1. Else-Marie van den Eerenbeemt over de emoties bij erfenissen

In haar boek ‘Wie krijgt de gouden armband van Moeder’ schreef Else-Marie van den Eerenbeemt uitgebreid over het thema erfenissen. In deze lezing schetst zij aan de hand van talloze herkenbare voorbeelden de gevolgen van het verdelen van de erfenis voor de familieverhoudingen.

20 september 2019

Bekijk details van Else-Marie van den Eerenbeemt over de emoties bij erfenissen

2. Filosofische boekenwandeling door Voorburg

Karlien van Haagen neemt u mee op een wandeling om te beleven wat de natuur in u oproept als u mooie uitspraken leest van bekende schrijvers, dichters of filosofen.

16 september 2019

Bekijk details van Filosofische boekenwandeling door Voorburg

3. Japanse film 'Departures' in Filmhuis Rijswijk

Vrijdag 27 september is in het Filmhuis Rijswijk de Japanse film ‘Departures’ te zien. Het verhaal uit deze film sluit goed aan bij de eerste Nederlandse Vergankelijkheidsdag op 23 september.

14 september 2019

Bekijk details van Japanse film 'Departures' in Filmhuis Rijswijk

4. Gratis lezing 'Monet tuinen van verbeelding'

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Sport- en Cultuurkaart in Leidschendam-Voorburg geeft kunsthistoricus Wim Algera op dinsdag 24 september een gratis lezing in de bibliotheek in Voorburg. De lezing is van 10.15 - 11.15 uur.

12 september 2019

Bekijk details van Gratis lezing 'Monet tuinen van verbeelding'

5. Najaarsprogramma Buurtsuper Sion

De Bibliotheek aan de Vliet, Trias en Welzijn Rijswijk presenteren de activiteiten die zij komend najaar in Buurtsuper Sion aanbieden voor de bewoners van Rijswijk Buiten.

9 september 2019

Bekijk details van Najaarsprogramma Buurtsuper Sion

6. RondomRijswijk gaat tweede seizoen in

De succesvolle lokale talkshow 'Rondom Rijswijk' gaat op zondag 22 september (14.00 - 15.15 uur) in de kleine zaal van de Rijswijkse Schouwburg (Generaal Spoorlaan 10) het tweede seizoen in. De toegang is gratis en u kunt zo binnenlopen.

4 september 2019

Bekijk details van RondomRijswijk gaat tweede seizoen in

7. Beginnerscursus Digitale Fotografie - Fotoclub F70

Vallen uw vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wilt u graag ontdekken hoe u met uw camera (nog) betere foto’s maakt? Misschien is de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van Fotoclub F70 dan wel iets voor u!

1 september 2019

Bekijk details van Beginnerscursus Digitale Fotografie - Fotoclub F70

8. Bibliotheek presenteert Regenboog Filmavond met Hanna Bervoets

Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom LHBTI-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de LHBTI-wereld. Woensdagavond 11 september is de eerste avond met schrijfster Hanna Bervoets. Zij koos de film ‘The hours’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

28 augustus 2019

Bekijk details van Bibliotheek presenteert Regenboog Filmavond met Hanna Bervoets

9. Doe ook mee in Rijswijk! Week van de Alfabetisering voor minder laaggeletterdheid

Van maandag 9 tot en met zondag 15 september komt Nederland in actie tegen laaggeletterdheid in de Week van de Alfabetisering. Ook Leidschendam-Voorburg doet mee. Wethouder Juliëtte Bouw (Zorg en Onderwijs): “We willen alle inwoners de kans geven om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen”.

27 augustus 2019

Bekijk details van Doe ook mee in Rijswijk! Week van de Alfabetisering voor minder laaggeletterdheid

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bibliotheek aan de Vliet? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief. De Algemene Nieuwsbrief wordt maandelijkse verstuurd.

Educatie Nieuwsbrief

De Educatie nieuwsbrief is speciaal voor scholen in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Deze versturen wij meerdere keren per jaar.

Allemaal Digitaal! Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief over de workshops en cursussen in samenwerking met Seniorweb aan de Vliet.