Voor de allerkleinsten


Activiteiten

Er zijn veel gezellige activiteiten in de Bibliotheek aan de Vliet voor (groot)ouders/verzorgers en kinderen. Zo is er om de week peutervoorlezen en zijn er diverse theatervoorstellingen.

De agenda voor de allerkleinsten

Boekstart

Voor de allerkleinsten is er BoekStart: het gratis leesprogramma voor baby’s van 0 tot 2 jaar. De Bibliotheek aan de Vliet heeft babyboekjes te leen in Voorburg, Leidschendam en Rijswijk.

Leer meer over boekstart

Prentenboeken 0-4 jaar

Luisterboeken

Wilt u toegang tot onze luisterboeken? Installeer dan de LuisterBieb-app op uw tablet of smartphone. U hoeft geen lid te zijn om naar de luisterboeken te luisteren. Leen maximaal 10 luisterboeken voor 3 weken.

e-books

U kunt als lid inloggen in 'de online bibliotheek'. Dit is de bibliotheek aan de Vliet, maar dan online. Hier kunt u e-books lenen gedurende 3 weken. Gewoon vanuit huis, zodat u en uw kleintje samen snel en gemakkelijk kunnen genieten van de mooiste verhalen. Installeer ze op uw smartphone, tablet, computer of e-reader.

Digitale Prentenboeken

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen en digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en mooie prentenboeken bekijken. 

Passend lezen

Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Hier kunt u veel gesproken prentenboeken vinden. Zo kunt u toch genieten van (voor)lezen.

Voorleesfilmpjes van Wepboek

Beleef voorlezen op een nieuwe manier via de voorleesfilmpjes. Deze filmpjes bevatten ieder een geanimeerd boek die wordt ondersteund door een voorlezer en muziek. Zo wordt voorlezen nog leuker!

Voorleesfilmpjes van Schooltv

Van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal tot aan prentenboeken: er is van alles te vinden bij Schooltv.

Waarom voorlezen zo belangrijk is

"Ik heb mijn kleinkinderen voorgelezen. Beiden hebben inmiddels hun universitaire studie voltooid. Wie weet heb ik aan dit resultaat met het voorlezen een steentje mogen bijdragen. U ziet de aandacht en de spanning op hun gezichtjes."

Cor, lid van de Bibliotheek aan de Vliet

Voorleestips

Voorlezen kan altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter of kleuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen. De Nationale Voorleesdagen heeft een lijstje met handige tips.

Bekijk de tips

Boeken over zwangerschap

Boeken over opvoeding

Mediawijsheid

We kunnen er niet meer omheen. Alles in onze omgeving is of wordt digitaal. Maar hoe gaan u en uw kind hiermee om?

Meer lezen

E-books

0-6 jaar