Boekstart

Haal uw gratis koffertje in de Bibliotheek aan de Vliet

Wat is Boekstart?

Het programma Boekstart laat zien wat er allemaal mogelijk is met je kleintje. Welke boekjes leuk zijn op jonge leeftijd om samen te lezen.

Haal uw boekstart-koffer!

Om het (gratis) bibliotheek-lidmaatschap van je kleintje te vieren is er het Boekstart koffertje: deze kun je ophalen voor je baby (0 tot 2 jaar).

Wat is Boekstart?

Baby's houden van boeken. Wij helpen je op weg met leuke en leerzame boekjes die je baby spelenderwijs kan ontdekken.

Wat zit er in het Boekstart koffertje?

  • 2 gratis babyboekjes
  • Een bibliotheekpas
  • Voorleestips

Waarom voorlezen?

Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. Je kunt al vanaf 3 maanden samen met je baby boekjes lezen. Je baby geniet van jouw stem en aandacht. Ook houden ze van plaatjes kijken. Het is ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van je kind!

Activiteiten in de bieb

Naast een ruime collectie babyboekjes is er in de Bibliotheek aan de Vliet van alles te doen. Bekijk alle data voor het Peutevoorlezen. Bekijk de agenda voor alle activiteiten voor 0-4 jaar.

  • De Nationale Voorleesdagen
  • de Media Ukkie Dagen
  • BoekStart-dag

De Voorlees-app

Download dé gratis BoekStart VoorleesApp. De App staat boordevol leuke video’s en tips over voorlezen. Je kunt je eigen leeslijst samenstellen. En bekijk de Voorleestips van de dag. Vergeet je wel eens om voor te lezen? Stel de Voorleestijd-timer in!

Een paar leuke boekentips

Dit zijn enkele BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes en kleuter. Want: lezen is voor alle leeftijden.

Kom ook langs en vraag onze medewerkers naar de babyhoek. Hier vindt je allerlei leuke voelboekjes met bijzondere structuren, kleuren en vormen om samen te ontdekken. 

Download de waardebon

Als uw baby ongeveer 3 maanden is, krijg je bij het consultatiebureau een speciale waardebon voor het BoekStart-koffertje. Je kunt hem ook zelf downloaden.

Download de bon via de onderstaande knop. Print 'm uit, vul 'm in en neem hem mee naar de Bibliotheek bij jou in de buurt. Je kindje is gratis lid van de Bibliotheek tot en met 17 jaar.