Online Lezen | Jeugd & Jongeren

Jeugd & Jongeren


Voor 0 - 18 jaar

Lezen doe je in je vrije tijd of voor school. Wist je dat je ook kunt boeken kunt lezen, luisteren of zelfs het bekijken op je telefoon, tablet of e-reader?

lenerspas

Hoe werkt het?

  1. Kies

    een van de onderstaande mogelijkheden

  2. Log in

    met je bibliotheekpas, als dat nodig is

  3. Lees

    ,luister of bekijk een leuk boek. Veel plezier!


Lezen en luisteren

E-books

E-books kun je direct op je telefoon, tablet of e-reader lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. Van 0 tot 18 jaar.
 

Naar de e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Luisterboeken

Je kunt ook boeken luisteren, wist je dat? Luister op je tablet of telefoon naar de mooiste luisterboeken met de online Bibliotheek-app. Van 0 tot 18 jaar.

Naar de luisterboeken op Jeugdbibliotheek.nl

Yoleo

Met Yoleo lees en luister je tegelijk! Zo wordt lezen leuker en makkelijker. Koppel je bibliotheekpas op de website van Yoleo zodat je de boeken kunt lezen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Naar Yoleo

Passend Lezen

Heb je een leesbeperking door bijvoorbeeld ADHD of dyslexie? Word dan lid van Passend Lezen. Met de gesproken boeken en karaoke-boeken van Superboek wordt lezen leuk! Van 0 tot 18 jaar.

Naar Passend Lezen | Superboek


Voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

Voorgelezen worden uit bekende prentenboeken met beeld en muziek, dat is fijn. Voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

Login bij De Voorleeshoek

Bereslim

Leuke animatiefilms van bekende prentenboeken. Zo leer je nieuwe woordjes! Voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Login bij Bereslim

Bliksem

Bliksem is een digitaal interactief prentenboek. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Login bij Bliksem


Lezen voor school

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Van 12 tot 18 jaar.

Naar Lezen voor de lijst

Uittrekselbank

De Uittrekselbank heeft samenvattingen van bekende jeugdboeken en literatuur. Met de achtergrondinformatie krijg je extra inzicht in het boek. Nuttig voor je boekbespreking! Van 12 tot 18 jaar.

Login bij de Uittrekselbank

Literom

LiteRom biedt een compleet overzicht van interviews met auteurs, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en vertaalde literatuur van 1900 tot heden. Van 12 tot 18 jaar.

Login bij Literom

Literatuurgeschiedenis

Of het nou voor verslag voor school is, een werkstuk voor je studie of gewoon uit interesse: lees hier over literaire teksten van de Middeleeuwen tot nu en leer meer over de schrijvers, thema's en stromingen. Van 12 tot 18 jaar.

Naar Literatuurgeschiedenis

DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van Nederlandse teksten van lang geleden tot nu. Van 12 tot 18 jaar.

Naar DBNL