hulp in de bibliotheek

Hebt u een vraag over wat u in de Bibliotheek kunt doen? Vind hier uw antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Wij zijn (bijna) dagelijks geopend m.u.v. zon- en feestdagen. 

Bekijk hier de actuele openingstijden per vestiging. Hier vindt u ook de adressen en een kaart.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Zonder lidmaatschap kunt u in de bibliotheken van de Bibliotheek aan de Vliet (Voorburg, Rijswijk, Leidschendam en Stompwijk) lezen, werken en studeren. Daar worden ook regelmatig lezingen, workshops en voorleesuurtjes georganiseerd.

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Ja, onze vestigingen zijn gelijkvloers of beschikken over een lift en zijn toegankelijk voor rolstoelen. Onze boekenkasten zijn niet hoog en daardoor ook goed toegankelijk. Indien u hulp nodig heeft kunt u vragen of een medewerker met u meeloopt.


Wifi

In de bibliotheek zijn verschillende computerwerkplekken met internetverbinding tegen geringe betaling. U kunt via uw telefoon of laptop gratis inloggen op onze wifi. Ons internet is recentelijk versneld waardoor u gemakkelijk kunt studeren aan onze studietafels.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Bekijk hier al onze evenementen in de agenda.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee, voor de meeste activiteiten hoeft u niet lid te zijn. Wel krijgt u regelmatig korting op activiteiten als u een Basisabonnement of Sterabonnement hebt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een lees- of boekenclub?

U kunt zich hier inschrijven voor een leeskring.

U kunt zich ook inschrijven voor de Online Leesclub, klik hier.

Hoe reserveer ik kaarten?

Bekijk de activtiteiten in onze agenda en druk op de activiteit waaraan u wilt deelnemen. Klik op de oranje 'koop uw kaartje' button en betaal velig en snel met iDeal. Hebt u dit niet? Kom naar de bibliotheek met uw pinpas en betaal uw kaartje aan de kassa.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Stuur voor het annuleren van uw kaarten een e-mail naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl onder vermelding van uw naam en pasnummer. In de meeste gevallen kunt u gratis annuleren en krijgt u het bedrag als tegoed op uw pas gestort. 


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

Onze vestigingen (uitgezonderd Stompwijk) hebben ruim opgezette computervoorzieningen. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor onder andere:

 • Internet en e-mail
 • PressReader
 • De catalogus inzien
 • Uitreksels
 • Consumenteninformatie
 • Muziekweb
 • Tijdschriften en kranten lezen
 • Office (Word en Excel)
 • Het uitprinten van bestanden

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

Wilt u werken op de computer in de Bibliotheek? Dan moet u altijd inloggen. Niet alleen wanneer u op internet wilt, maar ook als u in Word wilt werken. U kunt inloggen met uw geldige Bibliotheekpas of een dagpas.

Wat kost het computergebruik?

Met een abonnement hebt u 1 uur gratis internet per dag. Na dat uur betaalt u 0,02 cent per minuut. Dit geldt voor alle abonnementen behalve het gastleenabonnement. 

Ik ben niet lid van de bibliotheek. kan ik toch gebruik maken van de computer?

Met een abonnement kunt u 1 uur gratis op internet per dag. Zonder abonnement kunt u ook internetten met een dagpas of Startpas, dan betaalt u 0,02 cent per minuut.

Tip: hebt u een Ooievaarspas? Dan kunt u een gratis abonnement krijgen bij de Bibliotheek.

Is het mogelijk om te printen en kopiëren?

Ja, wij hebben de mogelijkheid om te printen (tegen betaling), te kopiëren (tegen betaling) en scannen (gratis) in Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. U kunt vanaf uw eigen usb-stick of via een vaste computer of laptop printen.


In de buurt: Korting bij het Theater

Bij welke theaters krijg ik korting?

Leden van de Bibliotheek aan de Vliet krijgen (op bijna alle voorstellingen) korting bij:

 • de Rijswijkse Schouwburg: mogelijk een korting op voorstellingen.
 • Theater Ludens: een korting van € 1,00 op de filmvoorstellingen.

Wat is de Rijswijkse Schouwburg?

Er is niets wat mensen sneller verbindt dan een inspirerende omgeving van dans, muziek, toneel, cabaret of poëzie. Deze kunstvormen vindt u allemaal in de Rijswijkse Schouwburg.De schouwburg ligt centraal en heeft gratis parkeergelegenheid. Daarom zijn de garderobe en een drankje altijd bij de prijs inbegrepen. Er zijn voorzieningen voor minder validen en slechthorenden.Door een breed draagvlakte creëren, door cultuur bereikbaar te maken voor iedereen, houden we de(podium-)kunsten in stand. Daarom profiteren leden van de Bibliotheek aan de Vliet extra voordeel.

Adres
Generaal Spoorlaan 10
2283 GM Rijswijk

Informatie en kaartverkoop
Ga naar https://www.rijswijkseschouwburg.nl/.

Wat is Theater Ludens?

Theater Ludens: dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg! Met meer dan 140 voorstellingen leveren zij u een geweldig aanbod op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films. Naast de reguliere voorstellingen organiseren zij speciale evenementen voor, en in samenwerking met onze cultureel actieve inwoners. Theater Ludens is rolstoelvriendelijk en beschikt over een aangepast toilet. Als lid van Bibliotheek aan de Vliet geniet u bij Theater Ludens op vertoon van uw ledenpas een korting van € 1,00 op de filmvoorstellingen.

Adres
Burgemeester Feithplein 95
2273 BW Voorburg

Informatie en kaartverkoop
ga naar: https://theaterludens.nl/Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op