Jan Siebelink in Theater Ludens

Dit jaar viert auteur Jan Siebelink zijn tachtigste verjaardag. Wij zijn dan ook extra verheugd dat Siebelink dit jaar onze gast wil zijn tijdens de Boekenweek.

Film en lezing: Knielen op een bed violen

Jan Siebelinks bestseller ‘Knielen op een bed violen’ is verfilmd. Eind jaren veertig komt aan een gelukkig gezinsleven op de kwekerij een eind als Margje Sievez slechts kan toekijken hoe haar man Hans steeds meer in de ban raakt van een groep strenggelovigen.

Namens de Filmkrant geeft filmcriticus en journalist Jos van der Burg een lezing bij de verfilming. Voorafgaand aan de lezing geniet u van een eenvoudige maaltijd.

  • Wanneer: dinsdag 13 maart 2018
  • Hoe laat: Alleen film: 20:00 uur | Film en lezing: 18:00 uur
  • Waar: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Kosten: Alleen film: leden € 6,00 • niet-leden € 7,00 | Film en lezing: € 20,00

Interview door Arjan Visser

In zijn romans en verhalen gaat het altijd om gewone mensen, maar door intens licht op hen te laten vallen, komen ze los van de werkelijkheid en worden tot raadselachtige personages. Literatuur, volgens Siebelink, hoort mensen bijzonder te maken.

Tijdens deze bijzondere avond wordt hij geïnterviewd door de bekende en veelzijdige journalist Arjan Visser. Jan Siebelink zal vertellen over ‘Knielen op een bed violen’ maar ook over zijn nieuwste roman ‘De Buurjongen’.

  • Wanneer: woensdag 14 maart 2018
  • Hoe laat: 20:00 - 22:00 uur
  • Waar: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Kosten: € 15,00

Voor bibliotheekleden is er voorafgaand aan de lezing een gratis kopje koffie/thee op vertoon van de bibliotheekpas.

Over Jan Siebelink

Jan Siebelink groeide op in een streng-godsdienstig christelijk gezin. Hij werd leraar Nederlands en Frans en in zijn vrije tijd studeerde hij Franse taal- en letterkunde. Naast zijn lerarenbaan begon hij te schrijven.

Zijn roman Knielen op een bed violen werd een internationaal succes. Het is in verschillende talen vertaald, werd verfilmd en is met meer dan 800.000 exemplaren één van de best verkochte naoorlogse Nederlandse literaire werken.

Iin 2017 verscheen zijn nieuwste roman De buurjongen, een indringend portret van een bijzondere vriendschap.

Leen e-books via de online bibliotheek

Bibliografie

  • 2017 - De Buurjongen 
  • 2015 - Margje
  • 2014 - De blauwe nacht
  • 2013 - Daniël in de vallei
  • 2012 - Oscar
  • 2010 - Het lichaam van Clara
  • 2008 - Suezkade
  • 2007 - De kwekerij
  • 2005 - Knielen op een bed violen
  • 2002 - Margaretha
  • 2001 - Engelen van het duister
  • 1999 - Mijn leven met Tikker 
  • 1999 - Bergweg 17, Bosweg 19
  • 1998 - Schuldige hond
  • 1998 - De bloemen van Oscar Kristelijn
  • 1998 - Daar gaat de zon nooit onder
  • 1997 - Vera
  • 1996 - De droom van een nieuwsgierige (beperkte
    oplage)
  • 1995 - Dorpsstraat Ons Dorp 
  • 1994 - Laatste schooldag
  • 1993 - Verdwaald gezin 
  • 1992 - Pijn is genot
  • 1992 - Met een half oog       
  • 1991 - Hartje zomer en andere verhalen
  • 1990 - De overkant van de rivier
  • 1987 - Schaduwen in de middag
  • 1986 - Met afgewend hoofd
  • 1986 - Ereprijs
  • 1985 - De prins van nachtelijk Parijs
  • 1984 - De hof van onrust
  • 1983 - Koning Cophetua en het bedelmeisje
  • 1983 - Arnhem. Beeld en verbeelding
  • 1982 - En joeg de vossen door het staande koren
  • 1981 - De reptielse geest
  • 1980 - De herfst zal schitterend zijn
  • 1979 - Oponthoud
  • 1978 - Weerloos
  • 1977 - J.K. Huysmans, Tegen de keer 
  • 1977 - Een lust voor het oog
  • 1975 - Nachtschade