Werken bij de Bibliotheek aan de Vliet

Wat leuk dat je bij de Bibliotheek wil komen werken!

Met regelmaat zoeken we talentvolle en gekwalificeerde mensen voor ons team van ruim 50 medewerkers. Bekijk de openstaande vacatures, meer informatie over ons en wat wij jou kunnen bieden als je bij ons komt werken.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar een rijke diversiteit aan vrijwilligers: zonder deze inzet zouden we nooit zoveel sociaal-maatschappelijk relevante activiteiten en diensten kunnen aanbieden. 


VACATURES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Op dit moment hebben we geen betaalde vacatures bij de Bibliotheek aan de Vliet. Wel hebben wel een hoop vrijwilligersfuncties. Lees daarvoor snel verder!


VRIJWILLIGERSFUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van de Bibliotheek en maak je activiteiten mogelijk. Daarnaast kom je als vrijwilliger in contact met de andere vrijwilligers en met de mensen voor wie je je inzet. 


Voorleesvrijwilligers

Als vrijwilliger van Voorlezen op maat zorg je voor regelmaat bij het voorlezen in de groep. Je wordt gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van jouw voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip ga je - wekelijks of tweewekelijks - voorlezen in de groep.

De kinderen kijken uit naar het voorleesmoment en ontwikkelen een band met je.

Lees meer en meld je aan!

Vrijwilliger Digitale Vaardigheden

Bij de Bibliotheek werken we aan een krachtige samenleving, onder andere door inwoners te ondersteunen met digitale vaardigheden.Wij helpen mensen om te leren omgaan met een computer, leren e-mailen of whatsappen en bij het gebruik van DigiD of overheidswebsites. Dat doen we samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners.

Lees meer en meld je aan!


Servicepunt Stompwijk

In het Dorpspunt in Stompwijk heeft de Bibliotheek een servicepunt waar de inwoners boeken kunnen lenen. 

Als vrijwilliger voor dit servicepunt help je bij het zoeken en reserveren van boeken, uitlenen, innemen en opruimen. Je hebt een gastvrije houding en beschikt over enige computerervaring om bezoekers te kunnen helpen. 
 

Neem contact met ons op!

Filmhuis Rijswijk

Als vrijwilliger van het Filmhuis ontvang je de bezoekers, controleert de toegangskaarten en verzorgt de koffie en de thee in de pauze van de film.

Verder bedien je de afspeelapparatuur en zit je in de zaal tijdens de film. Voorafgaand aan de film houdt je een kort welkomstwoord en vertelt iets over de inhoud van de film.

Interesse? Meld je aan!


Taalhuisvrijwilliger

Als Taalhuisvrijwilliger informeer je laaggeletterden over het taalaanbod in de gemeente en regio en verwijs je hen actief door naar de juiste taalorganisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt tijdens de spreekuren van het Taalhuis.
 

Meld je aan als vrijwilliger!


OVER DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

De Bibliotheek aan de Vliet is de maatschappelijk betrokken Bibliotheek in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Een Bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving. We zijn de verbinder van mensen, kennis en verhalen.

 

Locaties

 • LEIDSCHENDAM
  Fluitpolderplein 5
  2266 ED Leidschendam

 • RIJSWIJK
  Generaal Eisenhowerplein 101
  2288 AG Rijswijk

 • VOORBURG
  Koningin Julianalaan 257
  2273 JG Voorburg

 • STOMPWIJK
  Doktor van Noortstraat 92D
  2266 HA Leidschendam