De Bibliotheek aan de Vliet verzorgt het bibliotheekwerk in Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Rijswijk. De bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer van een klassieke bibliotheek naar een sociaal maatschappelijke bibliotheek. Een bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Bij de Bibliotheek aan de Vliet werken ongeveer 50 vaste medewerkers. Daarnaast maakt de bibliotheek gebruik van de inzet van vrijwilligers voor specifieke taken. Op deze pagina vindt u alle openstaande vacatures. Draagt u het werk van de bibliotheek een warm toe en denkt u de ideale kandidaat te zijn? Wij komen graag met u in contact! 

Directeur Leidschendam-Voorburg/Rijswijk (fulltime)

De directeur-bestuurder stuurt direct de manager programmering inwoners aan, evenals de manager programmering speciale doelgroepen, drie productontwikkelaars (retail/culturele programmering, maatschappelijke bibliotheek, educatieve bibliotheek/persoonlijke ontwikkeling) en een specialist marketing communicatie. 

Taalhuisvrijwilliger

Taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, de ondertiteling op tv, een gebruiksaanwijzing. Of de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Overal kom je de Nederlandse taal tegen. In het Taalhuis kan iedereen terecht die de Nederlandse taal beter wil leren spreken, lezen en schrijven.

Lijkt het je leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden, en ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is taalhuisvrijwilliger misschien iets voor jou.

Als taalhuisvrijwilliger informeer je laaggeletterden over het taalaanbod in de gemeente/regio en verwijs je hen actief door naar de juiste taalorganisatie. Daarnaast help je de laaggeletterden bij het lezen tijdens de leesclubs.

Voorleesvrijwilligers

Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom heeft de bibliotheek ‘Voorlezen op maat’ opgezet om het voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen te stimuleren.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor ‘Voorlezen op maat’. Lijkt het u leuk om af en toe voor te lezen op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of basisschool in Leidschendam, Rijswijk of Voorburg? Neem dan contact op met Ingrid Naaktgeboren van de bibliotheek. U kunt haar bellen 070 – 2400 250 (dinsdag en vrijdag) of mailen.