Mijn Bibliotheek

'Mijn bibliotheek’ is een handige service in de catalogus van de bibliotheek. U krijgt hier toegang tot uw eigen gegevens en u kunt zien wat u geleend en gereserveerd heeft. Ook vindt u hier extra services, zoals persoonlijke berichten, verlengen, aanwinstenmails, verlanglijstjes en eerder geleende titels.

Inloggen in Mijn bibliotheek
Inloggen in 'Mijn bibliotheek' gaat heel eenvoudig. De eerste keer dat u zich aanmeldt, vult u bij de gebruikersnaam het nummer in dat bij de streepjescode staat op uw pasje. Uw pincode/wachtwoord is gebaseerd op uw geboortedatum en bestaat uit 4 cijfers, deze is ingesteld op geboortedag en geboortejaar (ddjj). Als u zich eenmaal aangemeld heeft, moet u uw eigen wachtwoord aanmaken.

Let op!
Uit veiligheidsoverwegingen is na drie foute pogingen het inloggen in Mijn bibliotheek voor een dag geblokkeerd. Wilt u het pasje eerder laten deblokkeren? Dat kan bij de balie van de bibliotheek op vertoon van uw lenerspas.

Wat kunt u met 'Mijn Bibliotheek'?

Wat heb ik thuis?
De lijst met materialen die op het pasje zijn geleend en de mogelijkheid om deze te verlengen.

Mijn gegevens
Een overzicht van uw adresgegevens, met de mogelijkheid om e-mailadres, inlognaam en wachtwoord aan te passen. Ook kunt u aangeven of u berichten van de bibliotheek per e-mail of per post wilt ontvangen. Tip: per e-mail is sneller! Dit heeft ook onze voorkeur, want het is goedkoper en milieuvriendelijker.

Mijn reserveringen
Welke reserveringen staan nog open. Als een reservering nog niet in behandeling is, kunt u deze zelf annuleren.

Inleverattendering
Wilt u enige dagen vóór de inleverdatum een herinneringsmail ontvangen voor het inleveren van geleende materialen? Meldt u zich dan aan voor inleverattenties onder 'Mijn gegevens'.

Financieel overzicht
Overzicht van nog openstaande leengelden, boetes en contributies. Ook kunt u de bedragen bekijken die recentelijk betaald zijn.

Betalen via iDEAL
Betalingen van bibliotheekservices kunnen via iDEAL gedaan worden.

Wat vindt u leuk?
In de aanwinstenmail wordt u geïnformeerd over de nieuwste materialen in de collectie: u kunt zelf aangeven wat u interessant vindt. U ontvangt vervolgens maandelijks een overzicht met bijvoorbeeld de meest recente thrillers, kunstboeken, groteletterboeken of speelfilms.

Mijn MuziekWeb
Uw eigen toegang tot de collectie van de Centrale Discotheek in Rotterdam. U bent direct aangemeld en kunt materialen (cd's, muziekdvd's) aanvragen.
Bekijk de voorwaarden voor muziekweb>>

Mijn verlanglijst
In de catalogus kunt u titels op een persoonlijk verlanglijstje zetten. In 'mijn verlanglijst' ziet u wat u heeft opgenomen. U kunt de titels op dit lijstje rechtstreeks reserveren of verwijderen van de lijst.

Eerder geleende titels
Alle materialen die u eerder heeft geleend kunt u hier terugvinden. Deze lijst kan gesorteerd worden op schrijver, titel of op de datum dat u iets geleend heeft.

Wachtwoord wijzigen
Hier vindt u de mogelijkheid om uw wachtwoord eenvoudig aan te passen.

Machtigingen voor verlengen
Hier kunt u (bijvoorbeeld) gezinsleden aanmelden die ook lid zijn van de bibliotheek. U kunt dan voortaan vanuit uw eigen 'Mijn bibliotheek' ook hun materialen verlengen.

Pasje blokkeren ivm vermissing
Als u uw pasje kwijt bent, kunt u het hier blokkeren. De blokkering opheffen kan alleen bij de ledenservice.

Aanschafverzoek
Mist u een titel in de collectie, dan kunt u hier een suggestie om het boek aan te schaffen voor de collectie van de Bibliotheek van de Vliet.

Persoonlijk advies
Aan de hand van uw eigen leengedrag worden hier suggesties gedaan voor titels uit de collectie die u mogelijk ook interessant vindt.

Bibliotheek Wise App

Regel uw bibliotheekzaken met de Bibliotheek Wise app op uw smartphone of tablet waar en waneer u dat wilt!