Werken bij de Bibliotheek aan de Vliet

Wat leuk dat je wilt werken bij de Bibliotheek aan de Vliet!

De Bibliotheek aan de Vliet heeft ruim vijftig medewerkers in vaste dienst. Daarnaast maakt de bibliotheek gebruik van de inzet van vrijwilligers voor specifieke taken.

Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuwe talentvolle en gekwalificeerde medewerkers of vrijwilligers. Op deze pagina vind je alle openstaande vacatures en meer informatie over de functies die wij hebben voor vrijwilligers.

OVER DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

De Bibliotheek aan de Vliet is de maatschappelijk betrokken bibliotheek in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Een bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving. We zijn de verbinder van mensen, kennis en verhalen.

Locaties

• LEIDSCHENDAM
    Fluitpolderplein 5
    2266 ED Leidschendam

• RIJSWIJK
    Generaal Eisenhowerplein 101
    2288 AG Rijswijk

• VOORBURG
    Koningin Julianalaan 257
    2273 JG Voorburg

• STOMPWIJK
    Doktor van Noortstraat 92D
    2266 HA Leidschendam

VACATURES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Medewerker PR & Communicatie

voor 24 uur per week

Als medewerker PR & Communicatie werk je aan de interne en externe communicatie van de Bibliotheek aan de Vliet. Samen met je communicatie team en andere collega's ben jij de schakel tussen het aanbod, de inwoners en samenwerkingspartners.

Coördinator digitale vaardigheden

voor 20 uur per week

Komend jaar programmeren we naast het bestaande aanbod nieuw aanbod, zoals Digisterker voor Vluchtelingen en camouflageaanbod waarbij we proberen via ander (digitaal) aanbod de NT1 doelgroep te bereiken.

VRIJWILLIGERSFUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van de bibliotheek en maak je activiteiten mogelijk. Daarnaast kom je als vrijwilliger in contact met de andere vrijwilligers en met de mensen voor wie je je inzet.

Voorleesvrijwilligers

Als vrijwilliger van Voorlezen op maat zorg je voor regelmaat bij het voorlezen in de groep. Je wordt gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van jouw voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip ga je - wekelijks of tweewekelijks - voorlezen in de groep.

De kinderen kijken zo uit naar het voorleesmoment en ontwikkelen een band met je.

Allemaal Digitaal vrijwilligers

De bibliotheek heeft een gevarieerd aanbod aan cursussen en workshops om in de hedendaagse samenleving “digitaal fit” te blijven.

Om dit Allemaal Digitaal aanbod te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

Taalhuisvrijwilliger

Als Taalhuisvrijwilliger informeer je laaggeletterden over het taalaanbod in de gemeente en regio en verwijs je hen actief door naar de juiste taalorganisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt tijdens de spreekuren van het Taalhuis.

Taalmaatje

Als Taalmaatje lever je een bijdrage aan het inburgeren van anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren. Dit doe je door minimaal 1 uur per week samen met een Taalvrager te oefenen met spreken, lezen en schrijven.

IN DE BIBLIOTHEEK

Servicepunt Stompwijk

In het Dorpspunt in Stompwijk heeft de bibliotheek een servicepunt waar de inwoners boeken kunnen lenen.

Als vrijwilliger voor dit servicepunt help je bij het zoeken en reserveren van boeken, uitlenen, innemen en opruimen. Je hebt een gastvrije houding en beschikt over enige computerervaring om bezoekers te kunnen helpen.

Filmhuis Rijswijk

Als vrijwilliger van het Filmhuis ontvang je de bezoekers, controleert de toegangskaarten en verzorgt de koffie en de thee in de pauze van de film.Verder bedien je de afspeelapparatuur en zit je in de zaal tijdens de film. Voorafgaand aan de film houdt je een kort welkomstwoord en vertelt iets over de inhoud van de film.

IN HET TAALHUIS

Taalhuisvrijwilliger

Taalmaatje

Vrijwilliger Oekraïense vluchtelingen taalondersteuning

Als vrijwilliger voor Oekraïense vluchtelingen taalondersteuning ondersteun je de Nederlandse taal voor de vluchtelingen. Je begeleidt een klein groepje tijdens de les aan de hand van het materiaal dat je ontvangt.