Van kiekje naar perfecte foto Doe mee met de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020 10:00

Vallen uw vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wilt u ontdekken hoe u met uw camera (nog) betere foto’s maakt? Misschien is dan de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van fotoclub F70 wel iets voor u!

Op maandag 14 september start in de bibliotheek in Rijswijk een nieuwe beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’. De cursus wordt gegeven door Rob van Roosmalen van de Rijswijkse Fotoclub F70.

De cursus bestaat uit zes maandagavonden (20.00 – 22.15 uur) op 14 en 28 september, 12 en 26 oktober en 16 en 30 november. En twee praktijkochtenden (10.00 – 12.30 uur) op zaterdag 3 en 31 oktober.

Doel van de cursus

De cursus is voor iedereen die in het bezit is van een camera met instelmogelijkheden van diafragma en sluitertijd, en die graag betere foto’s wil leren maken.

Stap voor stap ontdekt u hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en hebt u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen!

Theorie en praktijk

De avonden zijn deels theoretisch, maar u gaat ook praktisch aan de slag. Dus neem uw camera mee!

Tips

Op de cursusavonden krijgt u veel 'tips en weetjes' te horen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de beamer om voorbeeldfoto’s en de resultaten van de cursisten groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven dat de volgende keer besproken wordt. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

De cursus bestaat uit 3 onderdelen

·      De werking van de camera: scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief.

·      Licht, compositie en creativiteit: de invloed van het licht op uw foto, compositieregels en hoe maakt u uw eigen foto onderscheidend.

·      Kennismaken met het digitaal bewerken. Met het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom leert u hoe u met simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt.

Op de laatste cursusavond wordt een eindopdracht gepresenteerd en besproken.