Marjan Berk in de bibliotheek

Met veel plezier ontvangen wij Marjan Berk op vrijdag 6 oktober 2017 in de bibliotheek!

Marjan Berk leest voor uit haar nieuwste succesvolle boek Flip. Een boek over rouwverwerking en zingeving. Marjan Berk: "Het is geen zwaarmoedig boek. Er valt ook het nodige te (glim)lachen."

In Flip beschrijft Marjan Berk hoe Duifje samenleeft met de as van haar gecremeerde man, Flip. Ze bewaart zijn as in een zilveren cocktailshaker en neemt hem overal mee naartoe, voert gesprekken met hem en vraagt hem regelmatig om raad. Voor haar is Flip niet dood, juist springlevend, en dichterbij dan ooit.

Na de lezing staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Marjan Berk zal tijdens de lunch bij u aanschuiven zodat u nog vragen kunt stellen en in gesprek kunt gaan. Ook is er gelegenheid tot signeren. Boekhandel Bruna is aanwezig met verschillende boeken van Marjan Berk.

  • Wanneer: vrijdag 6 oktober 2017
  • Hoe laat: 12:00 - 14:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Voorburg | Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg
  • Kosten: Gratis, vooraf aanmelden

De lezing start rond 12:00 uur in de bibliotheek. Aansluitend kunt u genieten van een lunch.

Over Marjan Berk

Marjan Berk (Marie-Janne van Baaren), geboren op 11 juli 1932 in Zeist, is een Nederlandse actrice en schrijfster.

Op haar achttiende ging zij de verpleging in, maar drie jaar later werd ze toegelaten tot de toneelschool.

Vele jaren was ze werkzaam bij cabaret (Lurelei), toneel, musical en televisie. Marjan Berk schrijft iedere week een column in het Algemeen Dagblad.

In 2015 schreef Marjan Berk het allereerste Voorleeslunch verhaal.

Ambassadeur 'dat doet de bieb!'

Voor de campagne 'dat doet de bieb!' (2013) sprak Marja Berk als ambassadeur over wat de bibliotheek betekent.

Bibliografie

  • Bezuinigingskookboek (1980)
  • Berend's binnenwereld (1981)
  • Nooit meer slank (1981)
  • Liefde en haat (1982)
  • An Bloem (1983)
  • De dag dat de mayonaise mislukte (1983)
  • De feminist (1984)
  • Een blonde rat (1985)
  • De zelfvergrootster (1986)
  • Rook in de ribben (1987)
  • Lellen en flantuten (1988)
  • Mevrouw van Soest en het kleine volkje (1988)
  • Recital (1988)
  • De kracht van liefde, of Hallo, daar ben ik weer! (1989)
  • Glinsteringen (1989)
  • Oud is in (1990)
  • Motormama (1991)
  • Dames van stand (1992)
  • Gijs (1992)
  • Traangas (1992)
  • Koninginnedag (1993)
  • Een mooi leesboek (1994)
  • Geesje Zoet en het snoepspook (1994)
  • Op grote voet (1995)
  • Geesje Zoet en de tovertimmerkist (1996)
  • Gezonde lucht (1997)
  • Niks gemist (1997)
  • Geesje Zoet en de verdwenen prinses (1998)
  • Marjan Berks oma en opa boek (1998)
  • Onder het oppervlak (1998)
  • Als de dood (2000)
  • Berk (2001)
  • Een tijger in de tuin (2001)
  • Niet meer bang voor spinnen (2001)
  • Toen de wereld jong was (2002)
  • Noordwest-Overijssel (2003)
  • Memoires van een dame uit de goot van het amusement (2003)
  • Naar het zuiden! (2004)
  • De dikke berk (2004)
  • Het bloed kruipt: op zoek naar Jacob Cats (2005)
  • Te laat voor de lobelia’s (2005)
  • Zout (2006)
  • Vertigo (2007)
  • Rijk! (2008)
  • Het schreien niet verleerd (2010)
  • Ik neem toch een hond (2011)
  • Kafka leeft (2011)
  • Madonnakindje - Over het leven van Catharina van Rennes 1858-1940 (2015)