Medewerker Taalhuis

Voor de afdeling Speciale Doelgroepen zoeken wij per direct een

Medewerker Taalhuis

voor 20 uur per week

Het Taalhuis is de plek waar we werken aan een krachtige samenleving, door inwoners te ondersteunen met taalontwikkeling en digitale vaardigheden. Dat doen we samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners.

In het Taalhuis vinden verschillende activiteiten plaats, zoals het Taalcafé, spreekuren, leesclubs, Taalmaatjes en taalontmoetingen.

Als medewerker Taalhuis ben je, samen met je Taalhuis-collega,
het gezicht van het Taalhuis.

Wat ga je doen?

• Jouw missie is het verminderen van laaggeletterdheid in het werkgebied van de Bibliotheek aan de Vliet;
  • Je legt contacten, schakelt met collega’s, vrijwilligers, taalvragers en verschillende partnerorganisaties;
  • Je zet je in om het Taalhuis op de kaart te zetten en het netwerk en bereik te vergroten;
  • Je organiseert trainingen voor vrijwilligers en andere organisaties;
  • Je werkt mee in verschillende projecten rondom laaggeletterdheid;
  • Je houdt spreekuren voor het Werkgever Servicepunt in Rijswijk en bent actief in het taalnetwerk.

Wat verwachten we van jou?

• Kennis van de doelgroep laaggeletterden en de diversiteit in taalniveaus;
  • Ervaring in het ontwikkelen, onderhouden en benutten van interne en externe relaties om de organisatie-doelstellingen te realiseren;
  • In staat om het verhaal van het Taalhuis goed over te brengen;
  • Goed kunnen samenwerken met anderen om een gezamenlijk resultaat te behalen;
  • Goede communicatieve, digitale en adviesvaardigheden;
  • Ervaring met lesgeven aan laaggeletterden (NT1/NT2) ofkennis van onderwijsleermiddelen voor volwassenen is een pré.

Wat bieden wij jou?

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring schaal 7,min. € 2.385,- en max. € 3.162,- per maand bij een werkweek van 36 uur.

• Wij bieden in eerste instantie een dienstverband aanvoor één jaar.

Solliciteer vóór 29 november!

Word je enthousiast van deze vacature en denk je dat jouw vaardigheden en ervaring aansluiten bij het profiel? Stuur je cv en motivatie naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl o.v.v. vacature Medewerker Taalhuis.

In je motivatiebrief zien wij graag antwoord op de volgende vragen
(max. 200 woorden per vraag):

1. Bij de Bibliotheek aan de Vliet werken enthousiaste vrijwilligers. Hoe zorg jij dat vrijwilligers gemotiveerd blijven en goed meegenomen worden in de ontwikkelingen van de organisatie?

2. Je werkt in deze functie nauw samen met verschillende collega’s en partners. Kun je een voorbeeld beschrijven uit jouw ervaring waarin je goed hebt samengewerkt om tot een gezamenlijk resultaat te komen? Hoe was de situatie, hoe heb je gehandeld en wat was het resultaat daarvan?

Heb je vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Ellen Govers (Manager afdeling Speciale Doelgroepen) via 070 - 2400250.

Bekijk de vacature als PDF