Als lid van de Bibliotheek kunt u een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan uw persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kunt u tussen november 2016 en november 2017 twee online cursussen kiezen. De cursussen bestaan uit een aantrekkelijke mix van tekst en veel videomateriaal. Alle cursussen hebben het kwaliteitskeurmerk van Cedeo. Om een cursus te volgen, heeft u alleen verbinding met het internet nodig.

Kies een cursus uit het cursusoverzicht. U komt dan bij meer uitleg over inhoud, niveau en studieduur. Is dit de cursus die u zoekt? Klik dan op 'Kies cursus', daarmee maakt u uw keuze definitief. Een gekozen cursus kunt u niet ruilen of retourneren.

U logt vervolgens in. Is dit uw eerste cursus? Dan meldt u zich ook eenmalig aan via het aanmeldformulier. Na het aanmelden komt u in uw persoonlijke cursusomgeving waar uw cursus voor u klaarstaat. Hier vindt u ook de cursus van de maand.
 


'Online cursussen van de Bibliotheek' is een pilot van één jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Op basis van die evaluatie wordt er besloten of er een vervolg komt.

Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.