Taalhuisvrijwilligers

Voor het Taalhuis in Leidschendam-Voorburg zijn wij per direct op zoek naar

TAALHUISVRIJWILLIGERS

Het Taalhuis is een centrale plek in de bibliotheek waar iedereen die hulp nodig heeft met de Nederlandse taal terecht kan voor informatie, doorverwijzing en ondersteuning.

Als Taalhuisvrijwilliger informeer je laaggeletterden over het taalaanbod
in het Taalhuis of in de gemeente/regio.

Wat ga je doen?

• Je bent het eerste aanspreekpunt, tijdens de spreekuren van het Taalhuis;
  • Je houdt intakegesprekken (evt. op afspraak) met laaggeletterden, waarbij je hun attent maakt op alle mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren;
  • Je maakt bezoekers wegwijs in het aanbod van de bibliotheek, met ondersteuning van bibliotheekmedewerkers;
  • Je leest samen met de laaggeletterden een boek of krant tijdens de wekelijkse leesclubs in de bibliotheek;
  • Je noteert signalen in het logboek van bezoekers en geeft deze door aan de Taalhuiscoördinator.

Wat verwachten we van jou?

• Je beschikt over communicatieve vaardigheden, waaronder het voeren van gesprekken met mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen;
  • Je hebt zicht op het taalaanbod en kunt laaggeletterden actief naar dit aanbod doorverwijzen;
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je bent wekelijks (ma t/m do) een aantal uren beschikbaar voor minimaal een jaar;
  • Je kunt zelfstandig werken;
  • Eerder actief (geweest) als Taalvrijwilliger is een pré.

Wat bieden wij jou?

Als Taalhuisvrijwilliger krijg je een gratis bibliotheek lidmaatschap, waarmee je boeken, dvd’s, tijdschriften en andere materialen kunt lenen.

Je maakt onderdeel uit van de bibliotheekorganisatie wat samenwerking en gezelligheid met zich meebrengt. Het geeft een goed gevoel dat, mede dankzij jou, meer laaggeletterden worden bereikt en geholpen.

Word je enthousiast van deze vrijwilligersvacature?

Neem dan snel contact op met Sevda Scoop (coördinator Taalhuis) via 070 2400 250 of sscoop@bibliotheekaandevliet.nl.

Bekijk de vacature als PDF