Jeugd | 0-6 jaar

Activiteiten

Er zijn veel gezellige activiteiten voor (groot)ouders/verzorgers en kinderen. Zo is er om de week peutervoorlezen en zijn er diverse theatervoorstellingen.

De agenda voor de allerkleinsten

Boekstart

Voor de allerkleinsten is er BoekStart: het gratis leesprogramma (0-2jr). Wij hebben babyboekjes te leen in Voorburg, Leidschendam en Rijswijk.

Leer meer over Boekstart

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Nieuwe boeken bij de bieb

Boekentip 0-3 jaar: 'Anna en de zomer'

Het is zomer! Het is lekker warm en de zon schijnt. Anna plukt kersen, speelt in de zandbak en in het zwembadje in de tuin. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'Het opblaasbadje'

Buurman en Buurman willen een zwembadje opzetten in de tuin. Maar dan gaat er natuurlijk van alles mis. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Woezel & Pip in de VakantieBieb

In de VakantieBieb-app staan e-books en luisterboeken voor iedereen. Zoals het e-book 5 minuten verhaaltjes, Woezel & Pip. Ga naar de VakantieBieb op de online Bibliotheek en download de app.


De LuisterBieb app

Bekijk in deze korte video wat er mogelijk is met de LuisterBieb.

Extra luisterboeken voor thuis!

LuisterBieb

We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Prentenboeken Top 10


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Log in met je Bibliotheekaccount om de verhalen te kunnen zien. Veel kijkplezier!

De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek van 0 tot 10 jaar. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Kijk gratis via je Bibliotheekaccount.

Bereslim

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Bereslim is leuk én leerzaam.

Kijk gratis via je Bibliotheekaccount.

WEPboek

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje stelt de voorlezer vragen over het verhaal.

Boekenfilmpjes van Schooltv

Wist je dat Schooltv ook digitale prentenboeken heeft? En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal!

E-book 'Corona, wat is da?'

Naar online Bibliotheek

Het coronavirus uitleggen aan een kind van 4 jaar? Met leuke gedichtjes is dat een stuk makkelijker! Leen het e-book Corona, wat is da? bij de online Bibliotheek.

E-book 'Corona?'

Naar online Bibliotheek

Hoe leg je aan je kind uit dat het van de een op de andere dag niet meer naar school mag? Niet meer bij oma op schoot? Geen kinderfeestje? Leen het e-book Corona bij de online Bibliotheek.


Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. #ikleesthuis

Voorleestas uitleg

Deze week zijn er doe-dingen bij het prentenboekcadeau van het jaar Woeste Willem en Bobbi gaat voetballen. Lees de digitale prentenboeken en praat samen over de vriendschap, doe  een  voetbalopdracht of zing een zeeroversliedje. Klik op het boek van je keuze en de pdf met opdrachten opent. Veel leesplezier samen!

De digitale boeken zijn te gebruiken met je bibliotheekpasje. Meer informatie over het inloggen voor digitale boeken vind je hier:

Voorleestips

Voorlezen kan altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter of kleuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen. De Nationale Voorleesdagen heeft een lijstje met handige tips.

Bekijk de tips

"Ik heb mijn kleinkinderen voorgelezen. Beiden hebben inmiddels hun universitaire studie voltooid. Wie weet heb ik aan dit resultaat met het voorlezen een steentje mogen bijdragen. U ziet de aandacht en de spanning op hun gezichtjes."

Cor, lid van de Bibliotheek aan de Vliet