1. Oude stadhuis in Rijswijk voor de laatste keer open voor publiek

Zaterdag 30 november heeft u de laatste kans om het oude stadhuis in haar huidige staat te zien. Daarna wordt het pand getransformeerd naar het Huis van de Stad. Op deze dag kunt u nog eenmaal kijken naar hoe het ooit was, maar krijgt u ook een voorproefje van de activiteiten die straks in het Huis gaan plaatsvinden. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

25 november 2019

Bekijk details van Oude stadhuis in Rijswijk voor de laatste keer open voor publiek

2. Wandelen in stilte in Voorburg

Vrijdag 13 december is er weer een stiltewandeling vanuit de bibliotheek in Voorburg. De ochtend duurt van 10.30 uur tot 13.00 uur. Voor deze wandeling zijn nog plaatsen vrij.

24 november 2019

Bekijk details van Wandelen in stilte in Voorburg

3. Gezellig naar de film in december

Hebt u zin in een gezellige filmmiddag in december? Kom dan naar het Filmhuis in de bibliotheek in Rijswijk. Komende maand kunt u daar genieten van vier films. Drie keer op dinsdagmiddag en één keer op zaterdagmiddag. Voorafgaand aan de zaterdagfilm is er een lunchlezing.

22 november 2019

Bekijk details van Gezellig naar de film in december

4. Open Dag Kunstuitleen Rijswijk

De Rijswijkse Kunstuitleen houdt op zaterdag 23 november weer zijn jaarlijkse open dag. De Kunstuitleen vindt u in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101.

20 november 2019

Bekijk details van Open Dag Kunstuitleen Rijswijk

5. Voorlezers gezocht!

Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom heeft de bibliotheek ‘Voorlezen op maat’ opgezet om het voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen te stimuleren.

18 november 2019

Bekijk details van Voorlezers gezocht!

6. Samen lezen in een leeskring

Zaterdag 23 november is in de bibliotheek in Voorburg van 11.00 - 12.30 uur een inloopochtend over leeskringen. Als u lid wilt worden van een leeskring of als u een leeskring wilt starten, dan is deze ochtend hét uitgelezen moment.

15 november 2019

Bekijk details van Samen lezen in een leeskring

7. Start renovatie Huis van de Stad

De renovatie van het Huis van de Stad gaat van start. De gemeente heeft 12 november de opdracht gegeven voor de eerste fase van de renovatiewerkzaamheden. De definitieve gunning is verleend aan de aannemers Koninklijke Woudenberg Ameide BV en HOMIJ technische installaties. Deze maand tekenen de gemeente en de aannemers de overeenkomst, waarna de werkzaamheden begin december zullen starten.

14 november 2019

Bekijk details van Start renovatie Huis van de Stad

8. Een testament; geen vrolijk onderwerp, maar wel verstandig

Donderdag 21 november is er van 19.30 tot 21.30 uur een gratis informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Rijswijk over het laten opstellen van een testament.

13 november 2019

Bekijk details van Een testament; geen vrolijk onderwerp, maar wel verstandig

9. De wonderen van het Noorderlicht

In samenwerking met de Sterrenwacht Rijswijk houdt Jos van der Maarel maandagavond 18 november in de bibliotheek in Rijswijk een lezing over het bijzondere natuurverschijnsel het Noorderlicht.

11 november 2019

Bekijk details van De wonderen van het Noorderlicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bibliotheek aan de Vliet? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief. De Algemene Nieuwsbrief wordt maandelijkse verstuurd.

Educatie Nieuwsbrief

De Educatie nieuwsbrief is speciaal voor scholen in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Deze versturen wij meerdere keren per jaar.

Allemaal Digitaal! Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief over de workshops en cursussen in samenwerking met Seniorweb aan de Vliet.