We kunnen er niet meer omheen. Alles in onze omgeving is of wordt digitaal. Maar hoe gaan u en uw kind hiermee om?

Op deze pagina vindt u informatie om u te helpen uw kind de vaardigheden te leren om goed en veilig om te gaan met (sociale) media en internet. Ook vindt u hier alle activiteiten die wij organiseren op het gebied van Mediawijsheid. Zo kan uw kind op een leuke, maar vooral verantwoorde wijze de digitale wereld ontdekken.

Maak uw kind Mediawijzer!

Cyberpesten

Met online pesten, cyberpesten of digitaal pesten omschrijven we pestgedrag via sociale media.
Cyberpesten gaat veel verder dan andere vormen van pesten, omdat anonimiteit je beschermd.

Wat is cyberpesten precies? En wat kun je doen (of laten) om (cyber)pesten te voorkomen?

MediaDiamant

Media zijn leuk en uw kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. 

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 t/m 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Connected Toys

De speelomgeving van kinderen verandert snel. Eén van de opvallendste ontwikkelingen is de komst van speelgoed met een connectie met internet: Het Internet of Toys. Om ouders op weg te helpen in deze nieuwe wereld heeft Mediawijzer.nl een checklist met tien aandachtspunten op het gebied van veiligheid en speelbaarheid samengesteld.

Activiteiten agenda

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

E-Lab Rijswijk

Het E-Lab vind je in de bibliotheek in Rijswijk. Hier worden leuke en leerzame activiteiten op het gebied van Mediawijsheid georganiseerd.