Vacatures

De Bibliotheek aan de Vliet is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers en opruimkrachten voor de locaties in Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. Op deze pagina vindt u alle openstaande vacatures.

De Bibliotheek aan de Vliet is een resultaat- en klantgerichte bibliotheek met vijf locaties in gemeente Leidschendam-Voorburg en gemeente Rijswijk. Met een professioneel team en efficiënte bedrijfsvoering levert zij bibliotheekdiensten aan de inwoners van beide gemeenten, scholen en instellingen. Daarbij staat ondernemerschap hoog in het vaandel en wordt ingezet op het verstevigen van samenwerkingsverbanden met culturele-, maatschappelijke- en onderwijsinstellingen.

__________________________________________________________________________________________________________

Open sollicitaties

Het is voor ons niet mogelijk om een bestand met open sollicitaties bij te houden. Wij adviseren u daarom gericht op een vacature te solliciteren. Het komt zelden voor dat er naast de vacatures op onze website andere vacatures openstaan.

__________________________________________________________________________________________________________

Stagiaires

Binnen de bibliotheek hebben wij geen stageplekken beschikbaar.
Indien wij in de toekomst op zoek zijn naar stagiaires wordt dat op de website kenbaar gemaakt.

__________________________________________________________________________________________________________

Taalvrijwilliger man/vrouw als ondersteuner bij Klik & Tik en Digitale overheid (voor 48 uur van februari t/m juli 2019)

Lijkt het jou leuk om volwassenen op weg te helpen in de digitale wereld? Het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet en Seniorweb aan de Vliet zijn op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers die deelnemers aan de cursus Klik & Tik en Digitale overheid willen begeleiden.

De cursus Klik en Tik is gericht op mensen die nauwelijks computerervaring hebben. Vragen die tijdens de oefenuren aan bod komen zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe start ik mijn pc goed op?’, ‘Hoe maak ik een e-mailaccount aan?’ of ‘Hoe kan ik online aankopen doen?’ De cursus Digitale overheid is gericht om mensen te helpen hun weg naar de diverse digitale (overheid) loketten te vinden en om zelf de eigen zaken via internet te leren regelen.

Als taalvrijwilliger help je de vertaalslag te maken. Wanneer de informatie van de docent te ingewikkeld is, help je de cursist door de informatie in eenvoudigere taal over te brengen. En als taalvrijwilliger help je de docent de taalvraag tussen de digitale vragen te herkennen. Met de docent zoek je ‘de vraag achter de vraag’, waardoor de taal geen belemmering meer vormt bij het leren op digitaal vlak. Als vrijwilliger is het jouw taak om deze mensen te herkennen en het gesprek aan te gaan.

__________________________________________________________________________________________________________

SeniorWeb aan de Vliet zoekt vrijwilligers (docenten/assistenten)

Houd je van het werken met computers, tablets of smartphones en vind je het leuk om mensen iets te leren?
Word dan docent bij SeniorWeb aan de Vliet.

 • Wie zoeken we?
  Wij zoeken mensen die ervaring hebben in het gebruiken van computers, tablets en of smartphones. Zij moeten in staat zijn om hun kennis over het gebruik van software (programma's of apps) over te brengen op ouderen; zowel groepsgewijs als individueel.

 • Wat ga je doen?
  Je maakt mensen vertrouwd in het omgaan en het gebruik van ict-apparatuur. Zo help je hen om de kneepjes van Windows 10 onder de knie te krijgen of te skypen. Maar je kunt ook mensen leren om fotoboeken te maken.

 • Hoe werken wij?
  Wij bieden verschillende cursussen en workshops aan; variërend van 1 tot maximaal 8 lessen. Een les omvat 2 uur; inclusief een kwartier pauze.
  De cursussen vinden vooral plaats in de maanden februari t/m mei en september t/m december. U kunt zelf aangeven op welke cursus en wanneer u ingezet wilt worden. Dit gaat in onderling overleg.
  Het is mogelijk om eerst bij lessen te assisteren i.p.v. direct zelf les te gaan geven; we werken in teams van twee personen.

ALGEMENE INFORMATIE:

 • Wie zoeken we? Docenten en assistenten.
 • Waar? Locaties Leidschendam, Rijswijk en Voorburg van de Bibliotheek aan de Vliet.
 • Wanneer? in onderling overleg; februari tot en met juni en september tot en met december.
 • Reiskostenvergoeding? Nee; wel een vrijwilligersvergoeding.
 • Verzekering? Ja

Wilt u meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met SeniorWeb.
E-mail: info@seniorwebaandevliet.nl 
Telefoon: 070 395 28 48