Adriaan van Dis in Theater Ludens

De bekende schrijver, journalist en tv-presentator Adriaan van Dis is donderdagavond 13 april te gast in Theater Ludens in Voorburg. Van Dis vertelt en leest voor uit zijn boeken.

Voor de pauze vertelt van Dis over en leest hij voor uit zijn boeken. Tijdens de pauze kunt u bij de boekenhoek van boekhandel Bruna uit Voorburg een boek van Van Dis kopen en dit door de schrijver laten signeren. Na de pauze beantwoordt hij vragen uit het publiek.

Een avond met Adriaan van Dis is een avond die sprankelt en boeit van begin tot eind!

  • Wanneer: donderdag 13 april 2017
  • Hoe laat: 20:00 - 22:00 uur
  • Waar: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Prijs per kaartje: € 15,00

DE AVOND MET ADRIAAN VAN DIS IN THEATER LUDENS IS HELAAS UITVERKOCHT.

Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedeni. Al tijdens zijn studie publiceerde hij bij NRC Handelsblad, waar hij later redacteur was. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, die hem het Gouden Ezelsoor opleverde, de prijs voor het best verkochte literaire debuut.

Hier is... Adriaan van Dis

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving.

Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

Op donderdag 23 maart 2017 was Adriaan van Dis in De Wereld Draait Door te zien met Hier is... Adriaan van Dis.

Bekijk hieronder het fragment.

Literaire prijzen

  • 1984 - Gouden Ezelsoor voor Nathan Sid
  • 1994 - De Nieuwe Clercke-Pico Bello-prijs (tien gulden en een gedicht) voor zijn verdiensten voor de Nederlandse literatuur
  • 1995 - Gouden Uil voor Indische duinen
  • 1995 - Trouw Publieksprijs voor Indische duinen
  • 2007 - Groenman-taalprijs van de Stichting LOUT, een dochter van het genootschap Onze Taal, vanwege zijn helder en creatief taalgebruik
  • 2009 - Gouden Ganzenveer
  • 2015 - Libris Literatuurprijs voor Ik kom terug.
  • 2015 - Constantijn Huygens-prijs 2015 voor zijn complete oeuvre. Hij ontving de prijs, een bedrag van € 10.000,- in januari 2016 tijdens de afsluiting van het internationaal literatuurfestival Writers Unlimited/Winternachten in Den Haag.

Adriaan van Dis in Theater Ludens

Bibliografie

Romans

  • 1987 - Een barbaar in China: een reis door Centraal Azië
  • 1988 - Zilver of Het verlies van de onschuld
  • 1990 - Het beloofde land: een reis door de Karoo
  • 1991 - In Afrika
  • 1994 - Indische duinen
  • 1999 - Dubbelliefde: geschiedenis van een jongeman
  • 2002 - Familieziek
  • 2007 - De wandelaar
  • 2010 - Tikkop
  • 2014 - Ik kom terug
  • 2017 - De Zuid–Afrika boeken (verzamelbundel)

Novelles

  • 1983 - Nathan Sid
  • 1986 - De vraatzuchtige spreekt
  • 1986 - De rat van Arras
  • 1987 - Zoen
  • 1996 - Palmwijn
  • 2000 - Op oorlogspad in Japan

Verhalen

  • 1984 - Een bord met spaghetti
  • 1986 - Casablanca
  • 1988 - Een keuze uit mijn vrolijke doodsgedachten
  • 1992 - De man uit het Noorden
  • 1992 - Waar twee olifanten vechten – Mozambique in oorlog
  • 1993 - Classics
  • 1995 - Wij, koningin
  • 1997 - Een waarze sat
  • 2003 - Vrijtaal
  • 2007 - Leeftocht. veertig jaar onderweg
  • 2011 - Het mussenjong

Toneel

  • 1986 - Tropenjaren: De zaak
  • 1988 - Komedie om geld, Een uur in de wind
  • 1996 - Theatertournee samen met Connie Palmen
  • 2015 - Ik kom terug (samen met Olga Zuiderhoek)

Bibliofiele uitgaven

  • 1986 - De vraatzuchtige spreekt
  • 1993 - Bergen
  • 2010 - Kleurlijn
  • 2012 - Ode aan het rijm
  • 2014 - Jammer
  • 2016 - De ikkenverzamelaar

Overig

  • 1992 - Alles is te koop (manifest)
  • 1992 - The Shell (Speciale Uitgave)
  • 1998 - Een deken van herinnering (essay)
  • 1998 - Totok (poëzie)
  • 2004 - Onder het zink. Un abécédaire de Paris (essay)
  • 2007 - Op de televisie (herinneringen)
  • 2008 - Van Dis in Afrika (documentaireserie)
  • 2011 - Stadsliefde, scènes in Parijs
  • 2011 - Inleiding (in: Enge dingen. Het aangetaste lichaam, uitg. W Books/Museum Meermanno)
  • 2012 - Van Dis in Indonesië (documentaireserie)