Bewonder de kunstwerken van leerlingen Annemarie Petri

Gepubliceerd op: 19 april 2022 13:44

Creaties van cursisten van kunstenares Annemarie Petri worden tentoongesteld in de bibliotheek in Rijswijk. De expositie gaat vrijdag 6 mei van start en is de rest van de maand gratis te bezichtigen. Petri zelf is zeer te spreken over de prestaties van haar leerlingen: ‘‘Ik zie verrassende resultaten en het is heel leuk om mensen zo te zien ontwikkelen.’’

Zoeken naar een eigen beeldtaal

De beeldend kunstenares Annemarie Petri (Den Haag, 1965) is al meer dan 25 jaar docent tekenen, schilderen en etsen. ‘‘In deze cursussen probeer ik mensen in korte tijd zoveel mogelijk te leren en tegelijkertijd te laten zoeken naar een eigen beeldtaal.’’ De cursisten krijgen opdrachten naar aanleiding van een stilleven, thema of werk van andere kunstenaars. Bij iedere opdracht wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten, zoals compositie, perspectief, kleur- en materiaalgebruik.

Vele van haar cursisten kent ze al jaren. Haar klassen bestaan uit zowel beginners en gevorderden. ‘‘Dat werkt heel inspirerend. Mensen zijn zelf ook verbaasd over de fantasie die ze blijken te hebben. Kunst is ook bedoeld om mensen de ogen te openen en je kunt er op elk niveau mee bezig zijn. Het is geen wedstrijd, maar een vorm van communicatie,’’ aldus Petri.

Over de kunstenares

Annemarie Petri volgde haar opleiding tot kunstenares aan de Vrije Academie te Den Haag (1994-1989) en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd. Als grafica, maar later ook als schilderes en beeldhouwster. Haar werken tonen haar technisch vermogen in dienst van een eigen sprookjesachtige, melancholieke wereld. Haar werk wordt getoond in musea, galeries en op beurzen in binnen- en buitenland. 

Locatie en tijd

bibliotheek Rijswijk • vanaf vrijdag 6 mei tot en met eind mei • opening expositie is op vrijdag 6 mei om 16.00 uur • toegang gratis

Kom jij ook langs om de kunstwerken te bewonderen?