Boekstart

Haal je gratis koffertje in de Bibliotheek aan de Vliet

Wat is Boekstart?

Het programma Boekstart laat zien wat er allemaal mogelijk is met je kleintje. Welke boekjes leuk zijn op jonge leeftijd om samen te lezen.

Een boekstartkoffertje cadeau

Om het (gratis) bibliotheek-lidmaatschap van je kleintje te vieren is er het Boekstart koffertje: deze kun je ophalen voor je baby (0 tot 2 jaar).

Wat is Boekstart?

Baby's houden van boeken. Wij helpen je op weg met leuke en leerzame boekjes die je baby spelenderwijs kan ontdekken.

Het Boekstartkoffertje

  • 2 gratis babyboekjes
  • Een bibliotheekpas
  • Voorleestips

Waarom voorlezen?

Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. Je kunt al vanaf 3 maanden samen met je baby boekjes lezen. Je baby geniet van jouw stem en aandacht. Ook houden ze van plaatjes kijken. Het is ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van je kind!

Activiteiten in de bieb

Naast een ruime collectie babyboekjes is er in de Bibliotheek aan de Vliet van alles te doen. Bekijk alle data voor het Peutevoorlezen. Bekijk de agenda voor alle activiteiten voor 0-4 jaar.

De Voorlees-app

Download dé gratis BoekStart VoorleesApp. De App staat boordevol leuke video’s en tips over voorlezen. Je kunt je eigen leeslijst samenstellen. En bekijk de Voorleestips van de dag. Vergeet je wel eens om voor te lezen? Stel de Voorleestijd-timer in!

Boekstartdag

Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag.

De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek.

Download de waardebon

Als uw baby ongeveer 3 maanden is, krijg je bij het consultatiebureau een speciale waardebon voor het BoekStart-koffertje. Je kunt hem ook zelf downloaden.

Download de bon via de onderstaande knop. Print 'm uit, vul 'm in en neem hem mee naar de Bibliotheek bij jou in de buurt. Je kindje is gratis lid van de Bibliotheek tot en met 17 jaar.