De Kunstuitleen verhuurt, verkoopt en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van beeldende kunst. De Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk heeft een uitgebreide collectie die u kunt lenen of kopen. Daarnaast organiseert de Kunstuitleen elke maand een tentoonstelling.

Kom langs en laat u inspireren!

Kunst voor thuis

Kunst voor thuis

Als lid van de Bibliotheek aan de Vliet kunt u meteen lenen bij de Kunstuitleen. U leent al een kunstwerk voor € 6,- per maand.

U kunt een kunstwerk laten brengen of ophalen.
In Leidschendam-Voorburg en Rijswijk betaalt u dan € 7,50 en in overige plaatsen € 12,50.

Kom snel langs om de collectie te bekijken en een kunstwerk in huis te halen!

Workshops

De Kunstuitleen verzorgt workshops zoals beeldhouwen met speksteen, aquarelleren of creatief fotograferen. Elk seizoen staan er nieuwe workshops op het programma.

Cultuureducatie

De Kunstuitleen richt zich ook op het onderwijs. Voor het basisonderwijs is er een aantal educatieve projecten, die aansluiten bij cultuureducatie.

Exposities

In het Theater van de bibliotheek in Rijswijk worden uiteenlopende exposities gehouden. Voor kunstenaars is het mogelijk om hier te exposeren. Iedere maand is er een nieuwe tentoonstelling.

Informeer bij de Kunstuitleen naar de mogelijkheden om het Theater te huren voor een eigen expositie.

Collectie

De Kunstuitleen heeft een zeer gevarieerde collectie van circa 2.000 kunstwerken van 560 verschillende beroepskunstenaars. De collectie omvat schilderijen, grafiek, aquarellen, foto's, sculpturen, keramiek en tekeningen.

De collectie wordt jaarlijks uitgebreid met een groot aantal nieuwe kunstwerken.

'Zo vader, zo zoon' foto-expositie

Op zaterdag 7 april opent wethouder van cultuur Marloes Borsboom de foto-expositie ‘Zo vader, zo zoon’ in de bibliotheek in Rijswijk.

Fotograaf Tino van Dam exposeert samen met zijn zoon Danny twee bijzondere fotoseries: ‘Kale Koppen’ en ‘Strak in Pak’.

Agenda Kunstuitleen

  1. Zo vader, zo zoon. Foto-expositie Tino en Danny van Dam in Rijswijk

    Op zaterdag 7 april opent wethouder van cultuur Marloes Borsboom de fototentoonstelling ‘Zo vader, zo zoon’ in de bibliotheek in Rijswijk. Fotograaf Tino van Dam exposeert samen met zijn zoon Danny twee...

    7 april 2018 t/m 30 april 2018

    Kunstuitleen Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

    07 apr t/m 30 apr

Meer