Wij zijn weer (beperkt) geopend. Onze Allemaal Digitaal! activiteiten blijven voorlopig geannuleerd.

Mocht u zelf online willen oefenen kan dat!

Hebt u specifiek vragen over het gebruiken van e-books? Wij zijn via de mail bereikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Voorlopig geannuleerd | Welke cursus is voor u geschikt?

ALLEMAAL DIGITAAL!

‘Digitaal’ is een heel belangrijke taal geworden in onze samenleving. En nodig om hedendaags te kunnen communiceren met elkaar en vele (overheids)instanties. De Bibliotheek aan de Vliet werkt daarom samen met SeniorWeb aan de Vliet voor inspiratie, educatie en ondersteuning. Voel u veilig en zeker in de digitale wereld.

In Voorburg, Leidschendam en Rijswijk is er iedere twee weken een DigiCafé. Wij bieden u gratis hulp op digitaal gebied. hebt u een vraag over uw smartphone, tablet, e-reader, laptop of computer? Of hulp nodig bij instellingen, accounts, wachtwoorden en/of beveiliging? Loop binnen zonder afspraak.

Ons aanbod is geschikt voor beginners die nog nooit met een smartphone, tablet, laptop of computer te maken hebben gehad. En voor gevorderden die specialistische hulp nodig hebben.

Als u bij ons een cursus of workshop gevolgd heeft, voelt u zich zekerder met uw apparaat en haalt u er meer plezier uit. Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid vinden we heel belangrijk. De groepen bestaan uit maximaal 10 cursisten. Bij minimaal drie aanmeldingen gaat de cursus al door. Schrijf u tijdig in.

Voor leden van de bibliotheek, ouderenbond, SeniorWeb en houders van de Ooievaarspas is er een kortingstarief. De korting met de Ooievaarspas geldt alleen bij de kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek.

De online agenda en de digitale folder met activiteiten zijn op dit moment niet beschikbaar, omdat onze activiteiten voorlopig zijn geannuleerd.

Voorlopig geannuleerd | Welke cursus is voor u geschikt?

Wilt u weten welk besturingssysteem en apparaat u heeft? 

Aan de hand van de uitslag kijkt u of uw apparaat geschikt is voor de cursus die u wilt volgen. Het advies is om een relatief nieuwe smartphone of tablet te gebruiken. Omdat de besturingssytemen constant veranderen en vernieuwen heeft u op die manier het meeste aan de lessen.

Twijfelt u of een cursus geschikt voor u is? Neem contact met ons op of bezoek een hulp- en informatiemiddag.

Voorlopig geannuleerd | DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over het gebruik of
de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Docenten van SeniorWeb en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden uw vragen. En we helpen u ook bij het maken van de
juiste keuze uit ons aanbod van cursussen en workshops. U kunt zich dan direct inschrijven voor één van onze cursussen of workshops.

Met een kopje koffie of thee kunt u bovendien anderen ontmoeten waarmee u tips en ervaringen kunt delen.

Voorlopig geannuleerd | E-book spreekuur

E-book spreekuur

Kan uw e-book vraag niet worden beantwoord tijdens het DigiCafé of wilt u graag extra begeleiding? We helpen u graag in het e-book spreekuur. Dit is een spreekuur op afspraak. Een medewerker van de bibliotheek helpt u een-op-een. Schikt het niet? U kunt vanaf nu ook via de informatiebalie een afspraak op maat maken.

Infocomercial Digisterker

In dit filmpje licht de ambassadeur van Oefenen.nl uit wat Klik & Tik inhoudt. Zij volgde zelf de cursus Klik & Tik in de bibliotheek Baarn om digivaardiger te worden. Marijke kan nu mailen, foto’s downloaden en internetten.

Wilt u ook leren hoe u wegwijs wordt met de computer, tablet en het internet? Schrijf u in voor de gratis Klik & Tik cursus.Heeft u na het kijken van het filmpje nog vragen? Kom dan langs in de bibliotheek. Onze medewerkers helpen u graag.

Infocomercial Digisterker

Dit filmpje gaat over de ervaringen van een Digisterker-cursist. Er is veel moeite betreft het omgaan met alle digitale zaken die nodig zijn om mee te kunnen in de samenleving. Belastingaangifte, een afspraak maken bij het gemeentehuis bijvoorbeeld. Steeds meer gaat digitaal. Met DigiSterker kunt u uw vaardigheden verbeteren, zoals het aanvragen en oefenen met een DigiD. 

Allemaal Digitaal! nieuwsbrief

Twee keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief over het actuele cursusaanbod van Allemaal digitaal!. 

Wilt u op de hoogte blijven?

Over Seniorweb

SeniorWeb aan de Vliet biedt in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet en de Samenwerkende Ouderenbonden Rijswijk diverse computercursussen en workshops aan.

De cursussen worden gegeven door deskundige docenten. De groepen zijn klein zodat er persoonlijke aandacht is voor iedere cursist.

Adressen & contact

 • Leidschendam

  Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

  Bekijk details van Leidschendam

 • Rijswijk

  Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

  Bekijk details van Rijswijk

 • Voorburg

  Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

  Bekijk details van Voorburg

Inhoudelijke vragen - SeniorWeb aan de Vliet

Henk Selling: 070 395 28 48
info@seniorwebaandevliet.nl
www.seniorwebaandevliet.nl

Coördinatie - de Bibliotheek aan de Vliet

Ingrid Naaktgeboren: 070 240 02 50 
(alleen op dinsdag en vrijdag)