Werken bij de Bibliotheek aan de Vliet

Wat leuk dat je bij de Bibliotheek wil komen werken!

Regelmatig zoeken we talentvolle en gekwalificeerde mensen voor ons team van ruim 50 medewerkers. Bekijk hieronder de openstaande vacatures, meer informatie over ons en wat wij jou kunnen bieden als je bij ons komt werken.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers: zonder deze inzet zouden we nooit zoveel sociaal-maatschappelijk relevante activiteiten en diensten kunnen aanbieden. 


BETAALDE FUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

We zijn op zoek naar een nieuwe manager educatie en maatschappij. Misschien iets voor jou?

Manager educatie en maatschappij

Wij zijn op zoek naar een manager voor onze teams Speciale Doelgroepen en Communicatie. Als manager coach je een team van betrokken professionals en bouw je mee aan de Bibliotheek van morgen. Onze organisatie is volop in beweging en daar kan jij als manager een essentiele rol in spelen. Iets voor jou?    

Interesse? Bekijk de vacature hier


VRIJWILLIGERSFUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van de Bibliotheek en maak je activiteiten mogelijk. Daarnaast kom je als vrijwilliger in contact met de andere vrijwilligers en met de mensen voor wie je je inzet. 


Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

Lijkt het jou leuk om boeken te halen bij de Bibliotheek en langs te brengen naar mensen (vaak ouderen) die zelf niet meer naar de Bibliotheek toe kunnen komen? Vind je het gezellig om een kopje koffie met deze mensen te drinken en heb je hier ongeveer 1 keer per maand (of vaker) tijd voor? Dan ben jij de perfecte vrijwilliger voor Bibliotheek aan Huis!

We zoeken zowel vrijwilligers in Rijswijk, als in Leidschendam en Voorburg.

Interesse? Stuur ons een e-mail voor meer informatie!

Vrijwilliger VoorleesExpress

Vind jij het leuk om voor te lezen? Komt dat even goed uit, want wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Specifiek in Voorburg, maar Leidschendam of Rijswijk mag ook.

De VoorleesExpress is er voor kinderen die moeite hebben met de taal. Zij zijn aangemeld door ouders die er zelf niet uitkomen.

Tijdens de VoorleesExpress ga je een half jaar lang met het kind en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen.Je gaat samen met het kind 20 keer lezen en taalspelletjes doen. Je bezoekt een gezin thuis, in de Bibliotheek of je hebt digitaal contact. Je gaat het kind voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier ze thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling.

Voor meer informatie, mail naar voorleesexpress@bibliotheekaandevliet.nl!


OVER DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

De Bibliotheek aan de Vliet is de maatschappelijk betrokken Bibliotheek in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Wij zijn de verbinder van mensen, kennis en verhalen.

 

Locaties

 • LEIDSCHENDAM
  Fluitpolderplein 5
  2266 ED Leidschendam

 • RIJSWIJK
  Generaal Spoorlaan 2
  2283 GM Rijswijk

 • VOORBURG
  Koningin Julianalaan 257
  2273 JG Voorburg

 • STOMPWIJK
  Doktor van Noortstraat 92D
  2266 HA Leidschendam