Basiscursus Sterrenkunde

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021 10:36

Vrijwilligers van de Rijswijkse Sterrenwacht verzorgen op maandag 8 en maandag 22 november een basiscursus Sterrenkunde in de bibliotheek in Rijswijk. In deze cursus ga je het verre heelal verkennen. Je leert over de zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden en telescopen.

Rijswijkse sterrenwacht

De cursus wordt gegeven door diverse sprekers, allen vrijwilligers van de Rijswijkse Sterrenwacht, die elk gespecialiseerd zijn op een specifiek onderwerp. De cursus is laagdrempelig. Er worden video’s en presentaties getoond met uitleg.

Inhoud van de cursus

De eerste avond: Ons zonnestelsel en alles wat zich daarin en buiten bevindt. Je leert over de planeten om ons heen en over hoe ze zijn ontstaan. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: verduisteringen, kometen, de zon, meteoren en meteorietinslagen en nog veel meer. Ook leer je hoe een telescoop en een sterrenkaart werkt en hoe je een telescoop moet opstellen en er mee te werken. Wist je dat je zelfs met een camera aan de telescoop kunt fotograferen?

De tweede avond: Alles buiten ons zonnestel. Het is een sprong in de ruimte buiten de planeten die om onze zon draaien. De zon is een van de 300 miljard zonnen in een platte schijf die wij ‘Ons Melkwegstelsel’ noemen. Van deze stelsels bestaan er ook weer miljarden.

DATUM - TIJD - LOCATIE – PRIJS

Wanneer: maandag 8 november en maandag 22 november (2lessen)
Hoe laat: 19:45 - 22:15 uur
Waar: Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk
Prijs: Leden € 20,00 | niet-leden € 27,50

Koop je kaartje