1. Lekker naar de film in april

In april kunt u in het Filmhuis in de bibliotheek in Rijswijk negen keer genieten van een film. Behalve op de vaste dinsdagmiddagen zijn er extra films in verband met de Boekenweek. Voorafgaand aan de zaterdagfilm is er een lunchlezing. Terwijl u geniet van uw lunch, houdt een medewerker van de Filmkrant.Live een inleiding op de film die u die middag gaat zien.

13 maart 2019

Bekijk details van Lekker naar de film in april

2. Media Ukkie Dagen 2019

Van 29 maart tot en met 5 april zijn het weer de Media Ukkie Dagen, met het thema: Van speen tot game. In deze week richten we de volle aandacht op het mediagebruik van de allerkleinsten. Hoe kunnen ouders/opvoeders bewust omgaan met de mediaopvoeding van jonge kinderen?

11 maart 2019

Bekijk details van Media Ukkie Dagen 2019

3. Boekenweek 2019 met als thema ‘De moeder de vrouw’.

Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart is het Boekenweek. Het thema van de 84ste editie is ‘De moeder de vrouw’, naar het bekende gedicht van Martinus Nijhoff.

6 maart 2019

Bekijk details van Boekenweek 2019 met als thema ‘De moeder de vrouw’.

4. ‘RondomRijswijk’ 17 maart in de Rijswijkse Schouwburg

De succesvolle, lokale talkshow ‘RondomRijswijk’ wordt zondag 17 maart voor de vierde keer gehouden. Die middag bent u van harte welkom in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10. Presentator Frans Limbertie ontvangt weer interessante gasten uit Rijswijk. ‘RondomRijswijk’ begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.15 uur. De toegang is gratis en u kunt zo binnenlopen.

1 maart 2019

Bekijk details van ‘RondomRijswijk’ 17 maart in de Rijswijkse Schouwburg

5. ‘Vrouwen in en uit beeld’. Duo-expositie kleindochter en grootmoeder Schumm

Nadia Schumm exposeert vanaf 2 maart samen met haar grootmoeder Wilma Schumm bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. De met muziek omlijste opening van deze bijzondere expositie is zaterdagmiddag 2 maart om 14.00 uur. De expositie is te zien tot en met donderdag 28 maart, met uitzondering van de dinsdagmiddagen.

27 februari 2019

Bekijk details van ‘Vrouwen in en uit beeld’. Duo-expositie kleindochter en grootmoeder Schumm

6. Expositie 'Lezende dames'

Van 5 tot en met 30 maart exposeert Corrie Zevenbergen met beeldjes van lezende dames in de vitrine van de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.

25 februari 2019

Bekijk details van Expositie 'Lezende dames'

7. Gezellige woensdagmiddagen in Rijswijk

De woensdagmiddagen in de bibliotheek in Rijswijk zijn in maart weer supergezellig met activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar. Het thema is deze maand ‘de gezellige familiemaand’.

19 februari 2019

Bekijk details van Gezellige woensdagmiddagen in Rijswijk

8. Robyn Keijzer wint voorleeswedstrijd in Theater Ludens!

Robyn Keijzer van de St. Maartensschool uit Voorburg won woensdagmiddag 13 februari de voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

14 februari 2019

Bekijk details van Robyn Keijzer wint voorleeswedstrijd in Theater Ludens!

9. ‘Proeverij’ Mindful Bewegen en een stiltewandeling

Wilt u graag eens kennismaken met mindfulness, maar is stilzitten niets voor u? Dan is een stiltewandeling iets om uit te proberen! Wandelen werkt ontspannend en stressverlagend. Gecombineerd met stilte en mindfulness is dat effect nog groter.

14 februari 2019

Bekijk details van ‘Proeverij’ Mindful Bewegen en een stiltewandeling

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bibliotheek aan de Vliet? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief. De Algemene Nieuwsbrief wordt maandelijkse verstuurd.

Allemaal Digitaal! Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief over de workshops en cursussen in samenwerking met Seniorweb aan de Vliet.

Educatie Nieuwsbrief

De Educatie nieuwsbrief is speciaal voor scholen in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Deze versturen wij meerdere keren per jaar.