BoekStart

BOEKSTARTOCHTEND: RESERVEREN VERPLICHT

Vanaf maandag 15 november is het weer verplicht om een kaartje te reserveren voor de BoekStartochtend. Er zijn per keer 6 kaartjes beschikbaar, om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, bestel 1 kaartje per groep/gezin.

BoekStartochtend

Tijdens de BoekStartochtend geniet je samen met je baby en dreumes van mooie verhalen over wat vosje allemaal meemaakt! Leer samen met vosje, op een speelse manier, meer over hoe je met je kleintje nog meer kunt genieten van boeken, spelletjes en (digitale) media.

Waar en wanneer

De bibliotheek in Rijswijk heeft BoekStartochtend op de onderstaande data:

De voorleestijd is op alle data van 10:30 - 11:30 uur

*Alleen op 8 oktober is de locatie niet in de bibliotheek in Rijswijk bij de kindertribune maar bij bij Welzijn Rijswijk.

Meer informatie

Er is een plek om te voeden, je kunt je baby verschonen en er is voldoende ruimte voor je kinderwagen.  Er zullen baby’s rondkruipen, in slaap vallen en huilen. Dat mag er allemaal zijn; het gaat om de kennismaking van je baby met voorlezen. Vosje ziet je graag een paar minuten van tevoren bij de Kindertribune in de bibliotheek in Rijswijk of bij Welzijn Rijswijk op de Admiraal Helfrichsingel.

Datum (van 10:30 - 11:30u) Thema Locatie
1 oktober Vosje is jarig de Bibliotheek aan de Vliet, locatie Rijswijk, Kindertribune*
8 oktober Vosje leert een andere taal Welzijn Rijswijk: Admiraal Helfrichsingel 51, Rijswijk
15 oktober Vosje ontmoet allerlei dieren *Kindertribune
29 oktober Vosje is onderweg** *Kindertribune
5 november Vosje wordt mediawijzer*** *Kindertribune
12 november Vosje maakt een selfie *Kindertribune
3 december Vosje viert feest - RESERVEREN *Kindertribune
17 december Vosje maakt muziek - RESERVEREN *Kindertribune

BOEKSTART

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten. Je kan je kind gratis inschrijven bij de bibliotheek.

Wat is BoekStart?

Vraag bij de bibliotheekvestiging bij jou in de buurt om een BoekStartbon.

Kom gauw met de bon naar de bibliotheek en ontvang het BoekStartkoffertje cadeau met daarin een gratis bibliotheekpas, 2 babyboekjes om te houden, voorleestips en een boekenlegger voor jouw kindje. Neem je legitimatie en die van je kleintje mee. Peuters krijgen een gratis peuterboekje van Boer Boris cadeau.

Voordelen van lid zijn bij de bibliotheek

Als je vaak in de bibliotheek komt wordt boekjes uitzoeken een gezellig uitje. In de Bibliotheek zijn er meer (soorten) boekjes dan je zelf zou kopen. Daardoor komt je kindje in aanraking met meer verhalen. Daarmee stimuleer je de fantasie, vergroot je de woordenschat en geef je een kind lezen 'mee': kinderen die veel worden voorgelezen, lezen zelf later ook meer boeken.

Ouders: 3 maanden gratis lid!

Je kind leert ervan als hij je ziet lezen. Je bent het grote voorbeeld. Wordt samen met je kindje lid en ontvang 3 maanden gratis cadeau! Als je het abonnement laat doorlopen wordt je lidmaatschap automatisch omgezet naar een basisabonnement. Dan ben je één jaar lid voor €44,50. Toch geen lid worden? Je kan gratis binnen 60 dagen opzeggen.  Vraag ernaar bij de informatiebalie in de bibliotheek. 

Geniet zelf van alle boeken in onze collectie, waaronder boeken over opvoeding, gezonde voeding, beweging, zwangerschap en meer. 

De BoekStart Voorleesapp

Naar de Kinderboekenweek

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijke actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen. 

Lees digitale prentenboeken (e-books)

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit.  Moet je een keer een lang stuk rijden? Of wil je iets anders dan een scherm maar wel iets nieuws doen thuis? Probeer dan eens een luisterboek. Vanaf 2 jaar begrijpen kinderen al veel en beginnen ze dit steeds leuker te vinden. Wissel het af met leuke kinderliedjes en luister telkens een stukje. Zo stimuleer je kinderen hun eigen fantasie te gebruiken. 

Luister naar Luisterboeken

Moet je een keer een lang stuk rijden? Of wil je iets anders dan een scherm maar wel iets nieuws doen thuis? Probeer dan eens een luisterboek. Vanaf 2 jaar begrijpen kinderen al veel en beginnen ze dit steeds leuker te vinden. Wissel het af met leuke kinderliedjes en luister telkens een stukje. Zo stimuleer je kinderen hun eigen fantasie te gebruiken.


VOORLEZEN

"Kinderen kunnen ontzettend genieten van verhalen. Het is, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen." - Denise Bontje


Leen de prentenboeken top 10


Jeugd en jongeren

Bekijk al onze jeugdpagina's voor leestips en inspiratie: