De Kunstuitleen verhuurt, verkoopt en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van beeldende kunst. De Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk heeft een uitgebreide collectie die u kunt lenen of kopen. Daarnaast organiseert de Kunstuitleen elke maand een tentoonstelling.

Kom langs en laat u inspireren!

Collectie

Bekijk een deel van de collectie digitaal

De Kunstuitleen heeft een zeer gevarieerde collectie van circa 2.000 kunstwerken van 560 verschillende beroepskunstenaars. De collectie omvat schilderijen, grafiek, aquarellen, foto's, sculpturen, keramiek en tekeningen.

De collectie wordt jaarlijks uitgebreid met een groot aantal nieuwe kunstwerken.

Kunst voor thuis

Kunst voor thuis

Als lid van de Bibliotheek aan de Vliet kunt u meteen lenen bij de Kunstuitleen. U leent al een kunstwerk voor € 6,- per maand.

Kom snel langs om de collectie te bekijken en een kunstwerk in huis te halen!

Workshops

De Kunstuitleen verzorgt workshops zoals beeldhouwen met speksteen, aquarelleren of creatief fotograferen. Elk seizoen staan er nieuwe workshops op het programma.

Exposities

In het Theater van de locatie Rijswijk worden uiteenlopende exposities gehouden. Voor kunstenaars is het mogelijk om in het Theater te exposeren. Iedere maand is er een nieuwe tentoonstelling in het Theater.

Informeer bij de Kunstuitleen naar de mogelijkheden om het Theater te huren voor een eigen expositie.

Cultuureducatie

De Kunstuitleen richt zich ook op het onderwijs. Voor het basisonderwijs is er een aantal educatieve projecten, die aansluiten bij cultuureducatie.
 

Agenda Kunstuitleen

  1. Expositie kleurrijke quilts door Arnout Cosman

    Van 4 juli tot en met 31 augustus exposeert Arnout Cosman met zijn prachtige en bijzondere quilts bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.

    4 juli 2017 t/m 31 augustus 2017

    de Bibliotheek aan de Vliet - Kunstuitleen Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

    04 jul t/m 31 aug

Meer

Catalogus

De Kunstuitleen heeft een zeer gevarieerde collectie van circa 2.000 kunstwerken van 560 verschillende beroepskunstenaars. De collectie omvat schilderijen, grafiek, aquarellen, foto's, sculpturen, keramiek en tekeningen. De collectie wordt jaarlijks uitgebreid met een groot aantal nieuwe kunstwerken.