan of koop je kaartje.

wo 6 okt. 2021 – zo 17 okt. 2021


Stickerspeurtocht

Kom iedere dag tussen 6 en 17 oktober langs voor de Stickerspeurtocht.

Stickerspeurtocht

Ben jij een échte speurder? Doe dan mee met de stickerspeurtocht! Kom te weten welk beroep bij jou past en ontvang een leuk cadeautje! Deze speurtocht is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, gratis, en af te halen in de vestigingen in Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. Kom tijdens de Kinderboekenweek langs bij de informatiebalie en vraag om het stickerspeurtocht boekje!

Doe de online Talententester

 • Stop al jouw talenten in je eigen avatar!
 • Ontdek nog meer boekentips met deze persoonlijke boekentest. Welk genre past het beste bij jou?
 • Promoot je talenten in een video!

Kinderen voor Kinderen

Zing en dans mee met ons nieuwe lied voor de Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek is dit jaar van 6 t/m 17 oktober en het thema is: beroepen. Het liedje gaat erover dat je kan worden wat je wil en dat je het nu ook nog helemaal niet hoeft te weten.  

Videoclip
🎶 Download of stream Worden wat je wil
🎧 Vlog over het opnemen
🕺 Dansvideo
🎤 Zanglesvideo
📹 Vlog over de clip
📃 Songtekstvideo
🎤 Karaokevideo


Bibendo

Kom iedere dag tussen 6 en 17 oktober langs en speel de Bibendo spellen.

Beroepenspel

In dit spel ontdek je een aantal werelden waarbij zij verschillende beroepen tegenkomen. Dat zal een mix zijn van echte beroepen, zoals een dierenarts en rare beroepen, zoals de drakenkweker. Je leert wat de beroepen inhouden en wat er zoal bij komt kijken om dat werk te doen. Elke wereld betreft een categorie, bijvoorbeeld cultuur. Je komt figuren tegen die werkzaam zijn op dat gebied. Reis door de 6 werelden en verzamel de kleuren. De 6e wereld is alleen te bereiken als je de geheime volgorde afloopt. Niet gelukt? Geeft niet! Probeer het nog een keer en maak andere keuzes. Tot gauw, in de laatste wereld...

Mysteriespel

Er gebeuren een aantal vreemde dingen en jij gaat uitvogelen wat er aan de hand is! De eigenaardige bal, de verloren camera, het geheim van het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn!

Door hints te verzamelen en de juiste beroepen in de juiste situatie te kiezen, kom je steeds een stapje dichter bij de oplossing. Deze game bestaat uit een basisspel van 5 deel-mysteries. Deze delen kunnen in willekeurige volgorde worden gespeeld. Na het uitspelen kan je ervoor kiezen om het nóg moeilijkere hoofdstuk 6 te spelen.

Worden wat je wil

Door een aantal grappige vragen van deze game te beantwoorden, kom je uit op een beroep dat bij je past. Natuurlijk is dat een beroep dat voorkomt in een leuk kinderboek.

Kies zelf of je nog een verdiepingsopdracht wilt doen en een leuke selfie wilt maken en opsturen naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl voor onze socials en nieuwsbrief.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

 • Bekroonde boeken

  Bekijk de winnaars van zilveren griffels en penselen

  Klik hier

 • Kinderboekenweekgeschenk

  Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken bij jouw boekhandel, dan krijg je gratis* het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank, geschreven door Bette Westera

 • Kinderboekenweek Prentenboek

  Dit jaar is het prentenboek tijdens de Kinderboekenweek voor maar €7,25 te koop bij veel lokale boekenwinkels. Het boek heet Dromer en is gemaakt door Mark Janssen. Misschien ken je hem ook van het boek Eiland?

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

 • 0 - 6 jaar

 • 6 - 12 jaar

 • 12 - 18 jaar

Klaar voor de start - AF! Kinderboekenweek

Worden wat je wil

Zing en dans mee met het nieuwe Kinderen voor Kinderen lied voor de Kinderboekenweek!

Videoclip
🎶 Download of stream Worden wat je wil
🎧 Vlog over het opnemen
🕺 Dansvideo
🎤 Zanglesvideo
📹 Vlog over de clip
📃 Songtekstvideo
🎤 Karaokevideo

Dansen op Worden wat je wil

Dans mee met ons nieuwe lied voor de Kinderboekenweek!

Het liedje gaat erover dat je kan worden wat je wil en dat je het nu ook nog helemaal niet hoeft te weten.  


Het Kinderboekenweekfeest in Voorburg

Kom langs bij Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet tijdens het Kinderboekenweekfeest en vier het feest met Tosca Menten!

Je koopt 1 kaartje en mag meedoen met 2 activiteiten: bekijk een voorstelling van Tosca Menten in Theater Ludens en doe mee met het beroepencircuit in de Bibliotheek . Tijdens het beroepencircuit vraag je iemand met een interessant beroep het hemd van het lijf.  Ooit een slangenverzorger ontmoet, of een burgemeester gesproken of gespard met een bokser? Ontdek allerlei bijzondere beroepen en stel jouw vragen

Vanaf 8 jaar, geen ouders toegestaan i.v.m. coronamaatregelen.

woensdag 6 oktober, Voorburg

Meld je vanaf 13:00 uur bij de speciale Kinderboekenweekstand buiten voor de bibliotheek.

14:00 uur Theather Ludens in Voorburg
15:30 uur de Bibliotheek in Voorburg

Leden €7,50, niet-leden €9,00

Zit het vol? Boek dan een kaartje via de onderstaande link:

Geannuleerd - Film en Beroepencircuit in Rijswijk

GEANNULEERD VANWEGE TE WEINIG AANMELDINGEN

Bekijk eerst de film Ballerina: het gaat over een elfjarige weesmeisje Félicie (Parijs in 1884). Zij heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs.

En doe daarna mee met het Beroepencircuit. Tijdens het beroepencircuit vraag je iemand met een interessant beroep het hemd van het lijf.  Ooit een slangenverzorger ontmoet, of een burgemeester gesproken of gespard met een bokser? Ontdek allerlei bijzondere beroepen en stel jouw vragen.

Vanaf 8 jaar, geen ouders toegestaan i.v.m. coronamaatregelen.

woensdag 13 oktober, Rijswijk

Leden €5,00, niet-leden €6,50

Alleen meedoen met de film kan ook! dat begint om 14:00 in het Filmhuis in de Bibliotheek in Rijswijk en is om 15:30u afgelopen.

Alleen meedoen met het beroepencircuit kan ook! Dat begint om 15:30u in de bibliotheek in Rijswijk en kost €1,00.

Beroepencircuit in Leidschendam

Doe mee met het Beroepencircuit. Tijdens het beroepencircuit vraag je iemand met een interessant beroep het hemd van het lijf.  Ooit een slangenverzorger ontmoet, of een burgemeester gesproken of gespard met een bokser? Ontdek allerlei bijzondere beroepen en stel jouw vragen.

woensdag 13 oktober, Leidschendam

€1,00