Zelf voorlezen

baby's, dreumesen en peuters

Ga aan de slag!

Wil je zelf met je kindje aan de slag met voorlezen? Of wil je vaker of meer afwisselend voorlezen? Bekijk op deze pagina alle lees- en voorleestips per leeftijd. Want voorlezen is leuk voor ieder kind.

Wil je praktische een-op-een tips? Ga in gesprek met onze BoekStartcoach.

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen

Praat met een BoekStartcoach

Kinderen van 0 tot 6 jaar beleven al veel plezier met voorlezen. Veel jonge ouders hebben vragen over het voorlezen en het naar de Bibliotheek gaan.

Hiervoor kun je nu terecht bij een BoekStartcoach. Vragen als: hoe doe je dat nou? Hoe vindt je de juiste boekjes in de Bibliotheek? En welke boekjes passen bij welke leeftijd? Hoe vaak wissel je af? Of hoe doe je dat als je niet zo goed Nederlands spreekt?

De BoekStartcoach komt op het Consultatiebureau en heeft een spreekuur in de Bibliotheek. Je kan vragen stellen over welke boekjes geschikt zijn voor welke leeftijd, waar je begint en hoe voorlezen werkt als je meertalig bent.  

Maak je kindje lid met BoekStart!

Coco in drie talen

Een BoekStartbon ontvang je bij het consultatiebureau met 3 maanden. Je kunt daarmee je kindje gratis inschrijven bij de Bibliotheek aan de Vliet.

Heb je de bon niet ontvangen? Dat geeft niet. Ga naar de vestiging bij jou in de buurt en vraag om de bon. Onze medewerkers helpen je graag om je gratis in te schrijven met de BoekStartbon!

Je krijgt met de BoekStartbon naast een gratis lidmaatschap een mooi koffertje met 2 boekjes cadeau.

Is jouw kindje ouder dan 2 jaar? Dan krijg je geen BoekStart-koffertje maar kun je nog steeds gratis inschrijven bij de Bibliotheek.

Meer over BoekStart

Bekijk het nieuwste BoekStart magazine

Leesbeperking

Ziet jouw kindje niet (goed) of is er een leesbeperking? Dan is de collectie van Superboek een uitkomst. Er zijn boeken voor baby's, peuters en kleuters in de gewenste leesvorm om fijn samen te lezen. Van Dikkie Dik tot Kikker tot Jip en Janneke. Of lees meer over Voelboeken, tactiele voelboekjes voor de allerjongsten.

Ga naar Superboek 0 - 6 jr

Sluit via je bibliotheekabonnement een lidmaatschap af bij Passend Lezen en maak gebruik van Superboek


Zorg voor afwisseling

Kom naar de Bibliotheek en lees afwisselend boekjes voor vanaf je tablet. Bekijk de leukste boekjes geselecteerd door De Nationale Voorleesdagen hier:

📚 Leuke boeken om uit voor te lezen

Zoekboeken, boeken met flapjes, weetjesboeken

📱 E-books in verschillende talen

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek van het jaar "Maar eerst ving ik een monster" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen


Hulp bij voorlezen

In de eerste jaren is een kind erg gevoelig voor taal, en wordt de basis gelegd voor een goede spraak- en taalontwikkeling. Niet in alle gezinnen wordt voorgelezen of Nederlands is niet de eerste taal. Bij de kinderen van deze gezinnen is er kans op een taalachterstand. Daarom doen wij mee aan de Voorleesexpress.