1. De wonderen van het Noorderlicht

In samenwerking met de Sterrenwacht Rijswijk houdt Jos van der Maarel maandagavond 18 november in de bibliotheek in Rijswijk een lezing over het bijzondere natuurverschijnsel het Noorderlicht.

11 november 2019

Bekijk details van De wonderen van het Noorderlicht

2. De bibliotheek viert feest in november

De Bibliotheek aan de Vliet bestaat 100 jaar! Dat is reden voor feest. In november organiseert de bibliotheek diverse feestelijke activiteiten om haar 100-jarig bestaan samen te vieren en zijn er verschillende acties.

1 november 2019

Bekijk details van De bibliotheek viert feest in november

3. GEANNULEERD: Literaire middag in de bibliotheek

DichterBij Voorburg is de naam van het literaire evenement dat zondagmiddag 10 november in de bibliotheek in Voorburg wordt gehouden. De bibliotheken in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk bestaan dit jaar 100 jaar en dat vieren we in november onder andere met de geweldig leuke literaire middag DichterBij Voorburg.

28 oktober 2019

Bekijk details van GEANNULEERD: Literaire middag in de bibliotheek

4. ‘Bar bahar’ op de derde Regenboog-filmavond van de bibliotheek

Donderdag 7 november is de derde avond in Theater Ludens in Voorburg waar u kunt kijken naar een film rondom een lhbti-thema. De film van deze avond is uitgekozen door Mounir Samuel. Hij koos de film ‘Bar Bahar’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’ en is door de Bibliotheek aan de Vliet ingevuld.

27 oktober 2019

Bekijk details van ‘Bar bahar’ op de derde Regenboog-filmavond van de bibliotheek

5. RondomRijswijk 3 november bij Welzijn Rijswijk

De negende editie van de succesvolle lokale talkshow RondomRijswijk is zondag 3 november bij Welzijn Rijswijk, in wijkgebouw Stervoorde, Dr. H.J. Van Mooklaan 1, in Rijswijk. U bent van 14.00 – 15.15 uur van harte welkom om bijgepraat te worden over (lokale) cultuur, politiek en andere interessante zaken die op dit moment spelen in Rijswijk. De toegang is gratis en u kunt zo binnenlopen.

25 oktober 2019

Bekijk details van RondomRijswijk 3 november bij Welzijn Rijswijk

6. Basiscursus sterrenkunde: Op reis naar het einde van het waarneembare heelal.

Leden van de Rijswijkse sterrenwacht geven op 4 en 11 november (19.45 - 22.15 uur) in de bibliotheek in Rijswijk een tweedelige basiscursus sterrenkunde.

23 oktober 2019

Bekijk details van Basiscursus sterrenkunde: Op reis naar het einde van het waarneembare heelal.

7. Heel Nederland leest Jan Wolkers tijdens ‘Nederland Leest’. En Bas Haring vertelt over duurzaamheid

De bibliotheek staat in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek vanaf vrijdag 1 november een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel ‘Winterbloei’. Bas Haring houdt een lezing over duurzaamheid. En er zijn nog vijf activiteiten rondom lezen, schrijven en literatuur.

21 oktober 2019

Bekijk details van Heel Nederland leest Jan Wolkers tijdens ‘Nederland Leest’. En Bas Haring vertelt over duurzaamheid

8. Komt u ook weer genieten van films bij het Filmhuis Rijswijk?

In november staan er bij het Filmhuis Rijswijk vijf aansprekende films op het programma. Elke dinsdagmiddag is er een film en op de laatste zaterdagmiddag van de maand.

19 oktober 2019

Bekijk details van Komt u ook weer genieten van films bij het Filmhuis Rijswijk?

9. GEANNULEERD: Stiltewandeling in Rijswijk

Vrijdag 1 november neemt Sudha Menon u mee op een stiltewandeling vanuit de bibliotheek in Rijswijk. De ochtend duurt van 11.00 uur tot 13.30 uur. Voor deze wandeling zijn nog enkele plaatsen vrij.

17 oktober 2019

Bekijk details van GEANNULEERD: Stiltewandeling in Rijswijk

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bibliotheek aan de Vliet? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief. De Algemene Nieuwsbrief wordt maandelijkse verstuurd.

Educatie Nieuwsbrief

De Educatie nieuwsbrief is speciaal voor scholen in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Deze versturen wij meerdere keren per jaar.

Allemaal Digitaal! Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief over de workshops en cursussen in samenwerking met Seniorweb aan de Vliet.