Allemaal Digitaal

In verband met de wisselende coronamaatregelen kan het zijn
dat Allemaal Digitaal activiteiten niet fysiek door kunnen gaan.


Kijk altijd op de website voor alle actuele informatie.

Als je een kaartje hebt gekocht of gereserveerd wordt je altijd geïnformeerd
als een activiteit wordt geannuleerd of digitaal plaatsvindt.

Cursussen, workshops, hulp & informatie

‘Digitaal’ is een heel belangrijke taal geworden in onze samenleving. En nodig om hedendaags te kunnen communiceren met elkaar en vele (overheids)instanties. Om ‘digitaal fit’ te blijven biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb je inspiratie, educatie en ondersteuning. Zo kun je optimaal en veilig gebruikmaken van de digitale wereld.

Ons aanbod is geschikt voor beginners die nog nooit met een smartphone, tablet, laptop of computer te maken hebben gehad. En voor gevorderden die specialistische hulp nodig hebben. Iedereen is welkom! Als je bij ons een cursus of workshop gevolgd hebt, voel jij je zekerder met jouw apparaat en haal je er meer plezier uit. 

 

Persoonlijke aandacht & toegankelijkheid

Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid vinden we heel belangrijk. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten in Rijswijk en Voorburg en maximaal 4 cursisten in Leidschendam.

Doe je ook mee? Schrijf je tijdig in. Bij te weinig deelnemers wordt de cursus of workshop 3 werkdagen van tevoren geannuleerd.

Voor leden van de bibliotheek, ouderenbond, SeniorWeb en houders  van de Ooievaarspas is er een kortingstarief. De korting met de Ooievaarspas geldt alleen bij de kaartverkoop aan de balie in de Bibliotheek aan de Vliet. Alle prijzen van de meerdaagse cursussen zijn exclusief een lesboek dat je zelf als naslagwerk kunt aanschaffen.

 


DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kun je zonder afspraak binnenlopen met jouw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon.

Ook helpen wij je bij het maken van de juiste keuze uit het aanbod van workshops en cursussen. Je kunt je dan direct voor die workshop of cursus inschrijven bij de informatiebalie.

VOORBURG
elke dinsdag • 18 januari t/m 28 juni

RIJSWIJK
elke woensdag • 19 januari t/m 29 juni

LEIDSCHENDAM
elke donderdag • 20 januari t/m 30 juni

Workshops

De workshops volg je in de bibliotheek in Rijswijk of Voorburg.

Als de maatregelen rondom het coronavirus ervoor zorgen dat de workshops niet in de bibliotheek kunnen plaatsvinden, dan zullen deze online worden aangeboden. De online workshops volg je dan thuis op jouw eigen computer, smartphone of tablet. Voor deze online workshops is een goede internetverbinding vereist. 

Je ontvangt tijdig bericht wanneer een workshop online wordt aangeboden en hoe je de workshop online kunt volgen.

Cursussen

De cursussen volg je in de bibliotheek in Leidschendam, Rijswijk of Voorburg. 

Je maakt gebruik van jouw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of computer tijdens de cursussen in de bibliotheek. Het meeste profijt heb je van deze lessen met een niet al te oud apparaat. Tijdens de computercursussen zijn er laptops aanwezig, waar je gebruik van kunt maken. Als je jouw eigen laptop meeneemt, is het belangrijk dat Windows 10 geïnstalleerd is.

Voor deelname aan de starterscursussen is het kennisniveau niet van belang. Bij cursussen voor gevorderden is kennis en ervaring wel van belang.

Welke cursus past bij jou?

Het besturingssysteem (Android, Apple iOS of Windows) op jouw apparaat moet overeenkomen met het aanbod van de cursus of workshop. Het beste is om een niet al te oude versie van je tablet of smartphone te hebben. Je hebt dan het meeste aan de lessen.

Als je nog nooit met een digitaal apparaat of computermuis en -toetsenbord hebt gewerkt, volg dan eerst de cursus Klik & Tik. Daarna kun je je inschrijven voor een van de andere cursussen.

Twijfel je of een cursus of workshop geschikt voor je is? Neem contact met ons op of bezoek een DigiCafé.
 

 

E-book spreekuur

Wil je graag e-books lenen van de bibliotheek, maar weet je niet hoe het moet? Of lukt het niet om e-books op jouw e-reader te zetten? Een medewerker van de bibliotheek helpt je één-op-één tijdens het e-book spreekuur.

MAAK EEN AFSPRAAK

Stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer, bibliotheekpasnummer en je vraag naar ebooks@bibliotheekaandevliet.nl.

Een medewerker neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Contact en locaties

Informatie en coördinatie

Ingrid Naaktgeboren • 070 240 02 50 (alleen op dinsdag en vrijdag)

 • LEIDSCHENDAM
  Fluitpolderplein 5
  2262 ED Leidschendam

 • RIJSWIJK
  Generaal Eisenhowerplein 101
  2288 AG Rijswijk

 • VOORBURG
  Koningin Julianalaan 257
  2273 JG Voorburg


Klik & Tik

Marijke volgde zelf de cursus Klik & Tik om digivaardiger te worden. Ze kan nu mailen, foto’s downloaden en internetten. Wilt u ook leren hoe u wegwijs wordt met de computer, tablet en het internet? Schrijf u in voor de gratis Klik & Tik cursus.

Infocommercial Digisterker

Wat is de Digitale overheid? En hoe gebruik je het? De cursus van Digisterker geeft vertrouwen om overheidzakan te regelen. Leer werken met DigiD.

Digisterker door doen

In oktober kunt u nog gebruik maken van ons online cursusaanbod van Digisterker door doen. Lees alles op onze speciale Digisterker door doen pagina.