Producten en diensten

Natuurlijk kun je als lid van de Bibliotheek aan de Vliet boeken bij ons lenen.
Maar er is nog veel meer mogelijk, ontdek de mogelijkheden.

Lees meer over onze producten en diensten en hoe wij jou het beste op weg kunnen helpen in de bibliotheek.


Digitaal lezen

Wist je dat je bij ons digitaal e-books kunt lezen, luisterboeken kunt luisteren en door tijdschriften en kranten kunt bladeren?

De Online bibliotheek

Kies als lid van de bibliotheek aan de Vliet uit 32.000 e-books en ruim 4.500 luisterboeken. 

Met je computer kun je via onlinebibliotheek.nl (zonder app) ook e-books en luisterboeken lenen.

Hou er wel rekening mee dat je eerst een account bij ons aanmaakt, en daarna een account aanmaakt bij de Online bibliotheek.

Tijdschriftenbieb app

Download TijdschriftenBieb en geniet ervan op je telefoon en tablet. Met deze app kun je kennismaken met e-tijdschriften van de Bibliotheek.

Om tijdschriften te lezen moet je inloggen. Kies welke tijdschriften je wilt lezen en klik op download. Uitgelezen? Dan kun je edities weer verwijderen. Na drie weken verdwijnen de tijdschriften automatisch.

De Wise app

Met de Bibliotheek Wise app kun je via je smartphone de catalogus raadplegen, reserveren en verlengen. De Bibliotheek Wise app is gratis te downloaden

Lezen in de Bibliotheek

Kranten

Hou je ervan regelmatig een krant te lezen aan de leestafel in de bibliotheek? Dat kan, er is keuze genoeg! Er zijn lokale krantjes en landelijke kranten.

Tijdschriften

Lees je graag een tijdschrift? Er zijn tijdschriften over reizen, verzorging, lifestyle, mode, tuinieren en nog veel meer.

Pressreader

Wil je digitaal kranten en tijdschriften lezen? Met PressReader (pc of app) heb je gratis toegang tot duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan honderd landen en in zestig verschillende talen. 


Diensten

Wij helpen je graag op weg. Maak het jezelf gemakkelijk met deze gratis diensten.

Attenderingsservice

Ontvang zo nu en dan een e-mail met de nieuwste aanwinsten binnen een genre of meerdere genres naar keuze.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Inleverattentie

Een inleverattentie helpt je herinneren dat je je boeken moet inleveren. Kies zelf hoeveel dagen van tevoren je deze melding krijgt.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Ophaalbericht

Heb je een boek of dvd gereserveerd? Dan krijg je, als dit aanstaat, bericht als wij het hebben klaargelegd. Je kunt het binnen 8 dagen ophalen.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Financiën

Stel automatische incasso in. Of betaal zelf vanuit huis je te-laat-geld. Krijg voortaan je (financiële) post per mail.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Verlengen

Verleng zelf in enkele minuten je boeken en andere materialen en bekijk je nieuwe inleverdatum.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Aanschafverzoeken

Mis je een boek, een film of een tijdschrift? Vul het aanschafformulier in. Wij kijken of we het dan (alsnog) kunnen aanschaffen.

Altijd op de hoogte?

Ontvang het laatste nieuws, leuke leestips en aankomende activiteiten.Werken en studeren in de Bibliotheek

Studieplekken

Meer weten over de studieplekken in de Bibliotheek? Lees alles over de computers, wifi en betrouwbare websites voor uittreksels, werkstukken en spreekbeurten. Of bijvoorbeeld studieboeken voor je theorie (rijbewijs).

Het Taalhuis

Het Taalhuis is er voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren lezen, schrijven en spreken. Meer weten? Zoals informatie over (digitale) spreekuren, taalmaatjes en studiemateriaal? 

Computers/Printen

Op de computerwerkplekken kun je rechtstreeks printen vanuit de mail, vanaf internet of vanaf een USB-stick. Documenten die je op een computer maakt of bewerkt kun je direct printen. Zwart/wit is € 0,10 per pagina (A4) en in kleur €0,50 per pagina (A4).


Moeite met lezen?

Makkelijk Lezen Plein

Voor kinderen die moeite hebben met lezen is er het Makkelijk Lezen Plein (MLP). Op die plek staan aantrekkelijke boeken en ander materiaal, zoals luisterboeken, dat het makkelijker wordt om leuke boeken te vinden. Krijg weer zin om te lezen!

Passend Lezen

Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! 

Grootletterboeken

Voor iedereen die moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, boeken die gedrukt zijn met grotere letters.

Luister nu ook online naar de Daisyrom audio-stream


Bibliotheek aan huis

Bibliotheek aan Huis is een speciale bezorgservice voor iedereen die door leeftijd, een langdurige ziekte of handicap niet meer in staat is zelf naar de bibliotheek te komen.

Vrijwilligersfuncties

Zoals: Voorlezen op Maat
Voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen door vrijwilligers.

Activiteiten

Bekijk al onze activiteiten voor jong en oud in de bibliotheek en digitaal in onze agenda.


Zaalverhuur Voorburg

Zoek je een ruimte voor een cursus, presentatie of vergadering? In de bibliotheek in Voorburg zijn er diverse ruimtes beschikbaar. Lees meer en vraag een offerte aan.

- De Blauwe Zaal

Zaalverhuur Rijswijk

Zoek je een ruimte voor een cursus, presentatie of vergadering? In de bibliotheek in Rijswijk zijn er diverse ruimtes beschikbaar. Lees meer en vraag een offerte aan.

- Studieruimtes
- Theater/filmzaal

Zaalverhuur Leidschendam

Helaas zijn er geen mogelijkheden om een ruimte te huren in Leidschendam. Je kan wel in deze bibliotheekvestiging terecht voor een studie- en/of werkplek.