Vrijwilliger taalondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen

Vrijwilliger taalondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne houdt ons in de greep. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel Nederlanders willen helpen. Ook in de bibliotheek is er een initiatief opgestart: taalondersteuning.

De cursisten leren de basis van de Nederlandse taal zodat zij zich enigszins in de maatschappij kunnen redden. Boodschappen doen, de huisarts, openbaar vervoer, praatje met andere mensen, etc. We gebruiken bestaand lesmateriaal aangevuld met speciaal ontwikkeld materiaal in het Oekraïens.

Wat ga je doen?

• Je ondersteunt bij de taalondersteuning.
  • Je begeleidt een klein groepje deelnemers (5-7) tijdens de les aan de hand van het materiaal dat je ontvangt.

Wat verwachten we van jou?

• Beheersing van de Nederlandse Taal in woord en geschrift.
  • Je bent sociaal ingesteld en geïnteresseerd in andere culturen.
  • Je bent in staat gesprekken te voeren met mensen die de Nederlandse taal beperkt/niet beheersen.
  • Je kunt mensen motiveren en hebt interesse om anderen te helpen.
  • Je hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben. Enthousiasme is veel belangrijker!

Wat bieden wij jou?

Als vrijwilliger krijg je een gratis bibliotheek lidmaatschap.

Je maakt onderdeel uit van de bibliotheekorganisatie wat samenwerking en gezelligheid met zich meebrengt.

Word je enthousiast van deze vrijwilligersvacature?

Neem dan contact op Colette van Heck via cvheck@bibliotheekaandevliet.nl of 070 2400 250. Zij geeft je graag meer informatie.

Bekijk de vacature als PDF