Pressreader

Wat is pressreader?

Voor nieuws en informatie uit de hele wereld kun je gebruikmaken van Pressreader. Je hebt hiermee toegang tot digitale kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 talen. En keuze uit 5.000 dag- en opiniebladen en tijdschriften. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Thuis gebruiken

Dat kan als je lid bent bij de bibliotheek aan de vliet. Je download de app en logt in met je bibliotheekgegevens. Je ziet de kranten en tijdschriften op je volledige beeldscherm in de originele drukvorm. 

Het enige wat je hoeft te doen is (wekelijks) de app te openen in de bibliotheek en te verbinden met het internet van de Bibliotheek aan de Vliet. 

In de bibliotheek lezen

Kom naar de bibliotheek en vraag naar de Pressreader pc. Een medewerker helpt je graag verder.

Je kunt ook op je eigen telefoon of laptop inloggen. Installeer dan vast de app. 

De Pressreader pc is te vinden achterin de bibliotheek, op één van de leestafels. Je kunt hier gratis, ook zonder abonnement, allerlei kranten en tijdschriften lezen.

Hoe kun je zoeken?

Je kunt zoeken naar de titel van een specifieke krant. Ook kun je op taal zoeken, of bijvoorbeeld van een specifiek land. Met trefwoorden kun je ook zoeken naar artikelen met een bepaald thema. Dan krijg je alle resultaten. Hier kun je ook in filteren, als je bijvoorbeeld de resultaten van één bron wilt zien.

Hoe werkt het?

Download de PressReader-app op je tablet, smartphone of laptop. Open de app in de bibliotheek en maak verbinding met het wifi-netwerk. Download kranten en tijdschriften die je wilt lezen. 

Je kunt vervolgens 7 dagen ongelimiteerd gebruik maken van PressReader. Daarna ga je opnieuw naar de bibliotheek om je PressReader-app weer te activeren.

Lezen met PressReader

Deze informatieve video is in het Engels. Je kunt de Nederlandse ondertiteling van YouTube aanzetten.
  1. Klik onder de video op de knop 'ondertiteling' > zet deze aan.
  2. Klik dan op instellingen: taal > automatisch vertalen > Nederlands.