Werken bij de Bibliotheek aan de Vliet

Wat leuk dat je bij de Bibliotheek wil komen werken!

Met regelmaat zoeken we talentvolle en gekwalificeerde mensen voor ons team van ruim 50 medewerkers. Bekijk de openstaande vacatures, meer informatie over ons en wat wij jou kunnen bieden als je bij ons komt werken.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar een rijke diversiteit aan vrijwilligers: zonder deze inzet zouden we nooit zoveel sociaal-maatschappelijk relevante activiteiten en diensten kunnen aanbieden.

VACATURES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Medewerker PR & Communicatie

Als medewerker PR & Communicatie werk je aan de interne en externe communicatie van de Bibliotheek aan de Vliet. Samen met je communicatieteam en andere collega’s ben jij de schakel tussen het aanbod, de inwoners en samenwerkingspartners.

Opruimhulp

Voor onze bibliotheken in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk zijn
wij op zoek naar opruimkrachten van 15 jaar of ouder. Heb je interesse? Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer en dan nemen we met jou contact op!

Teamleider

Voor de afdeling Programmering Inwoners zijn wij per direct op zoek naar een Teamleider.  De afdeling Programmering Inwoners omvat de klantenservice, de informatiedienstverlening en het onderhouden en
presenteren van de collectie. Ook zorgt de afdeling Programmering Inwoners voor de uitvoering en ondersteuning van de
activiteiten van de bibliotheek.

Nieuw lid Raad van Toezicht

Als lid van de Raad van Toezicht (RvT) draag je de bibliotheeksector een warm hart toe. Een kans voor wie zich wil ontwikkelen als toezichthouder en graag functioneert in een enthousiast team van zes toezichthouders. Solliciteren kan tot en met 2 oktober. De functie gaat per januari 2023 in.

OVER DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

De Bibliotheek aan de Vliet is de maatschappelijk betrokken bibliotheek in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Een bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving. We zijn de verbinder van mensen, kennis en verhalen.

Locaties

• LEIDSCHENDAM
    Fluitpolderplein 5
    2266 ED Leidschendam

• RIJSWIJK
    Generaal Eisenhowerplein 101
    2288 AG Rijswijk

• VOORBURG
    Koningin Julianalaan 257
    2273 JG Voorburg

• STOMPWIJK
    Doktor van Noortstraat 92D
    2266 HA Leidschendam

VRIJWILLIGERSFUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van de bibliotheek en maak je activiteiten mogelijk. Daarnaast kom je als vrijwilliger in contact met de andere vrijwilligers en met de mensen voor wie je je inzet.

Voorleesvrijwilligers

Als vrijwilliger van Voorlezen op maat zorg je voor regelmaat bij het voorlezen in de groep. Je wordt gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van jouw voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip ga je - wekelijks of tweewekelijks - voorlezen in de groep.

De kinderen kijken uit naar het voorleesmoment en ontwikkelen een band met je.

Servicepunt Stompwijk

In het Dorpspunt in Stompwijk heeft de bibliotheek een servicepunt waar de inwoners boeken kunnen lenen.

Als vrijwilliger voor dit servicepunt help je bij het zoeken en reserveren van boeken, uitlenen, innemen en opruimen. Je hebt een gastvrije houding en beschikt over enige computerervaring om bezoekers te kunnen helpen.

Filmhuis Rijswijk

Als vrijwilliger van het Filmhuis ontvang je de bezoekers, controleert de toegangskaarten en verzorgt de koffie en de thee in de pauze van de film.

Verder bedien je de afspeelapparatuur en zit je in de zaal tijdens de film. Voorafgaand aan de film houdt je een kort welkomstwoord en vertelt iets over de inhoud van de film.

Taalhuisvrijwilliger

Als Taalhuisvrijwilliger informeer je laaggeletterden over het taalaanbod in de gemeente en regio en verwijs je hen actief door naar de juiste taalorganisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt tijdens de spreekuren van het Taalhuis.

Taalmaatje

Als Taalmaatje lever je een bijdrage aan het inburgeren van anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren. Dit doe je door minimaal 1 uur per week samen met een Taalvrager te oefenen met spreken, lezen en schrijven.

Vrijwilliger Oekraïense vluchtelingen taalondersteuning

Als vrijwilliger voor Oekraïense vluchtelingen taalondersteuning ondersteun je de Nederlandse taal voor de vluchtelingen. Je begeleidt een klein groepje tijdens de les aan de hand van het materiaal dat je ontvangt.

Vrijwilliger Digitale Vaardigheden

Bij de bibliotheek werken we aan een krachtige samenleving, onder andere door inwoners te ondersteunen met digitale vaardigheden.

Wij helpen mensen om te leren omgaan met een computer, leren e-mailen of whatsappen en bij het gebruik van DigiD of overheidswebsites. Dat doen we samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners.