Allemaal Digitaal

Cursussen, workshops, hulp & informatie

‘Digitaal’ is een heel belangrijke taal geworden in onze samenleving. En nodig om hedendaags te kunnen communiceren met elkaar en vele (overheids)instanties. Om ‘digitaal fit’ te blijven biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet je inspiratie, educatie en ondersteuning. Zo kun je optimaal en veilig gebruikmaken van de digitale wereld. 

Ons aanbod is geschikt voor beginners die nog nooit met een smartphone, tablet, laptop of computer te maken hebben gehad. En voor gevorderden die specialistische hulp nodig hebben. Iedereen is welkom! 

Als je bij ons een cursus of workshop gevolgd hebt, voel jij je zekerder met jouw apparaat en haal je er meer plezier uit. 

Persoonlijke aandacht & toegankelijkheid

Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid vinden we heel belangrijk. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten in Rijswijk en Voorburg en maximaal 4 cursisten in Leidschendam.

Doe je ook mee? Schrijf je tijdig in. Bij te weinig deelnemers wordt de cursus of workshop 3 werkdagen van tevoren geannuleerd.DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kun je zonder afspraak binnenlopen met jouw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Docenten van SeniorWeb en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden jouw vragen. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon.

Ook helpen wij je bij het maken van de juiste keuze uit het aanbod van workshops en cursussen. Je kunt je dan direct voor die workshop of cursus inschrijven bij de informatiebalie.

Iedere twee weken • 14:00 - 16:00 uur

Voorburg • Dinsdag

Rijswijk • Woensdag

Leidschendam • Donderdag

Cursussen voor smartphone, tablet en computer

Je maakt gebruik van jouw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of computer tijdens de cursussen in de bibliotheek. Het meeste profijt heb je van deze lessen met een niet al te oud apparaat. 

Tijdens de computercursussen zijn er laptops aanwezig, waar je gebruik van kunt maken. Als je jouw eigen laptop meeneemt, is het belangrijk dat Windows 10 geïnstalleerd is.

Voor deelname aan de starterscursussen is het kennisniveau niet van belang. Bij cursussen voor gevorderden is kennis en ervaring wel van belang.

Kaartverkoop:

Workshops in de bibliotheek

De workshops volg je in de bibliotheek in Leidschendam, Rijswijk of Voorburg. Een medewerker van Seniorweb aan de Vliet helpt je op weg.

Als de maatregelen rondom het coronavirus worden aangescherpt, waardoor de workshops niet in de bibliotheek kunnen plaatsvinden, dan zullen deze online worden aangeboden. 

De online workshops volg je dan thuis op jouw eigen computer of tablet. Voor deze online workshops is een goede internetverbinding vereist. Je ontvangt tijdig bericht wanneer een workshop online wordt aangeboden en hoe je de workshop online kunt volgen.

Kaartverkoop:

Welke cursus past bij jou?

Kijk op www.seniorwebaandevliet.nl/check om te bepalen welk besturingssysteem en apparaat je hebt. Aan de hand daarvan kijk je of jouw apparaat geschikt is voor de cursus of workshop. Het beste is om een niet al te oude versie van je tablet of smartphone te hebben. Je hebt dan het meeste aan de lessen.

Als je nog nooit met een digitaal apparaat of computermuis en -toetsenbord hebt gewerkt, volg dan eerst de cursus Klik & Tik. Daarna kun je je inschrijven voor een van de andere cursussen.

Twijfel je of een cursus of workshop geschikt voor je is? Neem contact met ons op of bezoek een DigiCafé.

E-book spreekuur

Wil je graag e-books lenen van de bibliotheek, maar weet je niet hoe het moet? Of lukt het niet om e-books op jouw e-reader te zetten? Een medewerker van de bibliotheek helpt je één-op-één tijdens het e-book spreekuur.

MAAK EEN AFSPRAAK

Stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer, bibliotheekpasnummer en je vraag naar ebooks@bibliotheekaandevliet.nl.

Een medewerker neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Contact

Informatie en inhoudelijke vragen • Seniorweb aan de Vliet

Jan Jaarsma • 06 51 09 68 54

Coördinatie • de Bibliotheek aan de Vliet

Ingrid Naaktgeboren • 070 240 02 50 (alleen op dinsdag en vrijdag)Klik & Tik

Marijke volgde zelf de cursus Klik & Tik om digivaardiger te worden. Ze kan nu mailen, foto’s downloaden en internetten. Wilt u ook leren hoe u wegwijs wordt met de computer, tablet en het internet? Schrijf u in voor de gratis Klik & Tik cursus.

Infocommercial Digisterker

Wat is de Digitale overheid? En hoe gebruik je het? De cursus van Digisterker geeft vertrouwen om overheidzakan te regelen. Leer werken met DigiD.

Digisterker door doen

In oktober kunt u nog gebruik maken van ons online cursusaanbod van Digisterker door doen. Lees alles op onze speciale Digisterker door doen pagina.


Allemaal Digitaal nieuwsbrief

Twee keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief over het actuele cursusaanbod van Allemaal digitaal!. Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in