Hulp bij het abonnement

Informatie over abonnementen vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Abonnementen

Klik hier voor een overzicht van al onze abonnementen. 

Je ontvangt circa zes weken voor het verlopen van het abonnement een betalingsbericht. Na ontvangst van de betaling verlengen wij jouw lidmaatschap. Je huidige bibliotheekpas blijft geldig.

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Bekijk de voorwaarden hier, in het reglement.

Een (nieuw) abonnement wordt na één jaar automatisch omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Het abonnementsgeld betaalt u vooraf. Het abonnement voor onbepaalde tijd heeft een opzegtermijn van één maand. Te veel betaald abonnementsgeld betalen wij terug.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Via de online Bibliotheek (met een Basispas en Sterpas of online abonnement) heb je toegang tot zo'n 29.000 e-books.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk.
  • Lees op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Voor het eerst e-books lenen? 

Bekijk hoe je je registreert

Kan ik met mijn abonnement luisterboeken lenen?

Via de LuisterBieb app (te downloaden op uw laptop, tablet en smartphone) kunt u via uw Basispas of Sterpas kiezen uit luisterboeken. Er zijn meer dan 4.200 luisterboeken beschikbaar: van romans tot hoorcolleges. Het aanbod varieërt.

Ga naar de Luisterbieb: klik hier.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Wat vervelend dat u uw pas bent kwijtgeraakt.

Regel het zelf

U kunt dit ook zelf doen via 'Mijn bibliotheek'
en daar kiezen voor Lenerpas vermist melden (Dit laatste is alleen
mogelijk indien u het klantnummer van de pas ergens heeft genoteerd of
indien u een gebruikersnaam heeft aangemaakt. Dit heeft u nodig om in te
loggen).

Neem contact op
Wij helpen u graag. Neem zo snel mogelijk contact met ons op via 070-2400250 of per e-mail.

Nieuwe pas ophalen
Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kan een nieuwe pas worden
verstrekt. De kosten hiervoor bedragen € 2,75. De oude lenerspas kan
hierna niet meer worden gebruikt. Mocht uw lenerspas gevonden worden in de bibliotheek, dan krijgt u hiervan telefonisch, schriftelijk of via de mail bericht.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Neem contact op met de Bibliotheek (telefonisch of per e-mail) om uw adreswijziging door te geven. Wij zorgen er dan voor dat de nieuwe gegevens goed in het systeem komen te staan.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja, dat kan zeker! Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice via secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl. Vermeld uw naam en pasnummer.

Hoe zeg ik een jeugdabonnement (of 18 jaar geworden) op?

Een lidmaatschap is gratis van 0 t/m 17 jaar. Wil je het jeugdabonnement opzeggen? Dit kan via het uitschrijfformulier of telefonisch.

Word je 18 jaar en heb je een brief ontvangen?
Vanaf dat je volwassen bent betaal je voor een gewone basispas van €45,00 per jaar. Je kan lid blijven en de jaarlijkse abonnementskosten via iDEAL in orde maken. Als je geen lid meer wil zijn van de Bibliotheek kun je het abonnement via het uitschrijfformulier opzeggen of telefonisch.

We begrijpen het ook als je toch af en toe boeken wil blijven lenen.
Daarom hebben we wat alternatieven voor je op een rij gezet:

  • Vakantielezer? Neem een Online Bibliotheek proefabonnement - wil je geen vast abonnement en wil je in de zomer(vakantie) toch digitale boeken lenen? Neem dan een éénmalig proefabonnement van de Online Bibliotheek voor slechts €8,99. Met dit abonnement leen je in een maand tijd maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken. Daarna wordt het automatisch stopgezet. Klik hier
  • Huisgenoot met abonnement? Of je nou nog thuis woont of samenwoont met iemand die wél lid is bij de bibliotheek: in deze gevallen kan je een partnerpas aanvragen. Dit kost €5,00 per jaar. Hiermee kun je fysieke boeken lenen in de bibliotheek zelf. Je kunt ook gebruik maken van de online bibliotheek. Klik hier voor de uitleg over de Partnerpas (tweede kopje).

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

We vinden het jammer als u uw abonnement wilt opzeggen. Download het uitschrijfformulier op deze pagina, vul het in en stuur het naar ons op.

Bekijk voor 18-jarigen die automatisch overstappen van een gratis abonnement naar een basisabonnement het kopje 'Ik word 18, wat nu'.

U kunt ook overstappen naar een startpas voor slechts € 3,00 per jaar! Of kies voor een partnerpas, als iemand binnen uw gezin nog lid is, voor slechts €5,00 per jaar.

Uitschrijven kan in de bibliotheek met uw lenerspas en identiteitsbewijs. U kunt opzeggen door middel van het uitschrijfformulier op de website of in de bibliotheek. Gevolgen van niet op tijd doorgeven van eventuele adreswijzigingen zijn voor uw eigen rekening. 

Uitschrijven

Door middel van het uitschrijfformulier kan het abonnement worden opgezegd (opzegtermijn: één maand). Te veel betaald abonnementsgeld betalen wij terug. Het uitschrijfformulier downloadt u zelf of haalt u in de bibliotheek.

Deze informatie is ook te vinden onder het kopje > lidmaatschap > mijn bibliotheek

Download het uitschrijfformulier


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

De Bibliotheek aan de Vliet heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij u past.

Hebt u na het lezen van de abonnementen nog vragen? Mail of bel ons, of kom langs. Onze medewerkers helpen u graag bij het uitkiezen van het juiste abonnement.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan hier.

Schrijf u online in en lees dezelfde dag nog via de onlinebibliotheek.nl of kom langs bij één van onze vestigingen.

Let op: u hebt voor de online bibliotheek een apart account nodig omdat dit valt onder de landelijke Bibliotheek. U hebt dus twee accounts. Via uw e-reader lezen? Dan moet u een extra programma downloaden om te boeken op uw e-reader te kunnen zetten. Hoe dat in zijn werk gaat leest u hier.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Zonder lidmaatschap kunt u in de bibliotheken van de Bibliotheek aan de Vliet (Voorburg, Rijswijk, Leidschendam) aan onze tafels lezen en werken. In de studieruimte kunt u studeren. Er worden ook regelmatig lezingen, workshops en voorleesuurtjes georganiseerd.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Ja, voor volwassenen kan dat. Vraag in de Bibliotheek naar de mogelijkheden, onze medewerkers helpen u graag verder. Of bel ons voor informatie op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur ook bellen op 070 240 0250.

Voor kinderen is een abonnement gratis, u kunt kinderen hierdoor geen abonnement cadeau doen. Wat u wel kunt doen is ouders wijzen op de website van boekstart.nl. Met de boekstartbon en een paspoort kunnen kinderen zich gratis inschrijven en krijgen een mooi boekstart koffertje cadeau met allemaal leuke kleinigheden.

Bekijk de abonnementenGeen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op