Boekstart

Haal uw gratis koffertje in de Bibliotheek aan de Vliet

Wat is Boekstart?

Het programma Boekstart laat zien wat er allemaal mogelijk is met uw kleintje. Welke boekjes leuk zijn op jonge leeftijd om samen te lezen.

Haal uw boekstart-koffer!

Om het (gratis) bibliotheek-lidmaatschap van uw kleintje te vieren is er het Boekstart koffertje: deze kunt u ophalen voor uw baby (0 tot 2 jaar).

Wat is Boekstart?

Baby's houden van boeken. Wij helpen u op weg met leuke en leerzame boekjes die uw baby spelenderwijs kan ontdekken.

Wat zit er in het Boekstart koffertje?

  • 2 gratis babyboekjes
  • Een bibliotheekpas
  • Voorleestips

Waarom voorlezen?

Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. U kunt al vanaf 3 maanden samen met uw baby boekjes lezen. Uw baby geniet van uw stem en aandacht. Ook houden ze van plaatjes kijken. Het is ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van uw kind!

Activiteiten in de bieb

Naast een ruime collectie babyboekjes is er in de Bibliotheek aan de Vliet van alles te doen. Bekijk alle data voor het Peutevoorlezen. Ook zijn er ieder jaar Media Ukkie Dagen. Bekijk de agenda voor alle activiteiten voor 0-4 jaar.

De Voorlees-app

Download dé gratis BoekStart VoorleesApp. De App staat boordevol leuke video’s en tips over voorlezen. U kunt uw eigen leeslijst samenstellen. En bekijk de Voorleestips van de dag. Vergeet u wel eens om voor te lezen? Stel de Voorleestijd-timer in!

Een paar leuke boekentips

Dit zijn enkele BoekStart boekentips voor uw baby, peuter, dreumes en kleuter. Want: lezen is voor alle leeftijden.

Kom ook langs en vraag onze medewerkers naar de babyhoek. Hier vindt u allerlei leuke voelboekjes met bijzondere structuren, kleuren en vormen om samen te ontdekken. 

Download de waardebon

Als uw baby ongeveer 3 maanden is, krijgt u bij het consultatiebureau een speciale waardebon voor het BoekStart-koffertje. U kunt hem ook zelf downloaden.

Download de bon via de onderstaande knop. Print 'm uit, vul 'm in en neem hem mee naar de Bibliotheek bij u in de buurt. Uw kindje is gratis lid van de Bibliotheek tot en met 17 jaar.