Allemaal Digitaal

DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kun je zonder afspraak binnenlopen met jouw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, laptop of computer. 

Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon. Ook helpen wij je bij het maken van de juiste keuze uit het aanbod van cursussen en workshops, waarna je je direct bij de balie kunt inschrijven.

Voorburg
Elke dinsdag tussen 14.00 - 16.00

Rijswijk
Elke woensdag tussen 14.00 - 16.00

Leidschendam
Elke donderdag tussen 14.00 - 16.00

IDO

Het informatiepunt digitale overheid (IDO) is er om je te helpen bij zaken regelen via het internet. Tegenwoordig gebeurt dat steeds meer, zoals je belastingaangifte in orde maken of een verhuizing doorgeven bij de gemeente. Voor veel mensen is dit lastig. Daarom kun je tijdens het IDO spreekuur terecht voor vragen over zaken waar je tegenaan loopt en ondersteuning bij nodig hebt.

Wanneer kan ik terecht?

Lees meer over het IDO

Seniorweb

Beter leren computeren?

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan thuis of in de Bibliotheek. Schrijf je dan in bij de Bibliotheek bij jou in de buurt. Je krijgt een account waarmee je aan de slag kunt. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Voor iedereen, jong en oud.

Bekijk het aanbod

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Daarom kun je tijdens het DigiCafé (vanaf 14 februari) ook terecht met al je vragen over de Digitale Overheid.


LEER MEER OVER JE SMARTPHONE OF TABLET

Leer een Android smartphone of tablet gebruiken (starter)

Heb je net je eerste Android smartphone of tablet gekocht en wil je deze leren gebruiken? Of heb je hem een tijdje, maar gebruik je hem amper? Dan is deze cursus perfect voor jou!

In vier lessen van twee uur helpen we jou op weg om het basisgebruik van je smartphone of tablet onder de knie te krijgen. We leggen je uit hoe de bediening werkt, hoe je de belangrijkste instellingen verandert en basisfuncties zoals bellen, berichtjes sturen of whatsapp werken.

Na deze cursus zul je merken dat je jouw smartphone of tablet makkelijker en meer zult gebruiken. Heb je vragen over bepaalde apps of functies? Dan kan je deze tijdens de cursus stellen.

Leden: € 38,00 | Niet-leden: € 48,00
Ooievaarspas: € 24,00

Leidschendam
do 16 en 23 februari + 2 maart
10:30 - 12:30 uur

Rijswijk
di 7 t/m 28 mrt
14:00 - 16:00 uur

Voorburg
wo 5 t/m 26 apr
14:00 - 16:00 uur

Leer een iPhone of iPad gebruiken (starter)

Heb je net je eerste iPhone of iPad gekocht en wil je deze leren gebruiken? Of heb je hem een tijdje, maar gebruik je hem amper? Dan is deze cursus perfect voor jou!

In vier lessen van twee uur helpen we jou op weg om het basisgebruik van je iPhone of iPad onder de knie te krijgen. We leggen je uit hoe de bediening werkt, hoe je de belangrijkste instellingen verandert en basisfuncties zoals bellen, berichtjes sturen of whatsapp werken. 

Na deze cursus zul je merken dat je jouw iPhone of iPad makkelijker en meer zult gebruiken. Heb je vragen over bepaalde apps of functies? Dan kan je deze tijdens de cursus stellen.

Leden: € 38,00 | Niet-leden: € 48,00
Ooievaarspas: € 24,00

Voorburg
do 9 t/m 23 feb + 2 maart
13:00 - 15:00 uur

Meer doen met je iPhone of iPad (gevorderd)

Heb je een iPhone of iPad en heb je het gevoel dat je nog veel te weinig functies kent? Dat je veel meer kunt doen met jouw apparaat? Een iPhone of iPad is een enorm handig apparaat met heel veel functies. Denk aan foto’s maken, films kijken of muziek luisteren of zelfs e-books lezen. Ook voor veel hobby’s zijn er hele leuke apps te krijgen. 

Ben je benieuwd hoe je meer doet met jouw iPhone of iPad? Schrijf je dan in voor deze cursus. In vier lessen gaan we aan de slag met instellingen, meer doen met basis apps en nieuwe apps downloaden en gebruiken. 

Leden: € 38,00 | Niet-leden: € 48,00
Ooievaarspas: € 24,00

Voorburg
do 9 t/m 30 maart
13:00 - 15:00 uur


LEER MEER OVER DIGID AANVRAGEN/GEBRUIKEN EN ONLINE ZORG REGELING

Digitale Overheid: Hulp bij een DigiD aanvragen

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je via internet regelt. Hiervoor heb je een DigiD nodig.

Om je DigID aan te vragen, moet je een online formulier invullen en krijg je post thuis. We helpen je graag met het invullen van het aanvraagformulier, vertellen je wat je kunt verwachten en hoe je de aanvraag afrondt. 

Neem hiervoor jouw burgerservicenummer (BSN) mee. Dit staat op je  identiteitsbewijs.

Voorburg
wo 1 maart
14:00 - 16:00 uur

Leidschendam
vr 5 mei
14:00 - 16:00 uur

Voorburg
do 8 juni
10:30 - 12:30 uur

Meld je gratis aan

Digitale overheid: Leer je DigiD veilig gebruiken

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je via internet regelt. Hiervoor heb je een DigiD nodig.

Wil je leren hoe je jouw DigiD op een goede en veilige manier kunt gebruiken en wat je allemaal kunt met een DigiD? Schrijf je dan in voor deze cursus.

In drie lessen krijg je uitleg over wat je DigID precies is, hoe je dit op een veilige manier kunt gebruiken en waar je een DigiD allemaal voor nodig hebt.

Na deze cursus kun je met een veilig gevoel je DigiD online gebruiken.

Let op: Ter voorbereiding op deze cursus kun je elke dinsdag bij het informatiepunt digitale overheid (IDO) terecht in Rijswijk. Ook kun je daar verder geholpen worden met de aanvraag van je DigiD.

Rijswijk
vr 10 t/m 24 februari
14:00 - 16:00 uur

Voorburg
wo 8 t/m 22 maart
14:00 - 16:00 uur

Leidschendam
vr 12 t/m 26 mei
14:00 - 16:00 uur

Meld je gratis aan

Digivitaler: Online je zorg regelen

Steeds meer dingen kan je regelen via de computer, tablet of smartphone. Dit geldt ook voor het verzamelen van informatie over je gezondheid. Of het regelen van zorg, bijvoorbeeld contact met de huisarts.

Tijdens deze cursus krijg je uitleg over de mogelijkheden van digitale zorg. Zo zijn er lessen over thuisarts.nl, apotheek.nl en verschillende gezondheidsapps. Ook geven we informatie over het goed en veilig gebruiken van een patientenportaal of hoe een videoconsult werkt.

Zo leer je in deze cursus van vier lessen op een goede en veilige manier werken met de digitale zorg.

Leidschendam
do 9 t/m 23 maart
10:30 - 12:30 uur

Rijswijk
di 11 t/m 25 april
10:30 - 12:30 uur

Voorburg
wo 10 t/m 24 mei
14:00 - 16:00 uur

LEER MEER OVER SPULLEN (VER)KOPEN OP HET INTERNET

Leer spullen (ver)kopen op het internet

Zelf je spullen op internet verkopen is leuk. Jij wilt iets kwijt en een ander koopt het op het internet van jou. Of als je op zoek bent naar leuk speelgoed voor je kind, dan kun je het op het internet ook tweedehands kopen.

Spullen op internet kopen en verkopen is makkelijk, duurzaam en goedkoop.

In deze cursus leer je hoe je veilig spullen kunt kopen en verkopen op het internet. En je leert Marktplaats en Vinted beter kennen. Ook ga je oefenen met het aanmaken van een account, het schrijven van een advertentie en het plaatsen van een bod.

Voorburg
wo 15 + 22 februari
14:00 - 16:00 uur

Rijswijk
ma 6 + 13 maart
14:00 - 16:00 uur

Leidschendam
di 11 + 18 april
14:00 - 16:00 uur

Meld je gratis aan