Werken bij de Bibliotheek aan de Vliet

Wat leuk dat je wilt werken bij de Bibliotheek aan de Vliet!

 

De Bibliotheek aan de Vliet heeft ruim vijftig medewerkers in vaste dienst. Daarnaast maakt de bibliotheek gebruik van de inzet van vrijwilligers voor specifieke taken.

Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuwe talentvolle en gekwalificeerde medewerkers of vrijwilligers. Op deze pagina vind je alle openstaande vacatures en meer informatie over de functies die wij hebben voor vrijwilligers.

De Bibliotheek aan de Vliet verzorgt het bibliotheekwerk in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

De bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer van een klassieke bibliotheek naar een sociaal maatschappelijke bibliotheek. We zijn een bibliotheek die zich bezighoudt met de ontwikkeling van mensen zodat zij mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Locaties

 • LEIDSCHENDAM
  Fluitpolderplein 5
  2266 ED Leidschendam

 • RIJSWIJK
  Generaal Eisenhowerplein 101
  2288 AG Rijswijk

 • VOORBURG
  Koningin Julianalaan 257
  2273 JG Voorburg

 • STOMPWIJK
  Doktor van Noortstraat 92D
  2266 HA Leidschendam
   

ACTUELE VACATURES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Voor de afdeling Speciale doelgroepen zijn wij op zoek naar
twee nieuwe medewerkers voor het Taalhuis.

Medewerker Taalhuis (20 uur per week)

20 uur per week

Vrijwilligerscoördinator Taalhuis

24 uur per week


VRIJWILLIGERSFUNCTIES BIJ DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van de bibliotheek en maak je activiteiten mogelijk. Daarnaast kom je als vrijwilliger in contact met de andere vrijwilligers en met de mensen voor wie je je inzet. 

Op dit moment hebben wij de volgende vrijwilligers vacatures:


 • Vrijwillige Chauffeur

  Wij zijn voor de dinsdag op zoek naar een chauffeur.

  Bekijk de vacature


IN DE BIBLIOTHEEK

Servicepunt Stompwijk

In het Dorpspunt in Stompwijk heeft de bibliotheek een servicepunt waar de inwoners boeken kunnen lenen. 

Als vrijwilliger voor dit servicepunt help je bij het zoeken en reserveren van boeken, uitlenen, innemen en opruimen. Je hebt een gastvrije houding en beschikt over enige computerervaring om bezoekers te kunnen helpen. 

Meer informatie? secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

Vrijwillige chauffeur

Met de bestelauto van de Bibliotheek aan de Vliet rijd je als vrijwillige chauffeur een route langs de bibliotheeklocaties in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

Je hebt veel vrijheid en tegelijkertijd ook eigen verantwoordelijkheid. Als chauffeur weet je feilloos en veilig de snelste weg te vinden, om op tijd je vracht af te leveren of op te halen.

Filmhuis Rijswijk

Als vrijwilliger van het Filmhuis ontvang je de bezoekers, controleert de toegangskaarten en verzorgt de koffie en de thee in de pauze van de film.

Verder bedien je de afspeelapparatuur en zit je in de zaal tijdens de film. Voorafgaand aan de film houdt je een kort welkomstwoord en vertelt iets over de inhoud van de film.

Meer informatie? secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl


IN HET TAALHUIS

Taalhuisvrijwilliger

Als Taalhuisvrijwilliger kun je op verschillende taken van het Taalhuis worden ingezet. Je informeert de taalvrager over het aanbod in de regio, je leest samen een boek of krant tijdens de leesclubs of je bent de gastheer/gastvrouw van het Taalcafé.

Taalmaatje

Als Taalmaatje help je een taalvrager met de Nederlandse taal, een-op-een of in een kleine groep. Je spreekt één keer per week af in de bibliotheek, thuis bij de taalvrager of elders. Daarnaast herken je de wensen en behoeften van de taalvrager en speelt hierop in.

Aanmelden als Taalmaatje:


BUITEN DE BIBLIOTHEEK

Voorleesvrijwilliger

Als vrijwilliger van Voorlezen op maat zorg je voor regelmaat bij het voorlezen in de groep. Je wordt gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van jouw voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip ga je - wekelijks of tweewekelijks - voorlezen in de groep.

De kinderen kijken zo uit naar het voorleesmoment en ontwikkelen een band met je.

Bibliotheek aan Huis

Als Bibliotheek aan Huis vrijwilliger werk je mee aan de speciale bezorgservice voor iedereen die door leeftijd, een langdurige ziekte of handicap niet meer zelf naar de bibliotheek kan komen.

Je bezoekt de mensen thuis zodat zij kunnen vertellen wat voor boeken zij het liefst lezen en welke andere materialen zij willen lenen. Vervolgens breng je regelmatig nieuwe materialen bij deze mensen thuis.