Werk aan jezelf

met de gratis trainingen en workshops van Indigo Preventie

Aan de slag met je mentale gezondheid

We hebben allemaal weleens een periode dat we even niet zo lekker in ons vel zitten. Maar als dat gevoel blijft, is het verstandig om hier iets aan te doen. Daarom bieden we samen met Indigo Preventie trainingen en workshops aan om aan je mentale gezondheid te werken, zodat je je snel weer wat beter voelt. 

Zo bieden we trainingen en workshops aan die erop gericht zijn om voor jezelf op te komen, te praten over je verdriet, maar ook om sterker in je schoenen te staan. Alle trainingen en workshops zijn in kleine groepjes met voldoende persoonlijke aandacht. Zo helpen we je om stappen te zetten en meer grip te krijgen op je leven. Ben je benieuwd aan welke trainingen en workshops je mee kunt doen? Je vindt het overzicht hieronder.

Gratis, maar wel even aanmelden

De trainigen en workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Je moet je wel eventjes aanmelden via de website of bij de balie van de Bibliotheek.

Heb je hier nog vragen over of is iets onduidelijk? Kom dan langs in onze Bibliotheek in Voorburg, Leidschendam of Rijswijk of bel naar 070-2400250.


Training Assertiviteit

Vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Om 'nee' te zeggen als het allemaal even te veel wordt? En om voor jezelf op de komen? Daar kan onze gratis training Assertiviteit jou bij helpen! Na afloop van deze training sta jij sterker in je schoenen en lukt het je beter om andere mensen feedback te geven.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis training van vijf sessies over assertief gedrag. Wat heeft jouw gedrag voor effect op anderen? Wat kun je zelf veranderen? Je leert ook hoe je op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee je de kans op conflicten sterk verkleint.

Rijswijk
Maandag 20, 27 november, 4, 11 en 18 december (5 sessies)
18.30 - 20.30 uur

Deze training zit helemaal vol. Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe sessie.

Workshop Verder na verlies

Hoe pak je de draad van je leven weer op na een verlies? Dat hoeft niet alleen het verlies van een dierbare te zijn zoals een partner of vriend, ook het verlies van je werk kan grote gevolgen hebben. Deze gratis workshop helpt jou om verder te gaan na zo'n ingrijpende gebeurtenis.Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Tijdens de workshop besteden we aandacht aan alles wat komt kijken bij verlies. En helpen we je bij het weer oppakken van de draad van jouw leven.

Voorburg
Woensdag 4 oktober (één sessie)
10.30 - 12.30 uur

Meld je hier gratis aan

Workshop Mindfulness

We hebben vaak haast, doen dingen op de automatische piloot en staan er eigenlijk nauwelijks bij stil. Wil jij meer in het moment leren leven? Leren te kijken en ervaren zonder meteen een oordeel te hebben? Dan is onze workshop Mindfulness echt iets voor jou!

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Bij deze workshop leer je hoe je meer in het hier en nu kunt leven, zodat je je ook minder zorgen maakt over het verleden of heden. We vertellen je meer over mindfulness: wat is het, hoe werkt het en hoe kun je dit toepassen in je dagelijkse leven? Na afloop van deze cursus kun je ook thuis aan de slag met mindfulness.

Rijswijk
Dinsdag 10 oktober (één sessie)
10.15 - 12.15 uur

Deze workshop zit helemaal vol. Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe sessie.

Workshop Stoppen met piekeren

We piekeren allemaal wel eens. Maar wat als je teveel piekert? En last krijgt van al deze negatieve gedachten? Onze gratis workshop Stoppen met piekeren helpt jou om minder te piekeren. Zodat je daarna weer meer tijd hebt voor leuke dingen!

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Bij deze workshop leer je het verschil tussen nadenken en piekeren. Je leert meer over waarom je eigenlijk piekert. En je leert over de invloed van (negatieve) gedachten, en hoe deze samenhangen met jouw emoties en gedrag. Natuurlijk geven we je ook praktische tips om minder te piekeren.

Rijswijk
Dinsdag 10 oktober (één sessie)
13.15 - 15.15 uur

Deze workshop zit helemaal vol. Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe sessie.