Peutervoorlezen

Het voorleesfeestje in de bibliotheek

Alle activiteiten van de agenda zijn geannuleerd

tot en met 28 mei 2021.


Voorburg Rijswijk Leidschendam
woensdag • even weken woensdag • oneven weken vrijdag • even weken
3 maart 10 maart 12 maart
17 maart 24 maart 26 maart
31 maart 7 april 9 april
14 april 21 april 23 april
28 april 5 mei 7 mei
12 mei 19 mei 21 mei
26 mei 2 juni 4 juni
9 juni 16 juni 18 juni
23 juni 30 juni 2 juli
7 juli 14 juli 16 juli

Wat is peutervoorlezen?

Het gezellige Peutervoorlezen is altijd een groot succes bij kleintjes van 2 tot 4 jaar. Ze kijken mee naar mooie prentenboeken en luisteren naar verhalen van een ervaren voorlezer. 

Je komt met peutvervoorlezen in aanraking met 'het naar de bibliotheek gaan' en leert zo wat jouw kleintje aanspreekt. Neem gerust een paar boekjes mee naar huis, kinderen zijn gratis lid bij de bibliotheek.

Waarom is er peutervoorlezen?

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk. De dynamiek is ontspannen, gezellig en de boeken die worden voorgelezen zijn erg populair onder de kleinste lezers.

Doordat er veel verschillende boeken aanwezig zijn in de bibliotheek is er altijd een leuk verhaal. De boekjes zijn afwisselend en daardoor erg leuk: zo komen kinderen in aanraking met heel veel nieuwe boeken.

Waar en wanneer kan ik langskomen?

Er zijn per locatie en datum twee voorleesmomenten waar u voor kunt reserveren. Reserveren is alleen nodig voor de volwassene die meekomt (maximaal één ouder of verzorger per gezin):

van 10:00 uur - 10:20 uur
Van 10:30 uur - 10:50 uur

Bekijk alle locaties, data en maatregelen hieronder. Reserveren kan nu ook verder van tevoren. Meld je wel (telefonisch) af als je toch niet kunt komen.


RESERVEREN

Tot en met 28 mei 2021 is er geen peutervoorlezen.

Afmelden kan op werkdagen via 070 240 0250 of via secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl.


Maatregelen

In verband met het Corona virus zijn er enkele maatregelen getroffen waar je met peutervoorlezen rekening mee dient te houden:

  • Je reserveert één gratis kaartje van tevoren
    via de online agenda of bij de informatiebalie;
  • VOL = VOL (6 kaartjes per sessie);
  • Je houd rekening met anderen (één persoon per gezin);
  • Je kan als volwassene wel meerdere kinderen meenemen;
  • Je blijft thuis indien je verkouden bent, koorts hebt en/of hoest;


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Log in met je bibliotheekaccount.

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Log in met je bibliotheekaccount.

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

SchoolTV is bekend van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal.

Voorleesfilmpjes van Wepboek

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje stelt de voorlezer leuke vragen. Hierdoor wordt het verhaal extra goed toegelicht.