De Bibliotheek aan de Vliet verzorgt het bibliotheekwerk in Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Rijswijk. De bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer van een klassieke bibliotheek naar een sociaal maatschappelijke bibliotheek. Een bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Bij de Bibliotheek aan de Vliet werken ongeveer 50 vaste medewerkers. Daarnaast maakt de bibliotheek gebruik van de inzet van vrijwilligers voor specifieke taken. Op deze pagina vindt u alle openstaande vacatures. Draagt u het werk van de bibliotheek een warm toe en denkt u de ideale kandidaat te zijn? Wij komen graag met u in contact! 

Manager speciale doelgroepen

Wij zoeken per 1 september een ervaren manager speciale doelgroepen. Als manager ben je een ondernemer die ervoor zorgt dat de bibliotheek zich continue kan blijven ontwikkelen. Je bent een netwerker op strategisch-tactisch niveau en je haalt proactief de behoefte op bij de opdrachtgevers en (mogelijke) samenwerkingspartners. 

Je werkt nauw samen met de andere manager en de directeur. Je geeft leiding aan het team programmering speciale doelgroepen. Het team bestaat uit ongeveer 10 medewerkers. 

Word je enthousiast van deze vacature en beschik je over leidinggevende capaciteiten en een flinke dosis ondernemerschap? Solliciteer vóór maandag 10 augustus augustus 2020 door je cv en motivatie te mailen. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 17 augustus.

Enthousiaste en servicegerichte medewerker

Wij zoeken voor de afdeling programmering inwoners per direct een enthousiaste en servicegerichte collega. De afdeling programmering inwoners omvat de klantenservice, de informatiedienstverlening en het onderhouden en presenteren van de collectie. Ook zorgt de afdeling voor de uitvoering en ondersteuning van de activiteiten van de bibliotheek. 

Herken je graag de wensen en behoeften van klanten? Ben je flexibel, servicegericht en proactief? En werk je graag in teamverband? Solliciteer vóór woensdag 19 augustus 2020, door je cv en motivatie te mailen. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 24 en dinsdag 25 augustus.

Vrijwilligers

Wij hebben altijd vrijwilligersfuncties beschikbaar in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk.  

Houd u van voorlezen? Rijd u graag transport? Of maakt u graag een praatje en schenkt u een drankje in tijdens onze wekelijkse film? Of helpt u anderen graag in het ontwikkelen van taal? Dit zijn enkele voorbeelden van vormen van vrijwilligerswerk.

Maak een verschil voor anderen bij de Bibliotheek!