Allemaal Digitaal

Online aanbod

Het online cursusaanbod van Allemaal Digitaal gaat wél door.
De fysieke workshops en cursussen zijn t/m maart geannuleerd.


‘Digitaal’ is een heel belangrijke taal geworden in onze samenleving. En nodig om hedendaags te kunnen communiceren met elkaar en vele (overheids)instanties. Maak optimaal en veilig gebruik van de digitale wereld. 

Ons aanbod is geschikt voor beginners die nog nooit met een smartphone, tablet, laptop of computer te maken hebben gehad. En voor gevorderden die specialistische hulp nodig hebben. 

Als u bij ons een cursus of workshop gevolgd heeft, voelt u zich zekerder met uw apparaat en haalt u er meer plezier uit. DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Docenten van SeniorWeb en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden uw vragen. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon. 

Ook helpen wij u bij het maken van de juiste keuze uit het aanbod van cursussen en workshops. U kunt zich direct bij de balie inschrijven.

Cursussen voor smartphone, tablet en computer

U maakt gebruikt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of computer tijdens de cursussen in de bibliotheek. Het meeste profijt heeft u van deze lessen met een niet al te oud apparaat. 

Tijdens de computercursussen zijn er laptops aanwezig, waar u gebruik van kunt maken. Als u uw eigen laptop meeneemt, is het belangrijk dat Windows 10 geïnstalleerd is.

Voor deelname aan de starterscursussen is het kennisniveau niet van belang. Bij cursussen voor gevorderden is kennis en ervaring wel van belang.

Workshops: online en in de bibliotheek

De online workshops volgt u thuis op uw eigen computer of tablet. Voor deze online workshops is een goede internetverbinding vereist.  Na aanmelding ontvangt u tijdig informatie hoe u verbinding kunt maken met de online lespagina van SeniorWeb aan de Vliet.

De workshops in de bibliotheek volgt u in de bibliotheek in Leidschendam, Rijswijk of Voorburg. Een medewerker van Seniorweb aan de Vliet helpt u op weg.

Welke cursus past bij u?

Ons aanbod (vanaf januari 2021 mogelijk weer beschikbaar) bestaat uit cursussen voor beginners en gevorderden.

Aan de hand van de uitslag kijkt u of uw apparaat geschikt is voor de cursus die u wilt volgen. Het advies is om een relatief nieuwe smartphone of tablet te gebruiken. Besturingssytemen veranderen en vernieuwen vaak.

E-book spreekuur

We helpen u graag in het telefonische e-book spreekuur. 

Een medewerker van de bibliotheek helpt u een-op-een. Stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer en pasnummer naar: ebooks@bibliotheekaandevliet.nl

Contact

Informatie en inhoudelijke vragen • Seniorweb aan de Vliet

Jan Jaarsma • 06 51 09 68 54

Coördinatie • de Bibliotheek aan de Vliet

Ingrid Naaktgeboren • 070 240 02 50 (alleen op dinsdag en vrijdag)

Klik & Tik

Marijke volgde zelf de cursus Klik & Tik om digivaardiger te worden. Ze kan nu mailen, foto’s downloaden en internetten. Wilt u ook leren hoe u wegwijs wordt met de computer, tablet en het internet? Schrijf u in voor de gratis Klik & Tik cursus.

Infocommercial Digisterker

Wat is de Digitale overheid? En hoe gebruik je het? De cursus van Digisterker geeft vertrouwen om overheidzakan te regelen. Leer werken met DigiD.

Digisterker door doen

In oktober kunt u nog gebruik maken van ons online cursusaanbod van Digisterker door doen. Lees alles op onze speciale Digisterker door doen pagina.

Allemaal Digitaal nieuwsbrief

Twee keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief over het actuele cursusaanbod van Allemaal digitaal!. Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in


Persoonlijke aandacht & toegankelijkheid

Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid vinden we heel belangrijk. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten in Rijswijk en Voorburg en maximaal 4 cursisten in Leidschendam. Doet u ook mee? Schrijf u tijdig in, bij te weinig deelnemers wordt de cursus 3 werkdagen van tevoren geannuleerd.


Het cursusaanbod wordt u aangeboden door een samenwerking tussen
Seniorweb aan de Vliet en de Bibliotheek aan de Vliet.