De Kunstuitleen verhuurt, verkoopt en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van beeldende kunst. De Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk heeft een uitgebreide collectie die u kunt lenen of kopen. Daarnaast organiseert de Kunstuitleen regelmatig een tentoonstelling.

Kom langs en laat u inspireren!

Kunst voor thuis

Kunst voor thuis

Als lid van de Bibliotheek aan de Vliet kunt u meteen lenen bij de Kunstuitleen. U leent al een kunstwerk voor € 6,- per maand.

U kunt een kunstwerk laten brengen of ophalen.
In Leidschendam-Voorburg en Rijswijk betaalt u dan € 7,50 en in overige plaatsen € 12,50.

Kom snel langs om de collectie te bekijken en een kunstwerk in huis te halen!

Workshops

De Kunstuitleen verzorgt workshops zoals beeldhouwen met speksteen, aquarelleren of creatief fotograferen. Elk seizoen staan er nieuwe workshops op het programma.

Kunstenaar uitgelicht - Ben Stolk

 • Schilderij van Ben Stolk - Streetview
 • Vlinderbankje in Den Haag van Ben Stolk
 • Beeld van Ben Stolk - Anthus c

Ben Stolk (1957) heeft zijn opleiding gehad aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk bestrijkt een breed terrein. Hij tekent en schildert op het landschap geïnspireerde werken, in opdracht ontwerpt hij meubels en lichtobjecten en als omgevingsontwerper werkt hij aan opdrachten voor zowel de binnen- als de buitenruimte.

Cultuureducatie

De Kunstuitleen richt zich ook op het onderwijs. Voor het basisonderwijs is er een aantal educatieve projecten, die aansluiten bij cultuureducatie.

Exposities

In het Theater van de bibliotheek in Rijswijk worden uiteenlopende exposities gehouden. Voor kunstenaars is het mogelijk om hier te exposeren. Iedere maand is er een nieuwe tentoonstelling.

Informeer bij de Kunstuitleen naar de mogelijkheden om het Theater te huren voor een eigen expositie.

Collectie

De Kunstuitleen heeft een zeer gevarieerde collectie van circa 2.000 kunstwerken van 560 verschillende beroepskunstenaars. De collectie omvat schilderijen, grafiek, aquarellen, foto's, sculpturen, keramiek en tekeningen.

De collectie wordt jaarlijks uitgebreid met een groot aantal nieuwe kunstwerken.

Agenda Kunstuitleen

 1. Delftse kunstenaars bij Kunstuitleen in Rijswijk

  Bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk kunt u in september werk zien van de Delftse kunstenaars Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Roos Wisse, Joost Konings en Rob van Es.

  6 september 2019 t/m 26 september 2019

  Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

  06 sep t/m 26 sep

Meer