Allemaal Digitaal

Allemaal Digitaal nieuwsbrief

Twee keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief over het actuele cursusaanbod van Allemaal digitaal!. Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in

‘Digitaal’ is een heel belangrijke taal geworden in onze samenleving. En nodig om hedendaags te kunnen communiceren met elkaar en vele (overheids)instanties. De Bibliotheek aan de Vliet werkt daarom samen met SeniorWeb aan de Vliet voor inspiratie, educatie en ondersteuning. Voel u veilig en zeker in de digitale wereld.

DigiCafé

Tot en met december 2020 zijn de DigiCafés geannuleerd. Voor vragen verwijzen wij u graag door naar Hulp aan Huis.

Mogelijk zijn er tussen 6 - 13 november wél DigiCafés tijdens de Week van de Mediawijsheid. Hou de online agenda in de gaten.

Tijdens het DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uwvragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Docenten van SeniorWeb en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden uw vragen.

Hulp aan Huis

Indien u lid bent van SeniorWeb kunt u dagelijks bellen voor telefonische hulp op afstand.

Lukt dit niet? Dan kan iemand ook bij u langskomen. De kosten hiervoor bedragen €5,00 per uur meteen maximum van €25,-. En eventueel reis- en parkeerkosten.

Vul het aanvraagformulier in via de website van Seniorweb.

Nieuw: online workshops

De online workshops volgt u thuis op uw computer of tablet. Geheel Corona veilig. Voor deze onlineworkshops is kennis van uw apparaat en een goede internetverbinding vereist. Na aanmeldingontvangt u tijdig informatie hoe u via internet verbinding kunt maken met de online lespaginavan SeniorWeb aan de Vliet.

Welke cursus past bij u?

Ons aanbod (vanaf januari 2021 mogelijk weer beschikbaar) bestaat uit cursussen voor beginners en gevorderden.

Aan de hand van de uitslag kijkt u of uw apparaat geschikt is voor de cursus die u wilt volgen. Het advies is om een relatief nieuwe smartphone of tablet te gebruiken. Besturingssytemen veranderen en vernieuwen vaak.

E-book spreekuur

We helpen u graag in het telefonische e-book spreekuur. 

Een medewerker van de bibliotheek helpt u een-op-een. Stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer en pasnummer naar: ebooks@bibliotheekaandevliet.nl

Contact

Contactpersoon SeniorWeb aan de Vliet:

Henk Selling 
070 395 28 48

Coördinatie vanuit de Bibliotheek:

Ingrid Naaktgeboren

Klik & Tik

Marijke volgde zelf de cursus Klik & Tik om digivaardiger te worden. Ze kan nu mailen, foto’s downloaden en internetten. Wilt u ook leren hoe u wegwijs wordt met de computer, tablet en het internet? Schrijf u in voor de gratis Klik & Tik cursus.

Infocommercial Digisterker

Wat is de Digitale overheid? En hoe gebruik je het? De cursus van Digisterker geeft vertrouwen om overheidzakan te regelen. Leer werken met DigiD.

Digisterker door doen

In oktober kunt u nog gebruik maken van ons online cursusaanbod van Digisterker door doen. Lees alles op onze speciale Digisterker door doen pagina.

Tijdens de cursussen gebruikt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of laptop. Het meeste profijt heeft u van deze lessen met een niet al te oud apparaat. Tijdens de computercursussen zijn er laptops aanwezig, waar u gebruik van kunt maken. Als u uw eigen laptop meeneemt, is het belangrijk dat Windows 10 is geïnstalleerd. 

Wij houden ons aan de maatregelen van de Rijksoverheid. Deze kunt u nalezen opwww.rijksoverheid.nl. Voor deelname aan onze cursussen gelden de volgende regels:

• U meldt zich aan of koopt een kaartje bij de (informatiebalie van de) bibliotheek;
• Bij binnenkomst van de cursusruimte noteren wij uw gegevens;
• Iedereen houdt minimaal 1,5 meter afstand;
• Onze apparatuur wordt vooraf en achteraf ontsmet.

Donorregister

Met de nieuwe donorwet wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dat hij of zij dit niet wilt. Het is daarom belangrijk om een keuze te maken waar u achter staat. Hebt u zich al geregistreerd?

Lees meer