Vrijwilligerscoördinator Taalhuis

Voor de afdeling Speciale Doelgroepen zoeken wij per direct een

Vrijwiligerscoördinator Taalhuis

voor 24 uur per week

Het Taalhuis is de plek waar we werken aan een krachtige samenleving, door inwoners te ondersteunen met taalontwikkeling en digitale vaardigheden. Dat doen we samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners.

In het Taalhuis vinden verschillende activiteiten plaats, zoals het Taalcafé, spreekuren, leesclubs, Taalmaatjes en taalontmoetingen.

Als vrijwilligerscoördinator Taalhuis ben je, samen met je Taalhuis-collega, het gezicht van het Taalhuis.

Wat ga je doen?

• Je coördineert de Taalhuis spreekuren, leesclubs en het project Taalmaatjes;
  • Je bent het eerste aanspreekpunt van de Taalhuisvrijwilligers en evalueert regelmatig de gang van zaken;
  • Je verzorgt de werving, intake en begeleiding van de Taalhuisvrijwilligers.
  • Je voert intakegesprekken met taalmaatjes en taalvragers en koppelt hen aan elkaar op basis van interesse tijd en locatie;
  • Je zorgt ervoor dat alles netjes wordt geregistreerd en rapporteert over de taaltrajecten.

Wat verwachten we van jou?

• Affiniteit met laagggeletterdheid en betrokkenheid bij mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, lezen en schrijven;
  • Goed kunnen schakelen en contact kunnen leggen met verschillende doelgroepen of bereidheid om daarin te leren;
  • Leiderschap in het aansturen, motiveren en begeleiden van de vrijwilligers;
  • Goed kunnen samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid;
  • Vermogen om te leren van ervaringen en het geleerde toe te passen in nieuwe situaties;
  • Goede communicatieve en digitale vaardigheden;

Wat bieden wij jou?

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring schaal 7,min. € 2.385,- en max. € 3.162,- per maand bij een werkweek van 36 uur.

• Wij bieden in eerste instantie een dienstverband aanvoor één jaar.

Solliciteer vóór 29 november!

Word je enthousiast van deze vacature en denk je dat jouw vaardigheden en ervaring aansluiten bij het profiel? Stuur je cv en motivatie naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl o.v.v. vacature Vrijwilligerscoördinator Taalhuis.

In je motivatiebrief zien wij graag antwoord op de volgende vragen
(max. 200 woorden per vraag):

1. Bij de Bibliotheek aan de Vliet werken enthousiaste vrijwilligers. Hoe zorg jij dat vrijwilligers gemotiveerd blijven en goed meegenomen worden in de ontwikkelingen van de organisatie?

2. Je werkt in deze functie nauw samen met verschillende collega’s en partners. Kun je een voorbeeld beschrijven uit jouw ervaring waarin je goed hebt samengewerkt om tot een gezamenlijk resultaat te komen? Hoe was de situatie, hoe heb je gehandeld en wat was het resultaat daarvan?

Heb je vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Ellen Govers (Manager afdeling Speciale Doelgroepen) via 070 - 2400250.

Bekijk de vacature als PDF