Activiteiten

van de Bibliotheek aan de Vliet


Op zoek naar inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten? De Bibliotheek aan de Vliet biedt lezingen, workshops, filmvertoningen, exposities en cursussen.


Jeugd

Peutervoorlezen

Kom gezellig genieten van een mooi voorleesverhaal tijdens het Peutervoorlezen in de bibliotheek. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en het stimuleert de fantasie. Het Peutervoorlezen is gratis en speciaal voor kinderen van 2 - 4 jaar

Digitaal voorlezen

U hoeft niet naar de bibliotheek te komen om te genieten van een mooi voorleesverhaal. Vanwege de aangescherpte maatregelen is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wij bieden twee digitale alternatieven. Log in met uw bibliotheekgegevens (Mijn Bibliotheek) en sla de link van de website op als snelkoppeling op uw tablet. 

BiebBouwerschallenge

Ben jij tussen de 9 en 14 jaar en gek op Minecraft? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou: BiebBouwers! Elke maand kun je meedoen aan een nieuwe challenge. Vanwege de Coronamaatregelen is deze challenge online. Doe jij ook mee met BiebBouwers?


Volwassenen

Films

Geniet van films in het Filmhuis Rijswijk en Theater Ludens.

Nog geen nieuwe data bekend

Indigo Preventie

Online workshops op het gebied van geestelijke gezondheid. Met deze cursussen en workshops kunt u uw geestelijke gezondheid verbeteren om uw veerkracht te verhogen.

Mindfulness

Tijdens de Mindful Wandelingen wordt wandelen met oefeningen uit Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) gecombineerd. Een gezond en ontspannend uitje. Maak kennis met Mindfulness.

Nog geen nieuwe data bekend

Schrijftafels

Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? Bij de Schrijftafel krijgt u verrassende en uitdagende opdrachten. Let op: dit is geen cursus.

Nog geen nieuwe data bekend

Trainingen

In oktober 2020 was Kevin de Randamie bij ons te gast voor een training over creativiteit. Hij leerde de deelnemers creativiteit beter te begrijpen en hoe het in verbinding staat met taal.
Regelmatig organiseren wij interessante trainingen. Komt u ook een training bij ons te volgen?

Nog geen nieuwe data bekend

Allemaal Digitaal

In samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet bieden wij u computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden. 

Nog geen nieuwe data bekend


Activiteiten en corona

Bij alle activititeiten houden wij rekening met de corona-maatregelen. Sommige activiteiten worden online aangeboden. Dit staat in de agenda bij de acitiviteit vermeld.

Heeft u zich ingeschreven voor een activiteit die niet door kan gaan? Dan ontvangt u van ons bericht.