Yvonne Keuls leest voor in de bibliotheek

Met veel plezier ontvangen wij Yvonne Keuls op vrijdag 6 oktober 2017 in de bibliotheek.

Yvonne Keuls leest fragmenten voor uit Mevrouw mijn moeder. Met Mevrouw mijn moeder richt zij een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriering naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger.

Het is ook een boek over mantelzorg, over de zorg om een de moeder die steeds ouder wordt en zelfstandig wil blijven wonen. Hoe de familie daar mee worstelt maar uiteindelijk iedereen toch groeit door de ontstane situatie.

Na de lezing staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Yvonne Keuls zal tijdens de lunch bij u aanschuiven zodat u nog vragen kunt stellen en in gesprek gaan. Ook is er gelegenheid tot signeren. Boekhandel De Kler uit Leidsenhage verzorgt de boekverkoop van het werk van Yvonne Keuls.

  • Wanneer: vrijdag 6 oktober 2017
  • Hoe laat: 12:00 - 14:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Leidschendam | Fluitpolderplein 5, 2262 ED Leidschendam
  • Kosten: Gratis, vooraf aanmelden

De lezing start rond 12:00 uur op de begane grond van de bibliotheek. Aansluitend kunt u op de etage* genieten van een lunch.

*De etage is te bereiken via een trap of lift.

Over Yvonne Keuls

Yvonne Keuls werd geboren op 17 december 1931 geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland.

Zij schrijft met warmte, humor en realiteitszin en heeft met haar persoonlijk getinte werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving ze de Haagse Cultuurprijs. Haar werk werd onder meer vertaald in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Italiaans en Zweeds.

Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.  

Haagse Iconen - TV West

In het TV West programma Haagse Iconen gaat Fred Zuiderwijk op pad in Den Haag met Yvonne Keuls.

Haagse Cultuurprijs - TV West

Yvonne Keuls ontving in 2012 de Haagse Cultuurprijs tijdens een bijeenkomst ter ere van haar tachtigste verjaardag in het Letterkundig Museum in Den Haag.

Bibliografie

  • Kleine muizen (1965)
  • Onbegonnen werk (1967)
  • De toestand bij ons thuis (met kindertekeningen van Otto Dicke) (1969)
  • Jan Rap en z'n maat (toneel) (1977)
  • Keuls potje (1979)
  • Een doekje voor het bloeden (1980)
  • Keulsiefjes (1980)
  • De moeder van David S., geboren 3 juli 1959 (1980)
  • Regenwormen (1981)
  • Het verrotte leven van Floortje Bloem (1982)
  • Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel (1985)
  • De arrogantie van de macht (1986)
  • Daniël Maandag (1988)
  • De tocht van het kind (1990)
  • Meneer en mevrouw zijn gek (1992)
  • Lowietjes smartengeld of: Het gebit van mijn moeder (1995)
  • Keulsiefjes (1996)
  • Mevrouw mijn moeder (1999)
  • Dochters (1999)
  • Indische Tantes (2001)
  • Madame K: Van Indisch kind tot Haagse dame (2001)
  • Familiegedoe (2004)
  • Benjamins bruid (2008)
  • Allemaal beestjes (2009)
  • Koningin van de nacht (2013)
  • Rapport Tommie (2014)