Op dit moment vinden er beperkt spreekuren plaats. 

De spreekuren die weer zijn hervat:

  • E-book spreekuur
  • Taalhuis spreekuren (in de bibliotheek en digitaal)
  • Allemaal Digitaal! spreekuren (in de bibliotheek en digitaal)

Bekijk ook de Digi-Taalpagina  voor tips en informatie. Vind u niet wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op via secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

E-book spreekuur

U kunt vanaf 1 september weer bij de Bibliotheek aan de Vliet terecht met vragen over e-books. U wordt persoonlijk en vakkundig op weg geholpen om e-books te kunnen lenen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de online mogelijkheden zoals apps, e-reader en lezen op tablet of telefoon.

U kunt deelnemen aan dit spreekuur door van tevoren een afspraak te maken.

Afspraak maken

Mail uw telefoonnummer en pasnummer naar: ebooks@bibliotheekaandevliet.nl
en vermeld in de onderwerp-regel: afspraak maken e-book spreekuur

Afspraak inplannen

Wij nemen binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om een moment af te spreken. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van deze afspraak. Vergeet deze niet in uw agenda te noteren.

Lukt het niet om een afspraak aan te vragen?

Kom naar de bibliotheek en vraag bij de informatiebalie om hulp of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder.

U kunt een afspraak maken voor een spreekuur door te mailen naar:

Uiteraard houden wij ons aan gepaste coronamaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Voor uw en onze veiligheid is er een scherm aanwezig. Bekijk onze actuele corona-maatregelen hier.

NIEUW: Vrijwilligerspunt spreekuur

Als mensen van gedachten willen wisselen over vrijwilligerswerk, kunnen ze naar het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt. Iedere donderdagmiddag kunnen belangstellenden terecht bij het Vrijwilligerspunt om in gesprek te gaan over passend vrijwilligerswerk. 

Iedere donderdag (m.u.v. feestdagen en schoolvakanties) van 14:00 - 16:00 uur in de bibliotheek aan de Vliet locatie Voorburg.

Let op: Vanwege de corona-situatie kunt u alleen op afspraak terecht.

NIEUW: Loopbaanadvies spreekuur

Heeft u vragen over (om- en bij-) scholing of leren en werken? U kunt bij het leerwerkloket terecht! Wij staan iedereen te woord: studenten, werkzoekenden, werkenden en ook werkgevers.

Iedere maandag (m.u.v. feestdagen en schoolvakanties) van 13:00 - 16:00 uur in de bibliotheek aan de Vliet locatie Leidschendam.

U kunt zich gratis aanmelden per e-mail via zuidhollandcentraal@lerenenwerken.nl o.v.v. uw naam, datum/tijd en het doel van het gesprek. 

Op dit moment vinden er geen loopbaanadvies spreekuren plaats. 

Juridisch spreekuur

Het betreft een inloopspreekuur, u hoeft dus niet van tevoren een plaats te reserveren. U kunt zich melden bij de informatiebalie.

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Geen probleem! Neem contact op met mr. Kees-Pieter Dekker van Kortman Advocaten via dekker@kortmanadvocaten.nl.

Op dit moment vinden er geen juridische spreekuren plaats. 

Wijkagent spreekuur

Wijkagent Jacqueline Fortuin houdt de eerste dinsdag van de maand een inloopspreekuur. Tijdens het inloopspreekuur kunt u bij de wijkagent terecht met uw vragen of andere zaken die u met haar wilt delen. U kunt zo binnenlopen. U hoeft u niet vooraf aan te melden. 

Op dit moment vinden er geen wijkagent spreekuren plaats. 

Taalhuis spreekuren

Taalhuis spreekuren worden weer hervat, bekijk de taalhuis pagina voor meer informatie.

Een vrijwilliger zoekt samen met u uit welke taalcursus het beste bij u past. Of stuurt u door naar een taalmaatje: dit is iemand die u verder helpt met het oefenen van de Nederlandse taal.

Leidschendam
Maandag      13:00 - 15:00 uur
Woensdag    11:00 - 13:00 uur

Rijswijk
Woensdag     10:30 - 12:30 uur
Donderdag    15:30 - 17:30 uur

Voorburg
Dinsdag        11:00 - 13:00 uur
Donderdag   13:00 - 15:00 uur

 

DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Het DigiCafé vindt plaats in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

 

MantelzorgCafé

Bent u mantelzorger en wilt u wel eens andere mantelzorgers ontmoeten? In het Mantelzorgcafé krijgt u praktische tips, een luisterend oor en horen de ervaringen van andere mantelzorgers. Het mantelzorgcafé wordt gehouden in Rijswijk en Voorburg.

Op dit moment vinden er geen (fysieke) Mantelzorg spreekuren plaats. 

Taalhuis spreekuren

Een vrijwilliger zoekt samen met u uit welke taalcursus het beste bij u past. Of stuurt u door naar een taalmaatje: dit is iemand die u verder helpt met het oefenen van de Nederlandse taal.

Leidschendam
Maandag      13:00 - 15:00 uur
Woensdag    11:00 - 13:00 uur

Rijswijk
Woensdag     10:30 - 12:30 uur
Donderdag    15:30 - 17:30 uur

Voorburg
Dinsdag        11:00 - 13:00 uur
Donderdag   13:00 - 15:00 uur