Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Podcasts over boeken en lezen


Boekenpodcasts tot 12 jaar

De GVP

Logo De Grote Vriendelijke Podcast

De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Jaap Friso en Bas Maliepaard bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek. Aansluitend interviewen ze een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.
 

De Waanzinnige Podcast

Logo De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.
 

Leesbeesten & Luistervinken

Logo Leesbeesten & Luistervinken

In iedere aflevering van deze podcast is een schrijver te gast. De jonge presentatoren stellen vragen en geven ook zelf boekentips. Een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8, gemaakt door Cubiss en Radiorakkers.


 


Podcasts voor jongeren (12+)

Sorry voor mijn broertje

Foto: KRO-NCRV

Het is vroeg in de ochtend als een sterk bewapend arrestatieteam de deur inbeukt. Nahib (26) wordt tegen de muur gegooid. ‘Hij is het niet!’, roept iemand. In de kamer ernaast vinden ze wie ze zochten: zijn broertje Nabil (24). Deze podcast gaat over keuzes maken, en de gevolgen daarvan, zoals het wel of niet naar school gaan.