De Bibliotheek aan de Vliet verzorgt het bibliotheekwerk in Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Rijswijk. De bibliotheekontwikkelt zich steeds meer van een klassieke bibliotheek naar een sociaal maatschappelijke bibliotheek. Een bibliotheekdie zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Wilt u werken bij de bibliotheek?

Op dit moment hebben wij geen vacatures beschikbaar. Indien dit verandert kunt u de vacature(s) op deze pagina vinden. 

Wel zijn er altijd vrijwilligersfuncties waar wij mensen zoeken. Kijk op de vrijwilligers-pagina voor meer informatie.

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste vacatures.

GEZOCHT: Vrijwillige chauffeur (tijdelijk op dinsdag)

In verband met de afwezigheid van één van onze chauffeurs zijn wij per direct op zoek naar tijdelijke chauffeur die iedere week rijdt op dinsdag.

Met de bestelauto van de Bibliotheek aan de Vliet rijd jij als vrijwillige chauffeur een route langs de bibliotheeklocaties in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Een vrijwilligersbaan met veel vrijheid en tegelijkertijd ook eigen verantwoordelijkheid.

Je bent het visitekaartje van de bibliotheek. Je gedrag op de weg, maar ook bij de diverse instellingen, wordt direct geassocieerd met de bibliotheek. Je gaat respectvol met mensen én met het materiaal om. Als chauffeur weet je feilloos en veilig de snelste weg te vinden, om op tijd je vracht af te leveren of op te halen. Je laadt slim in en werkt efficiënt. Je bent fysiek gezond en sterk om de zware kratten met materialen te tillen.

Wat vragen wij van je?

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Beschikbaar op dinsdag.
 • Je beheerst de Nederlandse taal.
 • Fysiek gezond en sterk.
 • Het is een pré als je ervaring hebt met het rijden in een bestelauto.
 • Je woont in Leidschendam-Voorburg of Rijswijk.

Wat levert het je op?

 • Je maakt onderdeel uit van de bibliotheekorganisatie wat
  samenwerking en gezelligheid met zich meebrengt.
 • Het geeft een goed gevoel dat, mede dankzij jou, de bibliotheekleden
  sneller over alle materialen kunnen beschikken.

Werkdagen- en tijden

Iedere werkdag wordt er door een vrijwillige chauffeur met de bestelauto langs de bibliotheeklocaties gereden. Jij wordt (wekelijks)verantwoordelijk voor de dinsdag. De materialen worden ‘s morgens verzameld en klaargezet. Je start om 13:00 uur en bent rond 16:00 uur klaar. De functie is tijdelijk en de einddatum wordt nader bepaalt

Heb je belangstelling of wil je meer weten?

Neem contact op met Vincent Leeuwenburgh door op maandag t/m donderdag te bellen naar 070-2400250 of stuur een e-mail naar vleeuwenburgh@bibliotheekaandevliet.nl.

Vrijwilligers

Wij hebben altijd vrijwilligersfuncties beschikbaar in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk.  

Houdt u van voorlezen? Of maakt u graag een praatje en schenkt u een drankje in tijdens onze wekelijkse film? Of helpt u anderen graag in het ontwikkelen van taal? Dit zijn enkele voorbeelden van vormen van vrijwilligerswerk.

Maak een verschil voor anderen bij de Bibliotheek!