Vrijwilligers Digitale vaardigheden

Bij de bibliotheek werken we aan een krachtige samenleving, onder andere door inwoners te ondersteunen met digitale vaardigheden.

Wij helpen mensen om te leren omgaan met een computer, leren e-mailen of whatsappen en bij het gebruik van DigiD of overheidswebsites. Dat doen we samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners.

Vrijwilliger digitale vaardigheden

Onze samenleving wordt steeds complexer en digitaler. Niet iedereen is digitaal vaardig genoeg om volledig mee te kunnen doen aan de samenleving.

De bibliotheek zoekt enthousiaste vrijwilligers die de groep minder digitaal vaardigen willen helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden. Je begeleidt trainingen, cursussen (Klik & Tik, Digisterker), spreekuren en/of DigiCafé’s waarbij je inwoners helpt met het verbeteren van hun digitale vaardigheden.

Wat ga je doen?

• Voorbereiden en uitvoeren van de verschillende cursussen en workshops digitale vaardigheden.

• Beantwoorden van vragen en het begeleiden van de deelnemers aan de hand van de beschikbare werkboeken.

Je wordt getraind en krijgt alle informatie die je nodig hebt om de cursus te kunnen geven of de vragen in een spreekuur te kunnen beantwoorden.

Wat verwachten we van jou?

• Gastvrijheid en in staat te communiceren in eenvoudige taal.
  • Affiniteit met en goed contact kunnen leggen met diverse doelgroepen, zoals laaggeletterden, anderstaligen, vluchtelingen, jongeren en ouderen.
  • Goede digitale vaardigheden met bereidheid om scholing te volgen.
  • Geduldig persoon met respect voor privacy.
  • Open en onderzoekende houding. Je kunt inschatten of de deelnemer ook hulp bij taalvaardigheid nodig heeft.

Wat bieden wij jou?

• De bibliotheek zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers.
  • Als vrijwilliger krijg je een gratis bibliotheek lidmaatschap.
  • Het geeft je een goed gevoel dat mede dankzij jou, minder digitaal vaardigen leren zelf hun hun weg te vinden in de huidige digitale samenleving.

Word je enthousiast van deze vrijwilligersvacature?

Neem dan contact op met ons via digitaal@bibliotheekaandevliet.nl of telefonisch 070- 240 0 250 (di, wo, do). Zij geeft je graag meer informatie.

Klik hier om per e-mail te reageren