Tommy Wieringa in Theater Ludens

Tijdens deze bijzondere avond met Tommy Wieringa vertelt hij over zijn boeken en leest hij voor uit eigen werk.

In de pauze kunt u bij de boekenhoek van boekhandel Bruna uit Voorburg een boek van Tommy Wieringa kopen en dit door de schrijver laten signeren. Na de pauze beantwoordt hij vragen uit het publiek.

  • Wanneer: donderdag 21 september 2017
  • Hoe laat: 20:00 - 22:00 uur
  • Waar: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Kosten: € 15,00

Voor bibliotheekleden is er voorafgaand aan de lezing een gratis kopje koffie/thee op vertoon van de bibliotheekpas.

Over Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (20 mei 1967) bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht.

Hij publiceerde drie romans, voor hij in 2005 doorbrak naar een groter publiek met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot.

In 2017 verscheen zijn nieuwe boek De dood van Murat Idrissi, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Uitzending PAUW 23 maart 2017

Tommy Wieringa vertelt bij Pauw over het schrijnende verhaal achter zijn nieuwe boek 'De dood van Murat Idrissi', waarin twee Nederlandse tieners een vluchteling in hun auto naar Europa smokkelen.

Bibliografie

  • 1995 - Dormantique's manco
  • 1997 - Amok
  • 2002 - Alles over Tristan
  • 2005 - Joe Speedboot
  • 2005 - Pleidooi voor de potscherf
  • 2006 - Ik was nooit in Isfahaan
  • 2006 - De familie onderweg (In de serie "Literaire Juweeltjes"; verhalen, eerder verschenen in Ik was nooit in Isfahaan)
  • 2007 - De dynamica van begeerte
  • 2008 - Mister, 30-Minuten (boekje bij een sixpack Hertog Jan Grand Prestige bier)
  • 2008 - Met liefde behandelen: hommage aan Boeli van Leeuwen (co-auteurschap met Aart Broek)
  • 2008 - De boom (de Bakenesser Avond van 21 januari 2008)
  • 2009 - Caesarion
  • 2009 - Onderweg
  • 2009 - Ballon
  • 2010 - Ga niet naar zee
  • 2011 - Portret van een heer
  • 2012 - Dit zijn de namen
  • 2014 - Een mooie jonge vrouw (Boekenweekgeschenk)
  • 2015 - Honorair Kozak
  • 2017 - De dood van Murat Idrissi