Educatief programma 2020-2021

Brochure

De Bibliotheek aan de Vliet biedt een uitgebreid en gevarieerd educatief programma aan peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen.

De 3 belangrijkste onderdelen van het educatie programma zijn: Leesbevordering, Cultuureducatie en Mediawijsheid.

Bekijk het aanbod voor 2020-2021 ook in de brochure, deze is te downloaden via de onderstaande knop.

Inschrijfformulier

Voor het inschrijven van de verschillende producten in ons educatief programma 2020-2021 kun je onderstaand inschrijfformulier gebruiken.

Vul het formulier digitaal in, sla het op en stuur het via de mail als bijlage retour naar educatie@bibliotheekaandevliet.nl

Je kunt het hele jaar door producten aanvragen, maar
bij vroege inschrijving heb je meer kans dat je voorkeuren geleverd kunnen worden.

Armoede project

Aan de hand van 7 jeugdboeken neemt u uw klas mee langs verschillende vormen van armoede. In het project staat het boek Adres onbekend van Susin Nielsen centraal, dat voorgelezen wordt in de klas.Boekstart

Met een baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van een kind en verhoogt de concentratie.

Leesbevordering

Het is bewezen dat kinderen die veel lezen het beter doen op school. Hiervoor is het nodig dat kinderen plezier beleven aan lezen. In de leskisten en lessen brengen we inspirerende werkvormen en aantrekkelijke boeken bij elkaar, zodat lezen een feestje wordt.

Cultuureducatie

De basisschool legt een fundament voor de culturele ontwikkeling van kinderen, van de kennismaking met kunst en cultuur tot de ontwikkeling van eigen talenten. Wij ondersteunen dit met kunstzinnige workshops in een inspirerende ruimte van Kunstuitleen en Kunstatelier.

Mediawijsheid

Hoe leer je kinderen meewerken aan en meedenken over de digitale wereld? Onderzoekend en Ontwerpend Leren biedt de uitkomst! Met het aanbod leren kinderen verbanden leggen, processen doorzien en creatief denken. Vol verwondering en verbeeldingskracht!

De Bibliotheek als partner

Doorgaande Lijn

  • Voor kinderen tot 4 jaar zetten we in op het ontwikkelen van taalgevoel door voorstellingen en het stimuleren van voorlezen.
  • Voor kinderen vanaf 4 jaar stimuleren we nieuwsgierigheid, leesmotivatie en culturele interesse met onze lessen, leskisten en activiteiten.
  • Leerkrachten en pedagogisch medewerkers ondersteunen wij in deskundigheidsbevordering door inspiratiesessies, trainingen en cursussen.

Corona-periode

Het educatieaanbod van 2020/2021 is tot stand gekomen tijdens de corona-periode. Door het hanteren van landelijk geldende veiligheidseisen kan het zijn dat producten en diensten op een iets andere manier worden uitgevoerd. Heb je hier vragen over? Neem contact op met coördinator Loes Reichenfeld.

Feedback

Heb je ergens enorm veel van geleerd of genoten en wil je hier graag meer van zien in de toekomst? Of was er een activiteit waarvan je denkt dat het beter of anders kan?

Laat het ons weten! Met deze informatie kunnen wij het aanbod blijven verbeteren.